Lulëzimi më i shpejtë me Ultrasonics

Lakrat janë një ushqim i shëndetshëm popullor i pasur me vitamina, proteina, minerale dhe antioksidantë. Procesi i mbirjes është i mundimshëm dhe kërkon shumë kohë. Aktivizimi tejzanor i farave rrit shkallën e mbirjes, përshpejton procesin e mbirjes, përmirëson profilin ushqyes dhe nxit rritjen e fidanëve të shëndetshëm. Prerja tejzanor dhe mbushja e farave është teknika ideale për të rritur kapacitetet tuaja të mbirjes.

Lule fara, kokrra dhe bishtajore

Aktivizimi i farës me ultratinguj përmirëson mbirjen dhe mbirjen e drithërave, bishtajoreve dhe mikrogjelbërave.Lakrat janë fara të mbirura të jonxhës, tërfilit, lulediellit, brokolit, sinapit, rrepkës, hudhrës, koprës, kungullit, bajameve, drithërave (p.sh. manaferrat e grurit, quinoa, elbi, thekra, hikërror, meleku, mel), bishtajore (p.sh. kikirikë , bizele, qiqra, thjerrëzat) si dhe të fasuleve të ndryshme, të tilla si mushkonja, veshka, pinto, marina dhe soja. Meqenëse lakrat janë të pasura me fitonutrientë si proteina, vitamina, minerale dhe antioksidantë dhe me pak kalori, yndyrë dhe natrium, ato konsiderohen gjerësisht si “Ushqim i shendetshem” dhe "superushqim". Përfshirja e lakërve në planin e përditshëm të të ushqyerit, ndihmon për të ushqyer trupin me fibra, vitamina, minerale dhe fitonutrientë të tjerë që promovojnë shëndetin.
Biodisponueshmëria e lëndëve ushqyese në lakër dhe mikrogjelbërime: Drithërat dhe bishtajoret përmbajnë anti-ushqyes të ndryshëm, të cilët pengojnë tretjen dhe pengojnë bio-disponueshmërinë e mikroelementëve dhe mineraleve. Për shembull, frenuesit e trypsinës dhe fitatet, të cilat janë të pranishme në drithëra dhe bishtajore, zvogëlojnë tretjen e proteinave dhe marrjen e mineraleve, përkatësisht. Frenuesit e trypsinës pengojnë aktivitetin e enzimës tretëse trypsin, kështu që për pasojë proteinat e gëlltitura nuk mund të treten si duhet dhe të përthithen nga trupi.
Prandaj, mbirja dhe mbirja aplikohen për të çaktivizuar këto anti-ushqyes. Gjatë mbirjes fillojnë rrugët për prodhimin e lëndëve ushqyese dhe fitokimikateve dhe aktivizohen enzimat. Me këtë mjet, farat dhe bishtajoret e mbirë sigurojnë një spektër të gjerë të lëndëve ushqyese bio-të arritshme.
Gjatë procedurës së mbirjes dhe mbirjes, enzimat endogjene të tilla si α ‐ amilaza, pullulanaza, fitaza dhe glukozidazat e tjera aktivizohen në farëra. Këto enzima degradojnë faktorët anti-ushqyes dhe zbërthejnë makroelementet komplekse në forma të thjeshta dhe më të tretshme.
Lakrat janë plot me lëndë ushqyese promovuese të shëndetit të tilla si proteina, klorofil, vitamina, minerale, enzima, aminoacide dhe fito-kimikate. Për shembull, lakrat e brokolit janë të njohur mirë se janë jashtëzakonisht të pasur me sulfurofan. Krahasuar me tufat e pjekura të brokolit, farat e brokollës së mbirë përmbajnë 50 herë më shumë sulfurofan.

Procedura e mbirjes

Kultivimi i lakërve është i mundimshëm dhe kërkon shumë kohë. Gjatë procesit të mbirjes, kushtet higjienike dhe sanitare janë thelbësore për të parandaluar ndotjen dhe prishjen e mikrobeve. Thithja, mbirja dhe mbirja e asistuar në mënyrë ultrasonike përshpejton kultivimin dhe rritjen e lakërve dhe fidanëve të pasur me lëndë ushqyese.

Kultivimi i zgjeruar i lakërve dhe mikrogjelbërimeve me ultrasonikë

Rritja tejzanor, mbirja dhe mbirja intensifikon procesin tuaj të kultivimit të lakërve dhe mikro-zarzavateve. Lulëzimi është një proces i mundimshëm dhe kërkon shumë kohë, i cili është i prirur të prishet nga myku dhe bakteret. Ndërsa farat kalojnë një kohë të konsiderueshme në ujë (gjatë fazës së njomjes dhe zhurmës) dhe në një mjedis shumë të lagësht (gjatë fazës së mbirjes), rreziku i ndotjes dhe prishjes së mikrobeve është shumë i lartë. Kur konsumohen lakër të prishur dhe mikro-zarzavate, ato shkaktojnë helmim të rëndë ushqimor. Rritja tejzanor dhe mbirjes zvogëlon zgjatjen e njomjes dhe mbirjes. Ndërsa farat mbijnë dhe rriten më shpejt, koha e pranisë në ambiente me lagështi të lartë zvogëlohet. Me këtë mjet, koha për rritjen dhe prishjen e mikrobeve minimizohet. Lulëzimi tejzanor jo vetëm që e bën procesin tuaj të mbirjes më efikas, por gjithashtu zvogëlon rrezikun e ndotjes.
Për më tepër, studime të ndryshme kërkimore kanë treguar se lakrat e njomura dhe mbirë ultrasonikisht shquhen nga një profil ushqyes i ngritur siç janë përmbajtja më e lartë e proteinave, vitaminave dhe fitonutrientëve kur krahasohet me farat e mbjella konvencionale. Lakrat e rritur në mënyrë ultrasonike shfaqin gjithashtu një forcë më të lartë të fidanëve.

UP400St është një homogjenizues tejzanor i fuqishëm 400 W për mbushjen, mbirjen dhe mbirjen e farave.

ultrasonicator UP400St për mbushjen e farave. Trajtimi tejzanor rezulton në mbirje më të shpejtë, profil më të lartë të lëndëve ushqyese dhe përmirësim të fuqisë së fidanëve.

Kërkesë informacioni

Thjerrëzat e trajtuara me ultratinguj tregojnë një marrje më të lartë të ujit.

Hidrokarburant tejzanor përmirëson ujin dhe thithjen e lëndëve ushqyese. Krahasimi i thjerrëzave të sonifikuara (40Ws / g) kundrejt thjerrëzave jo të sonikuara tregon se sonifikimi përmirëson ndjeshëm marrjen e ujit.

Aktivizimi i farës tejzanor

Mbirja e intensifikuar tejzanor shkaktohet nga efektet mekanike të kavitacionit tejzanor / akustik. Efektet e kavitacionit tejzanor ndikojnë në lëvoren e farës: Ajo copëton shtresën e farës dhe krijon kështu një porozitet më të madh të sipërfaqes së farës. Kjo fjalë për fjalë do të thotë që copëzimi tejzanor i veshjes së farës e shpon lëvozhgën. Për më tepër, sonifikimi zmadhon madhësinë e poreve në mënyrë që të bëhet një transferim më i lartë i masës midis bërthamës së farës dhe mjedisit të rritjes. Transferimi i intensifikuar i masës siguron farën me ujë dhe lëndë ushqyese të kërkuara. Për shkak të rritjes së porozitetit dhe depërtueshmërisë, fara mund të marrë më shpejt ujë dhe lëndë ushqyese. Hidratimi më i mirë dhe kapaciteti i shtuar i mbajtjes së ujit në farërat / kokrrat e thata rezultojnë në rritjen e përshpejtuar të lakërve.

Kohëzgjatja e trajtimit të farës tejzanor zgjat vetëm disa minuta. Kohëzgjatja specifike e sonifikimit varet nga fortësia e shtresës së farës dhe mund të jetë e kujdesshme ndërmjet 4 deri në 6 minuta për shumicën e varieteteve të farës. Për të përshtatur trajtimin tejzanor me llojin specifik të farës / kokrrës, amplituda e ultrasonicatorit është një faktor i rëndësishëm që kontribuon në mënyrë të konsiderueshme në efektivitetin e njomjes tejzanor dhe abetare të farërave. Sa më e fortë dhe e trashë lëvorja e farës, aq më shumë kërkohen amplituda. Hielscher Ultrasonics ka njohuri të thella për njomjen / pjerrësinë, mbushjen me barërat dhe mbirjen e farërave me ndihmën ultrasonike. Ne do t'ju ofrojmë pajisjet më të përshtatshme dhe efektive tejzanor për varietetet tuaja dhe kapacitetet e mbirjes.

Mbushje tejzanor farë

Sonication më të gjatë rezulton në mbirjes më të mirë të hibrideve Calanthe. (Shin et al. 2011)

Vlera më e lartë ushqyese e lakërve të mbirur tejzanor

Mbirja e asistuar në mënyrë ultrasonike jo vetëm që nxit shpejtësinë e mbirjes dhe shkallën e nxjerrjes, por gjithashtu ka efekte pozitive në cilësinë ushqyese të lakërve. Disa studime demonstruan një biosintezë të zgjeruar të fitonutrientëve nga ultrasonikimi. Yang etj. (2015) mati përmbajtjen e rritur të izoflavonoideve në lakrat e sojës të sonifikuar. Sasitë e rritura të izoflavoonoideve daidzein dhe genistein përkatësisht me 39,13 dhe 96,91%, kur krahasohen me mostrat jo të sonikuara. Fasulet e sojës me abetare ultrasonike gjithashtu treguan acid gama-aminobutirik të ngritur (GABA) me 43.4%. Në një studim tjetër, Yu et al. (2016) vërejti kapacitet të përmirësuar antioksidant me marule romane të trajtuar në mënyrë ultrasonike.
Ampofo (2020) tregoi në tezën e saj se sonifikimi i fasuleve të zakonshme në 360 W për 60 min provokoi një akumulim të rritur ndjeshëm të shënuesve të stresit në 96 orë të mbirjes. Stresi gjatë rritjes së fidanëve çon në aktivitete të ngritura të mbrojtjes së enzimave fenilpropanoide, përbërjeve fenolike dhe kapaciteteve antioksiduese në nivele të konsiderueshme në krahasim me mostrën e kontrollit jo të sonikuar. Ultrasonikacioni zvogëloi kohën e mbirjes me 60 orë, krahasuar me kontrollin. Farat e trajtuara në mënyrë ultrasonike treguan shfaqjen e radikalëve në 24 orë të mbirjes me zgjatim të ndjeshëm të radikalit në rritjen e kohërave të mbirjes, ndërsa në krahasim, mostrat e kontrollit kishin vonuar shfaqjen e radikalit deri në 48 orë të mbirjes. Në lidhje me vlerën ushqyese, lakrat e fasuleve të sonifikuara treguan një përmbajtje totale flavonoidesh 6.6 herë më të lartë dhe 11.57 herë më të larta përmbajtje totale antocianine kur krahasohen me mostrat jo-sonikuara.
Hielscher Ultrasonics’ ultrasonicatorët e sondës janë saktësisht të kontrollueshme. Parametrat e procesit, siç janë kontrolli i amplitudës dhe temperaturës, si dhe ekspozimi i njëtrajtshëm dhe i barabartë i të gjitha farave në zonën e kavitimit tejzanor janë faktorë thelbësorë për të provokuar biosintezën e rregulluar në farëra dhe lakra.

Avantazhet e Lulëzimit të Promovuar me Ultrasonik

 • Ulja e para-njomjes
 • Shperthimi me i shpejte
 • Rritje më uniforme
 • Përmirësimi i marrjes së lëndëve ushqyese
 • Rritja e fuqisë së fidanëve
 • Vlera më e lartë ushqyese e lakërve
 • Qarkullim më i shpejtë
 • Rreziku i zvogëluar i prishjes së mikrobisë
 • Procesi i gradës ushqimore
 • e thjeshtë dhe e sigurt për tu operuar
SonoStation është një konfigurim i plotë tejzanor, i cili është i përshtatshëm për të përpunuar vëllime më të mëdha të dezinfektuesit të duarve.

SonoStation – një zgjidhje e thjeshtë gardiane për proceset tejzanor

Studimet e Rastit të Lulëzimit tejzanor

Hassan et al. (2020) demonstrojnë se farat e sorrës së mbirur në mënyrë ultrasonike tregojnë një profil ushqyes të përmirësuar dukshëm. Profili dhe sasia e fitonutrientëve në farat e melekut u rritën me ultrasonikacionin. Përbërës të ndryshëm fitokimikë (alkaloide, fitate, saponina dhe sterole), aktivitet radikal pastrimi (analiza 2,2-difenil-1-pikrilhidrazil, analiza e fuqisë antioksiduese reduktuese të ferricit dhe analiza e kapacitetit të absorbimit të radikalit të oksigjenit), profili fenolik (përmbajtja totale e fenolikëve) , përmbajtja totale e flavonoideve, acid ferulik, acid galik, katekinë, kuercetinë dhe tanin) së bashku me tretshmërinë e proteinave in vitro (IVPD%) u ekzaminuan për ndikimin e mbirjes ultrasonike të lakrave të melekut. Të gjithë faktorët e testuar u përmirësuan nga trajtimi tejzanor. Lakrat e trajtuar shfaqën veçanërisht aktivitet të lartë rrënjësor pastrimi dhe një profil të pasur fenolik me përqindje më të lartë të IVPD.
Trajtimi i butë i sonifikimit në 40% amplituda për 5 min tregoi përmirësime të konsiderueshme. Pas mbirjes, lakrat e melekut të trajtuar me ultratinguj treguan profil superior të kimikateve fitokimike që mund të shërbejnë si lëndë e parë e vlefshme për prodhimin e ushqimeve funksionale me proteina të larta me kosto të ulët.

The UIP1000hdT is Hielscher's powerful 1kW ultrasonic processor for batch and continuous sonication (Click to enlarge!)Petru etj. (2018) hetoi veprimin e kavitacionit tejzanor gjatë shembjes së flluskave të kavitacionit. Ata zbuluan se kavitimi tejzanor shkakton mikro-erozione në shtresat e farës, të cilat rrisin përshkueshmërinë e guaskës së farës dhe nxisin transferimin e masës. Ata studiuan ndikimin e trajtimit tejzanor për mbirjen e farës, shfaqjen dhe fazat fillestare të rritjes së fidanëve tritikale (thekra dhe hibrid gruri). Mostrat e 50 farave u trajtuan me ultratinguj në ujë në regjimin e mëposhtëm: amplituda 15 μm në një temperaturë prej 25 degС për kohëzgjatje të ndryshme të trajtimit 0, 2, 4, 6, 8 min. Pastaj farat u vendosën për mbirje dhe mbirjes në një letër filtri të lagur në temperaturë dhome. Efekti më i theksuar i trajtimit amerikan u vu re për kohëzgjatjen e trajtimit prej 4 min. Të dhënat optimale për mbirjen e ultrasonikisht të trajtuar brenda 4 min fara tritikale dhe shfaqjen e fidanëve në krahasim me farat e patrajtuara (kontrolli) janë treguar në Fig. 1. U zbulua se gjatësia mesatare e fidanëve të farave të trajtuara ultrasonically nga 15 – 20% tejkalon gjatësinë për farat e kontrollit. Farat e trajtuara në mënyrë ultrasonike mbijnë më herët dhe shfaqin forcë më të madhe të mbirjes, gjatësi më të lartë të fidanëve dhe rrënjëve.

Përpunuesit tejzanor për mbirjen dhe mbirjen e intensifikuar

Përpunuesit me performancë të lartë të Hielscher Ultrasonics përdoren në ushqim dhe bujqësi për të promovuar mbirjen dhe mbirjen, fillimin e farës duke përfshirë osmimin, mbushjen me hidro si dhe proceset e fermentimit. Teknologjia më e lartë e artit, mirëdashja për përdoruesit, siguria për të vepruar dhe qëndrueshmëria janë tiparet kryesore të të gjithë procesorëve të Hielscher Ultrasonics.

Seria dhe Inline

Ultrasonicators e Hielscher mund të përdoren për përpunim grumbull dhe të vazhdueshëm të rrjedhës. Në varësi të vëllimit të procesit tuaj dhe xhiros për orë, mund të rekomandohet përpunimi inline. Ndërsa grumbullimi i vëllimeve të mëdha kërkon më shumë kohë dhe punë, një proces i vazhdueshëm i sonifikimit të brendshëm është më efikas, më i shpejtë dhe kërkon shumë më pak punë.

Përpunuesit tejzanor për çdo kapacitet prodhues

Procesori tejzanor UIP4000hdT, një reaktor ultrasonik i fuqishëm 4kWGama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë procesorin tejzanor më të përshtatshëm për kapacitetin dhe qëllimet tuaja të procesit.
Sistemet tejzanor të stolave janë ideale për provat e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit. Shkalla lineare e bazuar në parametrat e vendosur të procesit e bën shumë të lehtë rritjen e kapaciteteve përpunuese nga pjesët më të vogla në prodhimin plotësisht komercial. Rritja e shkallëve mund të bëhet duke instaluar një njësi mikser tejzanor më të fuqishme ose duke grumbulluar paralajmërues disa ultrasonicatorë. Me UIP16000, Hielscher ofron procesorin tejzanor më të fuqishëm në të gjithë botën.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë mjete të besueshme pune. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e mbirjes tejzanore dhe mbirjes. Farat me një shtresë të butë kërkojnë një trajtim të butë të sonifikimit dhe cilësime të amplitudës më të ulët, ndërsa farat me një guaskë të fortë dhe të fortë tregojnë rezultate më të mira të mbirjes kur sonikohen në amplituda më të larta. Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë të trajtoni farërat tuaja me kushtet më efektive tejzanor. Bërja e zërit optimale për rezultatet më të mira të mbirjes!
Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher një mjet të besueshëm pune që plotëson kërkesat tuaja të përpunimit.

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të jenë të shkallëzuara plotësisht lineare. Kjo do të thotë që çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një ultrasonicator laboratorik ose stol të lartë, mund të shkallëzohet në saktësisht në të njëjtin prodhim duke përdorur saktësisht të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultrasonikimin ideal për testimin e fizibilitetit pa rreziqe, optimizimin e procesit dhe zbatimin pasues në prodhimin komercial. Na kontaktoni për të mësuar se si sonifikimi mund të rrisë rendimentin dhe cilësinë tuaj të filizit.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise kërkuese është një karakteristikë natyrore e ultrasonicatorëve me performancë të lartë të Hielscher.

Ju mund të blini procesor tejzanor Hielscher në çdo madhësi të ndryshme dhe të konfiguruar saktësisht në kërkesat tuaja të procesit. Nga trajtimi i farave në një gotë të vogël laboratorike deri tek përzierja e vazhdueshme e rrjedhave të farërave në nivelin industrial, Hielscher Ultrasonics ofron një ultrasonicator të përshtatshëm për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të lumtur t'ju rekomandojmë konfigurimin ideal tejzanor!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Pse lakër përmban më shumë lëndë ushqyese?

Lulëzimi dhe mbirja janë hapa në rritjen e një bime, në të cilën aktivizohen shumë rrugë biokimike për të filluar fillimin e rritjes dhe për të nxitur zhvillimin e një bime të shëndetshme, të mbijetueshme. Këto rrugë biokimike përfshijnë aktivizimin e enzimave të shumëfishta. Përmes biosintezës, metabolitët dytësorë (aka fito-kimikate) formohen nga shndërrimi enzimatik. Këto metabolitë dytësorë njihen si promovues të shëndetit. Shembuj të shquar përfshijnë polifenole, terpene, sulfurafan dhe shumë të tjerë.
Një shembull për një biosintezë të tillë është enzima fenilalaninë amoniak-lyaza (PAL). Enzima PAL katalizon rrugët për biosintezën e fito-kimikateve të ndryshme. Kur kjo enzimë frenohet, ajo bëhet faktor kufizues për biosintezën e acideve fenolike dhe flavonoideve. Një shpjegim i mundshëm për përmbajtjet më të larta fitokimike në lakër është që aktiviteti PAL të rregullohet gjatë mbirjes. Shpjegimet alternative sugjerojnë që përbërjet fenolike të lidhura hidrolizohen dhe / ose ndodh biosinteza de novo e fenoleve në boshtin embrional të lakërve. Shumë kimikate fitokimike njihen për karakteristikat e tyre anti oksiduese, gjë që shpjegon një aktivitet të rritur antioksidant të drithërave dhe bishtajoreve të mbjella.
Të pasura me fitonutrientë, lakrat janë një shtesë e shkëlqyeshme për planin e vaktit. Fitonutrientët kontribuojnë në shumë rrugë në trupin e njeriut dhe në këtë mënyrë mund të parandalojnë dhe / ose të përmirësojnë sëmundjet.

Kërkimet kanë gjetur përfitime të ndryshme ushqyese për mbirjen dhe mbirjen e farave, drithërave dhe bishtajoreve:

 • Për hikërror, pas 72 orë mbirjes u gjet një përmbajtje e rritur në mënyrë të konsiderueshme e proteinave. Për më tepër, hikërrori i mbirë kishte sasi të shtuar të fenolikeve totale, flavonoidit dhe taninit të kondensuar (Zhang et al., 2015).
 • Në melin e gishtit të mbirë, tretshmëria e proteinave u rrit me 64%. (Mbithi-Mwikya et al. 2000)
 • Për bërthamat e misrit të bardhë, kur mbinë për 5 ditë përbërjet fenolike të bio-disponueshme u rritën me 92%.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.