Levitimi tejzanor dhe aplikimet e tij industriale

Levitimi tejzanor/akustik është një opsion i provuar industrialisht për mbajtjen pa kontakt të materialeve të ndjeshme ndaj peshës së lehtë, si dhe për trajtimin e mostrave pa kontakt. Mësoni më shumë rreth levitacionit tejzanor dhe aplikimeve të tij në industri dhe shkencë!

Aplikimet e levitacionit tejzanor

Levitimi akustik është një metodë e provuar shkencërisht dhe e miratuar në mënyrë industriale për trajtimin e materialit pa kontakt dhe pozicionimin e mostrës. Levitimi tejzanor si metodë e trajtimit pa kontakt përdoret për të manipuluar pjesët e punës të ndjeshme dhe të brishta, p.sh. vaferë, mikroçipa ose pllaka xhami të hollë, pa ndikim mekanik. Për shkak të trajtimit pa kontakt të materialeve dhe mostrave, levitimi tejzanor është zbatuar në aplikime industriale, shkencore dhe analitike.
Në industri, levitimi tejzanor përdoret si metodë e besueshme për përpunimin pa kontakt, pa kontejnerë të mikroçipave dhe objekteve të tjera të vogla, delikate, të cilat janë të prirura për t'u dëmtuar edhe nga kontakti i lehtë fizik. Një fushë tjetër aplikimi është trajtimi i materialeve me pastërti shumë të lartë ose reaktantëve kimikë, të cilët do të ndikoheshin nga një enë.

Kërkesë informacioni

Levitimi tejzanor/akustik përdoret për trajtimin pa kontakt të materialeve të ndjeshme (p.sh. mikroçipe, mostra analitike, substanca me pastërti të lartë)

Pozicionet e levitimit të sferave të polipropilenit në një levitator akustik me një bosht. Levitator / sonotrode në krye, reflektor në fund (b) H1 = 7,45 mm; (d) H3 = 21,55 mm
(studim dhe foto: © Andrade et al. 2018)

Në këtë video ne përdorim levitacionin akustik për të pezulluar grimcat e ngurta dhe të lëngshme në ajër. Ne përdorim një Hielscher UP400St - një homogjenizues standard tejzanor 400 Watts në një amplitudë deri në 100%. Për levitacion, një amplitudë e lartë funksionon më mirë se një amplitudë e ulët. Sonotrode e përdorur në këtë eksperiment prodhon lëkundje 118 mikrometrash në vendosjen 100%. Hielscher furnizon levitatorë të kategorisë komerciale për ngritjen pa kontakt të mikroçipëve dhe për transportin pa kontakt të vaferave të silikonit ose ekraneve të telefonave celularë. Duke përdorur një konfigurim levitator, ju mund të rriteni dhe të studioni kristalet që rri pezull, ose të reagoni ndaj mikropikave ndërsa jeni pezull në ajër.

Levitim tejzanor - Demonstrimi i valëve të qëndrueshme tejzanor - UP400St

Miniatura e videos

Levitacion tejzanor për trajtimin më pak të kontaktit

  • objekte të ndjeshme ndaj forcave fizike (p.sh. mikroçipa)
  • materiale jopërçuese
  • materiale me pastërti të lartë
  • reaktantët kimikë
  • mostrat biologjike, analitike
  • proteinat për kristalografi

Parimi i Punës i Levitacionit tejzanor

Levitacioni akustik përshkruan aplikimin e valëve ultratinguj në një lëng, zakonisht gaz (p.sh. ajri). Kur vala e ultrazërit udhëton nëpër gaz, vala e zërit kundërbalancon forcën e gravitetit – me rezultat që objektet mund të qëndrojnë të pambështetura në ajër. Ky efekt i një objekti lundrues të lirë në një valë zanore kërkon fenomenin e një valë në këmbë. Një valë në këmbë formohet kur dy valë identike që vijnë nga drejtimet e kundërta mbivendosen me njëra-tjetrën. Prandaj, në një konfigurim të levitacionit akustik, një transduktor tejzanor përdoret për të krijuar valë presioni gjatësore dhe një reflektor në anën tjetër reflekton valët, në mënyrë që vala identike që vjen nga të dyja anët të mund të mbivendoset dhe të formojë një valë në këmbë.

Skema e levitatorit tejzanor dhe pozicionimi i një sfere të vogël të ngurtë në nyjë.

Ngritja akustike e një sfere të vogël të ngurtë në nyjen e presionit të një vale të rrafshët në këmbë të vendosur midis një transduktor/levitatori dhe një reflektori.
(studim dhe foto: © Andrade et al. 2018)

Kërkesë informacioni

Nyjet dhe antinodet: Vala gjatësore e presionit të ultrazërit intensiv lejon që të rri pezull në ajër pa kontakt. Valë të tilla ultratinguj në këmbë kanë nyje të përcaktuara. Një nyje është zona e presionit minimal, ndërsa një antinyjë përcaktohet si zona e presionit maksimal. Nyjet e një valë në këmbë janë në qendër të levitacionit akustik.
Levitatorët tejzanor funksionojnë duke pozicionuar fushën e valës në këmbë mbi një sondë tejzanor (dmth. sonotrode) dhe duke përdorur një reflektor.

Pajisjet e levitacionit tejzanor

Hielscher Ultrasonics ka një kohë të gjatë dhe me përvojë të mirë në projektimin, prodhimin dhe shpërndarjen e pajisjeve me ultratinguj me cilësi të lartë dhe me performancë të lartë. Për ngritjen akustike, Hielscher ofron dy lloje standarde të levitatorëve:
 

Procesor tejzanor UIP500hdT për aplikime të levitacionit akustik.Procesori tejzanor UP400St është një sistem kompakt, ku transduktori dhe gjeneratori kombinohen në një strehë të fortë. Levitatori i fuqishëm 500 vat UIP500hdT përmban transduktor dhe gjenerator të veçantë. Me transduktorin e tij të shkallës IP64, UIP500hdT është ideal për instalim në mjedise kërkuese.
Levitatorët tejzanor mund të instalohen si njësi e vetme ose paralelisht dhe janë të aftë të funksionojnë në linja të përpunimit me shpejtësi të lartë dhe me shpejtësi të lartë.
Për kërkesa specifike, Hielscher Ultrasonics projekton dhe prodhon gjithashtu levitatorë të personalizuar dhe të pronarit.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me levitatorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të ngritjes së ajrit dhe t'ju ofrojmë një levitator tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Në këtë video është demonstruar levitimi akustik i pikave të ujit. Vala e ultrazërit në këmbë i mban pikat e vogla të ujit të pezulluara në ajër. Pajisjet e levitacionit tejzanor përdoren si metodë e trajtimit të materialit pa kontakt dhe mostrës.

Levitimi tejzanor i pikave

Miniatura e videosLiteratura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.