Ultrasonically Enhanced Three-Phase Partitioning

 • Ndarja me tre faza (TPP) është një teknikë për nxjerrjen, ndarjen dhe pastrimin e komponentëve, p.sh. lipidet, enzimat, polisaharidet dhe biomolekulat e tjera, nga materiali biologjik.
 • Ndarja trefazore e asistuar me ultratinguj e kalon ndarjen konvencionale trefazore me rendiment më të lartë, pastërti të përmirësuar dhe shpejtësi të jashtëzakonshme.
 • Ndarja tejzanor trefazore është e aplikueshme për vëllime të vogla dhe të mëdha dhe mund të shkallëzohet lehtësisht në prodhimin industrial.

Tejzanore Tre-Phase Partitoning

Ndarjes me tri faza

Ndarja me tri faza (TPP) është një proces i thjeshtë dhe efikas me një hap për ndarjen, pastrimin dhe përqendrimin e biomolekulave si enzimat, lipidet, polisaharidet etj. Nga përzierjet komplekse.
TPP kryhet me shtimin vijues të sasisë së mjaftueshme të kripës (zakonisht sulfat amoniak) dhe një tretës organik (kryesisht tbutanol /tertbutanol). Kripërat si sulfat amoniak përdoren në një ngopje të caktuar për të precipituar proteinën. Një tretës organik si t-butanol shtohet për të formuar shtresa trefazore dhe për të hequr komponimet me peshë molekulare të ulët të tilla si lipidet, fenolikat dhe disa detergjentë. që nga t-butanol ka një pikë vlimi të lartë, por më pak të ndezshëm sesa etanol dhe metanol, t-butanol është tretësi i preferuar për TC.
Pas trajtimit të ekstraktit të papërpunuar dhe dekantimit, përzierja ndahet në tre faza të veçanta: tretësira e sipërme (t-butanol) përmban komponime jo polare, të cilat janë të ndara nga faza më e ulët ujore (që përmbajnë komponime polare) nga një precipituar proteina ndërfisnike. Proteinat e dëshiruara janë të ndara në mënyrë selektive në një fazë dhe proteina të tjera kontaminuese në fazën tjetër. Kjo shkakton pastrimin e pjesshëm dhe përqendrimin e proteinave. Procesi i nxjerrjes është një bashkim i kosmotropic, salting jashtë, koeficienti izotonic dhe reshjet osmolytic e proteinave.

Ultrasonically Enhanced Three-Phase Partitioning

Tejzanor Tri-Faza Ndarja shkëlqen nga pastërtia maksimale, shërim dhe kohë të reduktuar të përpunimit.Sonication intensifikon procesin e TPP në mënyrë të konsiderueshme. Ndarja trefazore e asistuar me ultratinguj zbatohet me sukses për ndarjen dhe pastrimin e biomolekulave. Një gamë e gjerë biomoelkulash janë izoluar në mënyrë më efikase në një kohë më të shkurtër. Për shembull, enzimat nga bimët (p.sh. bromelaina, papaina, invertaza, polifenol oksidaza dhe frenuesit e tripsinës), kafshët (p.sh. tripsina, α-kimotripsina, kimosina, pepsina dhe luciferaza) dhe mikrobet (p.sh. lipaza, α-amilaza, α-galaktozidaza, serratiopeptidaza, ciklodekstrina glikoziltransferaza dhe enzimat fibrinolitike) u pastruan nëpërmjet TPP tejzanor. Një përfitim shtesë i ndarjes trefazore tejzanor është aktiviteti i zgjeruar i enzimave të ndryshme, duke rezultuar në rendimente të dukshme më të larta (rreth 100%) pasi enzima ose proteina e synuar precipiton në shtresën e mesme midis fazave organike dhe ujore.
Ndarja tejzanor trefazore mund të përdoret në mënyrë efektive me mostrat e papërpunuara dhe mund të rritet lehtësisht.

Kërkesë informacioni

Përmirësim ultrasonically Three Partitioning Phase (TPP)

Sonication përmirëson ndarjen me tre faza në mënyrë të konsiderueshme dhe rezulton në një rendiment më të lartë dhe pastërti në një kohë të procesit në mënyrë drastike.

Përparësitë e ndarjes trefazore tejzanor:

 • rendimenti më i lartë
 • shërim të shpejtë
 • pastërti të lartë
 • kursim kohe
 • i lirë
 • lehtë-to-drejtuar
 • eko-miqësore
 • për laborator dhe industri

 

Shembuj për ndarjen trefazore tejzanor (US-TPP)

TPP tejzanor për nxjerrjen e astaksantinës

Për nxjerrjen e astaksantinës (AX), trajtimi i kombinuar i TPP dhe sonikimit me sonikatorin Hielscher UP400S është jo vetëm teknikë e thjeshtë dhe lehtësisht e zbatueshme, por edhe shumë efikase për të izoluar AX nga biomasa bakteriale e Paracoccus NBRC 101723. Variablat e funksionimit të sonikimi mund të optimizohet për të marrë rezultate optimale të nxjerrjes. Parametrat e përpunimit tejzanor si amplituda, koha, temperatura dhe ena e nxjerrjes (madhësia, forma) si dhe madhësia e grimcave të biomasës, ndikojnë ndjeshëm në çlirimin tejzanor të AX nga biomasa. Ultratingulli i biomasës së lagësht jep rezultate më të mira se TPP tejzanor i biomasës së tharë për nxjerrjen e shpejtë dhe efikase të AX. TPP tejzanor rezulton në një rikuperim AX 37% më të lartë se nxjerrja konvencionale me tretës. (krh. Chougle et al. 2013)

TPP tejzanor për ndarjen e andrographolide nga Andrographis paniculata

Andrographolide është një diterpenoid labdane, i cili vlerësohet për efektet e saj të lartë anti-inflamator, antioksidues, hepatoprotektiv, anti-kancerogjen dhe anti-diabetik. Studimet krahasuese tregojnë se TPP tejzanor jo vetëm që ka rritur prodhimin e andrographolid por gjithashtu përmirëson aktivitetin antioksidues në krahasim me TC-në konvencionale.

 

Ky tutorial shpjegon se çfarë lloji i sonikatorit është më i miri për detyrat tuaja të përgatitjes së mostrës si liza, ndërprerja e qelizave, izolimi i proteinave, fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së në laboratorë, analiza dhe kërkime. Zgjidhni llojin ideal të sonikatorit për aplikimin tuaj, vëllimin e mostrës, numrin e mostrës dhe xhiros. Hielscher Ultrasonics ka homogjenizuesin ideal tejzanor për ju!

Si të gjeni sonikatorin e përsosur për ndërprerjen e qelizave dhe nxjerrjen e proteinave në shkencë dhe analizë

Miniatura e videos

 

Sonicatorë me performancë të lartë për ndarje trefazore

Hielscher Ultrasonics është e specializuar në projektimin dhe prodhimin e sistemeve tejzanor me fuqi të lartë për nxjerrjen, si dhe shumë procese të tjera.
Gama e produkteve tona mbulon sonikatorë të vegjël, të fuqishëm laboratorik, homogjenizues të fuqishëm me tavolinë dhe sisteme industriale ultratinguj me performancë të lartë. Aksesorët e shumëfishtë lejojnë përshtatjen ideale të sistemit tejzanor me kërkesat tuaja specifike të procesit. Të gjithë sonikatorët Hielscher janë ndërtuar për funksionim 24/7 nën ngarkesë të plotë.
Përvoja jonë e gjatë në përpunimin tejzanor na lejon që të konsultohemi me klientët tanë nga testet e tyre të para me ultratinguj përmes hapave të procesit të optimizimit dhe zbatimit në shkallë industriale.
Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të na treguar rreth procesit tuaj! Jemi të kënaqur të rekomandojmë diskutimin e mundësive dhe përfitimeve të sonication për aplikimin tuaj.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ultrasonikator UP400St për ndarje të intensifikuar trefazore

Homogjenizues tejzanor UP400St për intensifikimin e ndarjes trefazore

Letërsi / Referencat

 • Chougle, JA: et al. (2013): Ndarja me ultratinguj e asistuar në tre faza (UATPP): Një teknikë e re e zhvilluar për nxjerrjen e astaksantinës nga Paracoccus NBRC 101723. CSBE / SCGAB 2013 – Konferenca Vjetore Universiteti i Saskatchewan, Saskatoon, 7-10 korrik 2013.
 • Ketnawa, S. et al (2017): Ndarja e fazës për ndarjen e enzimeve: Një vështrim i përgjithshëm dhe aplikimet e fundit. International Journal of Food Research, 24 (1), 2017. 1-24.
 • Varakumar, S. et al. (2017): Ekstraktim i avancuar i oleoresin nga xhenxhefil (Zingiber officinale) pluhur rizomi duke përdorur ndarje trifazore me enzimë. Kimi i Ushqimit 216, 2017. 27-36.
 • Yan J.-K. et al. (2018): Ultratinguj i sinergjizuar me ndarje trefazore për nxjerrjen dhe ndarjen e polisaharideve Corbicula fluminea dhe mekanizmave të mundshëm përkatës. Ultrasonics Sonochemistry Vol. 40, Pjesa A, 2018. 128-134.


Fakte të vlefshme

Ndarja me tre faza (TPP)

TPP është një teknikë e bioseparimit, bazuar në ndarjen e përbërësve polare, proteinave dhe përbërësve hidrofobikë në tri faza të përbërë nga uji, sulfati i amonit dhe t-butanol.
Enzimat e rëndësishme terapeutike dhe industriale (p.sh. α-galaktocidazë, frenuesit α-amilazë dhe proteazë) dhe përbërjet natyrore (p.sh. diterpenes si forskolin dhe andrographolide) pastrohen me ndarje trefazore. Përderisa pigmentet, lipidet dhe frenuesit enzimë grumbullohen në fazën e sipërme të tretësit, e cila është e ndarë nga faza më e ulët ujore, ku akumulohen komponente polare si saharidet, nga një shtresë e precipituar e proteinës ndërmjetëse. që nga t-butanol i lidh proteinat e precipituara me TPP, të cilat ndodhin si coprecipitate të proteinave-t-butanol, ajo gjithandej në mes të shtresës organike dhe ujore dhe mund të ndahet lehtë dhe pastrohet. Në përgjithësi, biomolekulat janë gjetur në një formë të pastruar në ndërfazën, ndërkohë që ndotësit pjesërisht ndahen në t-butanol (faza e lartë) dhe në fazën ujore (faza e fundit).

astaxanthin

Astaxanthin (3, 3´-dihidroksi-ß, ß-karoten 4, 4´-dione) është një keto-karotenoid që i përket klasës së terpeneve. Si tetraterpenoid ajo është e ndërtuar nga pesë pararendësit e karbonit, diosfat izopentenil dhe diosfatati dimetililal. Astaxanthin është një pigmant bimor me ngjyrë të verdhë-portokall dhe për këtë arsye klasifikohet si një kantofil. Astaxanthin gjendet kryesisht në mikroalga, maja, salmonoide, trofta, krill, karkaleca, karkaleca, dhe kore. Si një pastrues radikal shumë i fuqishëm, mbrojtës i lëkurës, anticarcinogenic dhe si një forcues i sistemit imunitar, astaxanthin përdoret si shtesë dhe si shtues në ushqime, farmaceutikë dhe kozmetikë. TPP tejzanor përmirëson procesin e nxjerrjes dhe ndarjes së astaxanthin nga burimet natyrore dhe e bën prodhimin e tij ekonomik të zbatueshëm në nivelin industrial.

Hielscher Ultrasonics është e specializuar në përpunimin tejzanor me performancë të lartë

UIP1000hdT – 1kW ultrasonicator industriale

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.