Tejzanor Modifikimi i Niseshte Granulat Slurries

Niseshteja lehtesohet lehtesisht nga burimet vendase, te tilla si patate, misri apo misri. Modifikimi i niseshtesë është i domosdoshëm për të përmirësuar vetitë fizike dhe kimike. Reaktorët Hielscher tejzanor promovojnë modifikimin fizik, kimik dhe enzimatik të niseshtesë që çon në pronat më të mira funksionale për përdorim në industrinë ushqimore dhe jo ushqimore.

Për shumicën e aplikacioneve komerciale amidon duhet të modifikohen kimikisht ose fizikisht për të rritur atributet e tyre pozitive ose për të minimizuar defektet e tyre. Ultrasonication është një mjet shumë efektiv për modifikimin fizik, kimik dhe enzimatik të niseshteve. Pajisjet Hielscher tejzanor transferojnë valë tejzanor shumë intensive në slurries niseshte. Cavitation tejzanor rezulton promovon:

 • deagglomeration dhe dispersion
 • degradimi mekanik dhe ndërprerja
 • depërtimit të grimcave dhe ënjtjes
 • Transferimi Mass
 • formimi radikal
 • reaktivitet kimik
 • ngrohje
Ultratinguj është një teknikë e besueshme për të përgatitur emulsione të bukura të ushqimit (Kliko për ta zmadhuar!)

UIP1000hdT për Sonication Slurry

Modifikimi kimik i amidonit

Ndërprerja tejzanor cavitation e kokrrizës lidhur me objektin më të lartë për hyrje të lëngshme në granule niseshte të çon në përmirësime në kinetikë reagimi për esterification, etherification, hydroxypropylation ose oksidimi dhe modifikim acid i polimere niseshte. Reaktorët Hielscher tejzanor janë të dizajnuara për një përpunim të vazhdueshëm inline. Shkalla e reagimit të lartë çon në rritjen e kapacitetit të kazanit të reagimit.

Modifikimi i Nxehtesise Alkaline

Për prodhimin e shumë derivateve të amidonit komercial, reaktive, reagentët organikë shtohen në slurries ujore ujore duke kontrolluar alkalinitetin dhe temperaturën. Esterifikimi i niseshtjeve kryhet në përgjithësi në pH 7-9. Një pH prej 11 deri 12 përdoret zakonisht për eterifikimin e niseshteve. Temperaturat tipike të procesit janë rreth 60 ° C. Pa sonication, shkalla e zëvendësimit të starches komerciale është shpesh më pak se 0.2. Ultrasonication ndihmon zëvendësimin që rezulton në një më të ftohtë uji-shpjegueshëm niseshte.

Amidimi i amidonit të acidit

Reagimi i një slurrie gruri të amidonit me acid klorhidrik ose sulfurik të holluar në 40 deri në 60 ° C çon në niseshte fluiditeti ose niseshte të thinuara. Këto starches pjesërisht depolymerized prodhojnë produkte që gjenerojnë më pak viskozitet. Octenil-succinates amidoni janë depolymerized pjesërisht për të lejuar një përmbajtje më të lartë të ngurta që do të përdoret ndërsa llak tharje e produkteve të kapsuluara. Ultrasonikimi gjatë hidrolizës së acidit të butë mund të shkëpusë agregatet e nanopartikulave që formohen gjatë hidrolizës. Kjo rrit prodhimin e nanoparticulat niseshte.

Amilopektini është një polisaharid i tretshëm dhe polimer shumë i degëzuar i glukozës që gjendet në bimë. Është një nga dy komponentët e niseshtesë, tjetra amilozë.

Amylopectin Molecule

Neutralizimi i Slurry

Pas procesit, slurri i reaksionit neutralizohet, p.sh. duke shtuar acid klorhidrik ose sulfurik pas përpunimit alkalik.

Niseshte larëse

Larja e ujit, siç është larja kundërkurrëse në hidrociklone, ndjek neutralizimin e slurries të modifikuara të niseshtës. Në këtë fazë, ultrasonication ndihmon larjen dhe shpëlarje të grimcave individuale të niseshtës. Kavitaioni tejzanor shpërndan aglomeratët e grurit të niseshtës dhe rrit transferimin në masë në shtresën kufitare ndërmjet granullave të amidonit dhe fazës ujore.

Filtrimi i amidonit dhe tharja

Pajisjet Hielscher tejzanor përdoren për proceset ultra-filtruese ose nano-filtrimit, si dhe tharje të mëvonshme me llak.

Modifikimi fizik i amidonit (mekanik)

Modifikimi fizik i niseshteve nuk përfshin përdorimin e kimikateve. Megjithatë, ultrasonication rezulton në ndryshime në strukturën molekulare të amidonit të ndjekur nga ndryshimet në vetitë fiziko-kimike dhe funksionalitetin. Forcat e dhunshme cavitational prishin rajonin kristalor në granula niseshte. Zinxhirët e polimereve në afërsi të mikrobubbave të kolapsit kapen në një fushë të qafës së gradientit të lartë që çon në thyerjen e lidhjeve CC makromolekulare dhe formimin e radikalëve të zinxhirëve të gjatë. Imazhet SEM të granullave të zinkut të zërit tregojnë dëmtime mekanike, të tilla si çarje, depresione dhe pitting. Kjo rezulton në një kapacitet më të lartë të absorbimit të ujit, një fuqie më të madhe të ënjtjes dhe një solubility më të madhe. Ky efekt është më i mirë për amplitudat më të larta të zërit. Prandaj, sonication hetim është shumë më efektive për modifikim niseshte se lloji sonication lloji. Përpunimi intensiv tejzanor tregon granula më të prishura kur krahasohet me amidon ose amidonik të trajtuar me nxehtësi.

Mikrofotografitë SEM për: (a) të papërcaktuar, (b) 20 minuta me sonicated, (c) 40min. sonicated, (d) 60min granula të zinkut të grurit të ziera

Mikrofotografitë SEM për: (a) të papërcaktuar, (b) 20 minuta me sonicated, (c) 40min. sonicated, (d) 60min granula niseshteje të grurit të ziera, në: Ndryshimet në vetitë fiziko-kimike të niseshtes së grurit të prekur nga ultrazërit, Mahsa Majzoobi, Sara Hedayati

Ultrasonication mund të ulë në mënyrë të konsiderueshme fillimin e temperaturës së xhelatinimit. Gezinat e amidonit të përgatitura nga granulat e kollës së zërit, paraqesin një ngurtësi më të lartë dhe vlera më të larta të ngjitshmërisë dhe kohezivitetit kur krahasohet me niseshten amtare. Ngjitshmëria, cohesiveness, springiness dhe gumminess rritet ndjeshëm me modifikimin tejzanor të niseshte.

Ultrasonication përdor input shumë më pak energji dhe kushte të vështira të përpunimit sesa procedurat konvencionale të modifikimit të niseshtës. Hielscher ultrasonics furnizon reaktorë ultrasonikë me fuqi të lartë për përpunim komercial.

Kërkoni më shumë informacion!

Nëse jeni një shkencëtar që bën hulumtime të modifikimit të niseshtesës, një inxhinier i procesit që përpiqet të përmirësojë proceset ekzistuese të niseshtesës, një inxhinier produkti që formulon produkte më të mira ose të reja, ose nëse keni ndonjë interes tjetër për modifikimin e niseshtes: Na kontaktoni! Ne do të jemi të lumtur për të diskutuar me ju potencialin dhe përfitimet e ultrasonication për modifikimin niseshte dhe aplikimin niseshte. Ju lutemi plotësoni formularin e mëposhtëm!

Pyesni për më shumë informacion mbi modifikimin e kollës së tejzanor!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Përdorni amidon

Niseshti i modifikuar përdoret në gamë të gjerë të aplikacioneve ushqimore dhe jo ushqimore. Octenilsukcinat e amidonit janë një stabilizues i rëndësishëm i emulsioneve të naftës në ujë. Në niseshtjet kationike të prodhimit të letrës përmirësojnë forcën e lagësht dhe të thatë, stabilizojnë emulatimet dhe veprojnë si agjentë sipërfaqësorë. Shumë sisteme shtues me lagështi përmbajnë mikropartikele inorganike (silicë koloidale, bentonite) dhe polimere sintetike me niseshte të modifikuara. Përdorime të tjera përfshijnë dispersione latex niseshte ose niseshte grimcuar si një mbushës për polimere.

Artikuj shkencore mbi modifikimin e amidonit ultrasonically assisted

  • S. Manchun, J. Nunthanid, S. Limmatvapirat dhe P.Sriamornsak (2012): Efekti i Trajtimit Tejzanor në Pronat Fizike të Amidonit Tapioca, në: Advanced Materials Research Vol. 506 (2012) f. 294-297. [PDF]
  • Anet Rezek Jambrak, Zoran Herceg, Drago Šubariq, Jurislav Babic, Mladen Brncic, Suzana Rimac Brnčić, Tomislav Bosiljkov, Domagoj Cvek, Branko Tripalo, Jurica Gelo (2010): Efekti ultratingull mbi vetitë fizike të niseshtës së misrit në: Karbohidrat Polimere 79 2010) 91-100.
  • Herceg Z. (2010): Vetitë e strukturës dhe ngjitjes së amidonit të misrit të trajtuar ultrasonically, në: Çeke J. Food Sci., 28: 83-93. [PDF]
  • D. Knorr, BIO Ade-Omowaye dhe V. Heinz (2002): Përmirësimi ushqimor i ushqimeve bimore me përpunim jo-termik, në: Proceedings of the Nutrition Society (2002), 61, 311-318. [PDF]

Burimet Amtare Amidoni

Amidoni vjen nga burime të ndryshme amtare, siç janë: misri, misri i lëmuar, misri i lartë amylose, tapioka, patate, gruri, oriz, orizi i lëmuar, bizele (bizele të butë, bizele të rrudhura), sallatë, elb, thekër, amaranth patate, tërshërë, drithëra, lopë qumështi, quinoa, thjerrëz, miell blu, melekuqe, arrowroot ose cassava.