Ultrasonics e bën riciklimin e baterive litium-jon më efikase

Litiumi është një material i pakët dhe shumë i vlefshëm i pranishëm në bateritë me performancë të lartë, të tilla si bateritë Li-ion. Litiumi është materiali më i vlefshëm që rikuperohet në riciklimin e baterive Li-jon, por edhe minerale dhe metale të tjerë si kobalt, mangan, nikel, bakër dhe alumin janë metale të vlefshme për rikuperim. Ultrasonikacioni me intensitet të lartë përdoret si teknikë e agjitimit dhe kullimit me prerje të lartë për të nxjerrë, hequr dhe shpërndarë minerale dhe metale të vlefshme nga bateritë e harxhuara. Metoda e sonifikimit është shumë efikase, me efektshmëri të energjisë dhe është lehtësisht e disponueshme për instalim në objektet e riciklimit komercial të plotë.

Përmbledhje: Procesi i riciklimit të baterive Li-Ion

Procesi i riciklimit të metaleve dhe materialeve të çmuara nga bateritë e shpenzuara Li-jon zakonisht përfshin disa hapa. Këtu është një pasqyrë e përgjithshme:

 1. Mbledhja dhe renditja: Bateritë e harxhuara litium-jon mblidhen dhe renditen në bazë të llojeve dhe kimikateve të tyre.
 2. Çmontimi: Fillimisht, mbulesa plastike e baterisë thyhet dhe hiqet. Më pas, bateria e zhveshur futet në azot të lëngshëm për të neutralizuar substancat reaktive, shpërthyese. Ky hap siguron që të parandalohet një çlirim i papritur i të gjithë energjisë së ruajtur dhe ndezja dhe shpërthimi i mëvonshëm i lidhur me të. Më pas, bateritë çmontohen për të ndarë përbërësit e ndryshëm, si katodën, anodin, elektrolitin dhe shtresën e jashtme.
 3. Thyerja: Bateritë e çmontuara copëtohen në copa më të vogla për të rritur sipërfaqen për proceset pasuese.
 4. Shpërndarja e elektrodës: Përpara trajtimit me metalekstrakt, elektrodat e izoluara, pra katoda dhe anoda, duhet të çmontohen më tej. Meqenëse materiali i katodës përgjithësisht ngjitet në fletë alumini nga një lidhës, zakonisht fluorid poliviniliden (PVDF) ose politetrafluoroetilen (PTFE), është një detyrë e vështirë për të hequr katodën dhe fletën e aluminit nga njëra-tjetra.
 5. Trajtimi kimik: Komponentët e baterive të copëtuara i nënshtrohen trajtimeve të ndryshme kimike për të tretur dhe ndarë materialet e ndryshme. Kjo mund të përfshijë shpëlarje me acid ose tretës të tjerë për të nxjerrë metale të vlefshme si litiumi, kobalti, nikeli dhe bakri.
 6. Rimëkëmbja dhe pastrimi: Metalet e tretura më pas rikuperohen nga tretësira përmes proceseve të tilla si precipitimi, nxjerrja me tretës ose metodat elektrokimike. Këto hapa ndihmojnë në pastrimin dhe përqendrimin e metaleve të çmuara.

Rikuperimi i metaleve të çmuara i përmirësuar nga sonication

Ultratingulli i fuqisë mund të përmirësojë hapat e delaminimit të elektrodës dhe shpëlarjes së metaleve dhe materialeve të çmuara duke intensifikuar reagimet duke e bërë kështu procesin e rikuperimit dukshëm më efikas. Ultratingulli, është një teknikë që përdor valë ultratinguj me intensitet të lartë për të krijuar dridhje mekanike dhe kavitacion akustik në një mjedis të lëngshëm. Forcat e forta të ultrazërit përdoren për të përmirësuar procesin e riciklimit të metaleve të çmuara nga bateritë e shpenzuara Li-jon në disa mënyra:
 

 1. Shpërbërja: Ultratingulli zbërthen materialet e copëtuara të baterisë në mënyrë që të krijohen grimca më të vogla. Grimcat më të vogla ofrojnë një sipërfaqe më të lartë e cila e bën kullimin kimik në mënyrë më efektive, duke ndihmuar në çlirimin e metaleve të vlefshme.
 2. Shpëlarja e përmirësuar: Aplikimi i ultrazërit gjatë proceseve të shpëlarjes mund të përmirësojë kontaktin midis materialit të ngurtë dhe tretësirës së kullimit, duke rritur efikasitetin e nxjerrjes së metaleve. Shpëlarja me ultratinguj promovon nxjerrjen e metaleve dhe rrit rendimentin e rikuperimit të metaleve dhe mineraleve si kobalti, mangani, nikeli, bakri dhe alumini.
 3. Shpërndarja e përmirësuar e elektrodës: Qëllimi i delaminimit të elektrodës gjatë riciklimit të baterive është të ndajë komponentët e ndryshëm, si elektrodat, elektrolitet dhe ndarësit, në mënyrë që ato të mund të përpunohen më tej ose të riciklohen individualisht. Ultratingulli ndihmon në shkëputjen dhe heqjen e veshjeve nga elektroda. Forcat sonomekanike nxisin ndarjen efikase të shtresave të elektrodave.
 4. Reagimet e përshpejtuara: Ultratingulli promovon përzierjen më të shpejtë dhe më të plotë, gjë që mund të përshpejtojë reaksionet kimike gjatë hapave të rikuperimit dhe pastrimit të metaleve.
 5. Konsumi i reduktuar i energjisë: Ultratingulli mund të rrisë efikasitetin e procesit, duke reduktuar kohën dhe energjinë e nevojshme për rikuperimin e metaleve nga bateritë e harxhuara.

 
Ultratingulli mund të luajë një rol të dobishëm në përmirësimin e procesit të riciklimit të metaleve dhe materialeve të çmuara nga bateritë e shpenzuara Li-jon duke rritur efektivitetin dhe efikasitetin e hapave të ndryshëm të përfshirë në procesin e riciklimit.
Hapat e procesit të kullimit të metaleve me ultratinguj dhe delaminimit të elektrodës mund të përshtaten me proceset individuale të riciklimit, të cilat mund të ndryshojnë pasi kompanitë e specializuara në riciklimin e baterive Li-jon zhvillojnë dhe modifikojnë proceset e tyre në efikasitetin më të lartë.

UIP4000hdT - Procesor i fuqishëm ultrasonik 4000 watts për ndarjen e katodës dhe shpëlarjen e metaleve gjatë riciklimit të baterive të harxhuara Li-ion.

UIP4000hdT – Procesor tejzanor 4kW për riciklimin e baterive li-jon

Kërkesë informacioni

Ultrasonics për rimëkëmbjen shumë efikase të
 

 • Litium
 • kobalt
 • mangan
 • Nikel
 • bakër
 • alumin
 • LiCoO2
 • Grafit

Kavitimi tejzanor për ndarjen e katodës

Ultrasonication ndan materialet katodë nga letër alumini nga efektet e cavitation akustike. Kavitimi akustik ose tejzanor përcaktohet nga presione të larta lokale, temperatura të larta dhe rëniet e tyre pasuese duke rezultuar në diferencime përkatëse të presionit dhe temperaturës, si dhe mikro-turbulenca intensive dhe mikro-avionë me prerje të lartë. Këto forca kavitacionale ndikojnë në kufijtë sipërfaqësorë, nxisin transferimin e masës dhe shkaktojnë erozion. Gjenerimi i forcave të tilla intensive të natyrës kimike, fizike, termike dhe mekanike, kavitimi tejzanor krijon nxitjen e nevojshme dhe transferimin e masës për të thyer strukturën e lidhësit organik të përdorur në bateritë e jonit litium për të fiksuar katodën në kolektor / fletë alumini.
Ndërsa ngacmimi mekanik siç është vetëm trazimi është i pamjaftueshëm për të shkëputur materialin e katodës në mënyrë efektive nga letra alumini, ultrasonikacioni me intensitet të lartë siguron energjinë e nevojshme sonokimike dhe sonomekanike për të hequr materialin e katodës plotësisht nga mbledhësit. Në kontrast me nxitjen mekanike, kavitimi tejzanor gjeneron turbulenca të forta, temperatura dhe presione lokale të larta si dhe agjitacion, rrymë dhe avionë të lëngshëm, të cilët prishin lidhësin, p.sh. PVDF ose PTFE, që lidhin katodën me fletën Al dhe gërryen sipërfaqja e të dyjave, katoda dhe fleta Al. Në këtë mënyrë, lidhësi midis të dy materialeve është shkatërruar siç duhet dhe letra e katodës dhe aluminit ndahen në mënyrë efektive.
Për shembull, ndarja tejzanor rezulton në efikasitet të lartë të heqjes së katodës prej 99% duke përdorur N-metil-2-pirrolidon (NMP) si tretës në 70 ° C (fuqi tejzanor 240 W, dhe 90 min kohë përpunimi tejzanor). Meqenëse ndarja tejzanor e katodës shpërndan materialin në mënyrë të barabartë dhe parandalon grumbullimet më të mëdha, procesi pasues i rrjedhjes së metaleve lehtësohet.
Lexoni më shumë rreth shtrembërimit të elektrodës tejzanor për të rikuperuar materialet aktive dhe fletët aktuale të kolektorit!

“Ultrazanor

Delaminimi i elektrodës me ultratinguj për riciklimin e baterive

Miniatura e videos

 

Pastrimi tejzanor i mineraleve

Efektet kavitacionale tejzanor të përshkruara më sipër nxisin gjithashtu kullimin e metaleve nga bateritë e harxhuara. Ultratingulli me intensitet të lartë nuk përdoret vetëm për të rikuperuar mineralin në riciklimin e baterive, por gjithashtu përdoret shpesh në hidrometalurgji dhe në shpëlarjen e xeheve të çmuara (p.sh. mbetjet e minierave). Temperaturat e larta të lokalizuara, presionet dhe forcat e prerjes intensifikojnë kullimin e metaleve dhe rrisin ndjeshëm efikasitetin e shpëlarjes. Ndërsa në pikat e nxehta kavitacionale ndodhin temperatura të lokalizuara shumë ekstreme deri në 1000 K, kushtet e përgjithshme të shpëlarjes kërkojnë vetëm temperaturë të butë prej përafërsisht. 50-60°C. Kjo e bën energjinë e rikuperimit të metaleve tejzanor dhe ekonomik.
Shpëlarja tejzanor e mineraleve nga bateritë e konsumuara Li-jon karakterizohet nga nivele të larta rikuperimi dhe efikasiteti. Për shembull, acidi sulfurik (H2SO4) u përdor me sukses si agjent pastrimi në prani të peroksidit të hidrogjenit (H2O2) gjatë rikuperimit të mineraleve tejzanor nga katoda. Pastrimi tejzanor me acid sulfurik rezultoi në nivele rikuperimi prej 94,63% për kobalt, dhe 98,62% për litium, respektivisht.
Shpëlarja tejzanor me acid citrik organik (C6H8O7 · H2O) rezulton në rikuperime shumë të larta të bakrit dhe litiumit, duke marrë 96% bakër dhe gati 100% litium nga bateritë e harxhuara të li-jonit.

Reaktor tejzanor industrial me shumë sonda për rikuperimin e metaleve nga bateritë e harxhuara litium-jon. Shpëlarja me ultratinguj jep rendimente të larta rikuperimi të litiumit, kobaltit, bakrit, aluminit dhe nikelit.

MultiSonoReactor me deri në 5 sonda tejzanor: Përzierëse industriale me prerje të lartë tejzanor me intensitet të lartë për përpunim në linjë, p.sh. shpëlarja e metaleve, ndarja e katodës dhe fletës së aluminit si dhe nxjerrja e mineraleve nga bateritë e harxhuara të litium-jonit.


UIP16000 është një mikser i fuqishëm tejzanor me prerje të lartë 16 kW që përdoret për aplikime kërkuese si shpëlarja e metaleve, dispersionet minerale dhe homogjenizimi i llumrave me viskozë të lartë dhe gërryes.

UIP16000, një homogjenizues tejzanor i fuqishëm 16,000 vat për nxjerrjen e mineraleve, kullimin e metaleve dhe ndarjen e katodës në riciklimin e baterive

Avantazhet e teknologjisë së riciklimit të baterive tejzanor
 

 • efikasitet te larte
 • Teknika e themeluar
 • Operacion i thjeshtë
 • Përdorimi i tretësit i ulët / jo toksik
 • Pothuajse asnjë emetim i shkarkimit / gjurmë CO2
 • i sigurt
 • mjedisit të favorshëm

E thjeshtë dhe e sigurt: Shkalla tejzanor nga testet e fizibilitetit te riciklimi industrial

Pajisjet tejzanor me performancë të lartë për riciklimin e baterive Li-jon janë lehtësisht të disponueshme për instalime të nivelit të lartë, pilot dhe industrial. Meqenëse ndarja tejzanor e katodës dhe shpëlarja tejzanor e mineraleve nga bateritë e harxhuara janë tashmë procese të përcaktuara, procesi nga provat e para, optimizimi për kërkesat tuaja specifike të procesit dhe instalimi i një sistemi tejzanor plotësisht të industrializimit dhe / ose sistemit të shpëlarjes është i shpejtë dhe i thjeshtë.

Ultrasonicators me performancë të lartë për riciklimin e baterisë

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeHielscher Ultrasonics furnizon ultrasonicatorë me performancë të lartë në çdo madhësi dhe kapacitet. Me UIP16000 (16kW), Hielscher prodhon procesorin tejzanor më të fuqishëm në të gjithë botën. UIP16000 si dhe të gjithë sistemet e tjera industriale tejzanor mund të jenë lehtësisht grupe në kapacitetin e kërkuar të përpunimit. Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë ndërtuar për operim 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise kërkuese.
Hielscher Ultrasonics’ procesorët tejzanor industrial mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor.

Sondat tejzanor dhe Sono-Reaktorët për çdo vëllim

Gama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë pajisjet më të përshtatshme tejzanor për aplikimin tuaj, kapacitetin e procesit dhe synimet e prodhimit.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Të gjithë procesorët tejzanor të Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në R&D dhe prodhimi. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e reaksioneve të shkaktuara sonokimikisht dhe sonomekanikisht. Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë të ndani katodën nga letra alumini si dhe të pastroni minerale dhe metale nga bateritë e harxhuara Li-jon në kushtet më efektive tejzanor. Sonifikimi optimal për riciklimin më efikas të baterive Li-ion!
Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher një mjet të besueshëm pune që plotëson kërkesat tuaja të procesit të riciklimit.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Operacioni 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise kërkuese është një karakteristikë natyrore e sondave dhe reaktorëve tejzanor të Hielscher me performancë të lartë.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Fakte të vlefshme

Bateritë e litiumit

Një bateri litium-jon, gjithashtu bateri Li-ion, është një lloj i baterisë së rimbushur. Krahasuar me bateritë me bazë plumbi dhe nikeli, pajisjet e jonit litium përdorin një katodë, një anodë dhe elektrolit si përcjellës.
Si të gjitha bateritë, bateritë Li-jon ruajnë energjinë kimike, e cila më pas shndërrohet në energji elektrike në mënyrë që të sigurojë një ngarkesë elektrike statike për energjinë.
Bateritë litium-jon përdoren zakonisht për elektronikë portabël siç janë laptopët, telefonat inteligjentë si dhe automjetet elektrike. Zbatimi i baterive Li-jon ngjall gjithashtu interes në rritje nga ushtria dhe kompanitë e hapësirës ajrore.

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.