GENO-break – Dezinfektimi me ujë tejzanor

Trajtimi me ujë i Gruenbeck GENO-break®-System IV kombinon një procesor tejzanor Hielscher me dritë intensive UV-C për dezinfektimin e vazhdueshëm të sistemit të ujit të nxehtë.

Furnizimet me ujë të ngrohtë dhe pishinat mund të bartin bakteret Legionella, patogjenët dhe mikroorganizmave të tjerë. Legionella është e njohur për të shkaktuar Legionellosis. Për të luftuar bakteret e rrezikshme Legionella në sistemet e ujit të nxehtë dhe për të siguruar një mjedis më të sigurt dush Kompani Gruenbeck ka zhvilluar sistemin GENO-break®. Ky sistem inovativ përdor teknologjinë Hielscher ultratinguj në kombinim me rrezatim UV dhe ka zgjidhur problemin e Legionella për më shumë se 150 instalime të ujit të nxehtë në Gjermani.

Dezinfektimi i vazhdueshëm i ujit

Legionella mund të luftohet në shumë mënyra, siç është dezinfektimi termik, ku uji në sistem nxehet deri në 70 ° C për disa minuta. Një nga disavantazhet më të mëdha me këtë metodë është se ajo është e shkëputur dhe e pamundur për t'u aplikuar në sistemet e ujit të nxehtë me tuba të gjata ose të vdekur. Çdo Legionella e lënë në sistem do të rritet dhe riprodhohet. Për këtë arsye, sistemi GENO-break® është një metodë e vazhdueshme e trajtimit të ujit dhe ofron siguri 24 orë në ditë, 365 ditë në vit. Me këtë, niveli i Legionelës mbahet përgjithmonë i ulët.

Si funksionon dezinfektimi

Dezinfektimi UV është përdorur për shumë vite. Drita UV rrezikon bakteret Legionella në ujë. Megjithatë, bakteret Legionella jetojnë në organizma të presë si amebë. Në amebë bakteret Legionella rriten dhe riprodhohen. Amoeba është rezistent ndaj dritës UV, klorit, ozonit dhe nxehtësisë. Gruenbeck Sistemi GENO-break është projektuar si një sistem i dy zonave.

Kavilacioni ultrasonik me fuqi të lartë nga pajisjet tejzanor Hielscher përdoret në sistemin e trajtimit të ujit me ndërprerje GENO.Zona e parë pengon organizmat pritëse (dmth. Amebë) duke përdorur përpunuesit tejzanorë Hielscher. cavitation tejzanor thyen strukturën qelizore të organizmit dhe nxjerr Legionella të lirë dhe të pambrojtur në ujë. Në zonën e dytë, uji rrezaton me dritën UV-C që inaktivon bakteret.

Gruenbeck GENO-break®-Sistemi IV

GENO-break®-System IV përdoret përgjithësisht për sistemet e ujit të ngrohtë prej 500 litra ose më shumë. Ajo kombinon ultrasonication me UV-C dritë në një izolim soundproofing. Sistemi monitorohet vazhdimisht nga një kontroll elektronik. Kjo përfshin monitorimin e temperaturës.

Rreth Legionelozës

Legioneloza është një sëmundje ngjitëse e shkaktuar nga bakteret Legionella. Legjioneloza merr dy forma të ndryshme: Legionella pneumonia (Legion Fever) ose ethet Pontiac. Simptomat përfshijnë ethe të lartë, vështirësi të mëdha frymëmarrje, konfuzion, dhimbje koke të rënda dhe probleme kardiologjike dhe vaskulare. Kjo mund të jetë fatale nëse nuk diagnostikohet në fillim dhe trajtim mjekësor.

Rreth Trajtimit të Ujit Gruenbeck

Gruenbeck është ofruesi profesional për zgjidhjet në fushën e trajtimit të ujit për aplikimet për banim, teknologjinë e pishinave, teknologjinë higjienike / shëndetësore, industrinë e ushqimit / pijeve, centralet qendrore të energjisë dhe furnizimin me ujë. Gruenbeck grupi i kompanive vepron me sukses në një shkallë globale. Gjithsej 700 punonjës punojnë në selinë e kompanisë dhe në më shumë se 70 kompani të lidhura. Produktet e Gruenbeck përfshijnë sistemin GENO për të luftuar Legionellën, teknologjitë e standardizuara të membranave si GENO-OSMO-MSR ose seri filtruese BOXER.

Gruenbeck Wasseraufbereitung GmbH
Industriestrasse 1
D-89420 Hoechstaedt ad Donau
Telefon +49 9074 41-0,
Faksi +49 9074 41-100
email: info@gruenbeck.de
web: http://www.gruenbeck.de

Kërkoni më shumë informacion!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.