Trajtimi me ultratinguj i qymyrit për prodhimin e energjisë

Sonication e slurries qymyr kontribuon në proceset e ndryshme gjatë prodhimit të energjisë nga qymyri. Ultratinguj promovon hidrogjenizimin katalitik gjatë lëngëzimit të qymyrit. Për më tepër, sonication mund të përmirësojë sipërfaqen dhe nxjerrjen e qymyrit. Mund të shmangen reagimet anësore të padëshiruara gjatë de-ashing dhe desulfurization – realizimin e procesit në shumë më pak kohë. Edhe gjatë procesit të ndarjes nëpërmjet flotacioneve të furrës, shpërndarja e gjërësisë së grimcave mund të rritet ndjeshëm nga sonikimi.

Lëngëzimi i qymyrit / procesi i qymyrit në lëng

Ultrasonication promotes the coal wash, desulfurization, dishing and coal conditioning. (Click to enlarge!)Lëndët djegëse të lëngëta mund të prodhohen në mënyrë industriale nga qymyri me procesin e “Lëngëzimi i qymyrit”. Lëngëzimi i qymyrit mund të arrihet nëpërmjet dy rrugëve – likuidimi i drejtpërdrejtë (DCL) dhe indirekt (ICL).
Përderisa lëngëzimi i tërthortë në përgjithësi përfshin gazifikimin e qymyrit, procesi i lëngëzimit direkt konverton qymyrin direkt në lëng. Prandaj, tretësit (p.sh. tetralin) ose katalizatorët (p.sh. MoS2) përdoren në kombinim me presione dhe temperatura të larta për të thyer strukturën organike të qymyrit. Meqë hidrokarburet e lëngëta në përgjithësi kanë një raport molar më të lartë të hidrogjenit dhe karbonit sesa thëngjilli, kërkohet një proces hidrogjenimi ose refuzim i karbonit në të dyja teknologjitë ICL dhe DCL.

Lëngëzimi i drejtpërdrejtë i qymyrit

Studimet kanë treguar se lëngëzimi i drejtpërdrejtë i thëngjillit të thëngjillit ultratinguj mund të përmirësohet dukshëm. Tre lloje të ndryshme të thëngjillit bituminoz të gradës së ulët janë zier në tretës. Ultratinguj indukuar ënjtje dhe shpërndarë rezultoi në rezultate shumë të larta të lëngëzimit.

Lëngëzim indirekt të qymyrit

Qymyri mund të konvertohet në lëndë djegëse të lëngëta nga proceset indirekte të lëngëzimit të qymyrit (ICL) përmes gazifikimit, të ndjekur nga konvertimi katalitik i singave në hidrokarbure të pastra dhe karburantet e transportit të oksigjenuar si metanol, eter dimetil, karburantet e naftës Fischer-Tropsch. Sinteza Fischer-Tropsch kërkon përdorimin e katalizatorëve siç janë katalizatorët me bazë hekuri. Via tejzanor fragmentimi i grimcave, efikasiteti i katalizatorëve mund të përmirësohet ndjeshëm.

Procesor i fuqishëm industrial tejzanor UIP16000 për proceset e kërkuar (Kliko për ta zmadhuar!)

UIP16000 - Ultrasonicator ultrasonic më i fuqishëm me detyrë të rëndë UIP16000 (16kW)

Pyesni për më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Aktivizimi i katalizatorit tejzanor

Nga trajtimi tejzanor, grimcat mund të jenë të shpërndara, deagglomerated dhe i copëtuar - duke rezultuar në një sipërfaqe më të madhe të grimcave. Për katalizatorët, kjo do të thotë sipërfaqe më e lartë aktive, e cila rrit reaktivitetin katalitik të grimcave.
Shembull: Nano-shkallë Fe katalizator
Hekuri nanophase i përgatitur sonochemikisht është një katalizator aktiv për hidrogjenizimin e CO të Fischer-Tropsch dhe për hidrogjenizim dhe dehidrogjenimin e alkaneve, kryesisht për shkak të sipërfaqes së lartë të saj (> 120mg-1). Normat e konvertimit të CO dhe H2 për alkanet me peshë molekulare të ulët ishin përafërsisht 20 herë më të lartë për gram Fe se sa pluhur hekuri komercial në 250 ° C dhe më shumë se 100 herë më aktiv në 200 ° C.

Shembuj për katalizatorët ultrasonically të përgatitura:
p.sh. MSH2, nano-Fe

Riklamimi i katalizatorit

Edhe pse katalizatorët nuk konsumohen gjatë reaksioneve kimike, aktiviteti dhe efikasiteti i tyre mund të zvogëlohen për shkak të aglomerimit dhe fouling. Prandaj, mund të vërehet se katalizatorët fillimisht tregojnë një aktivitet të lartë katalitik dhe selektivitetin e oksigjenit. Megjithatë, gjatë degradimit të reagimit të katalizatorëve mund të ndodhë për shkak të bashkimit. Nga katalizatorët rrezatim tejzanor mund të regenerated si cavitational forcat shpërndaj grimcat dhe heqjen e depozitimeve nga sipërfaqja.

Sistem i kontejnerizuar me ultratinguj me fuqi të lartë për aplikime të rënda si lëngëzimi i qymyrit, nxjerrja dhe kullimi. (Kliko per te zmadhuar!)

Sistem ultratinguj me fuqi të lartë prej 2x60kW për aplikime të rënda

Lavatrice qymyri: De-Ashing tejzanor dhe Desulfurization

Kondicionimi tejzanor mund të rrisë performancën e metodave të flotacioneve të qymyrit, të cilat përdoren për desulfurizimin dhe çarjen. Avantazhi më i madh i metodës tejzanor është heqja e njëkohshme e hirit dhe squfurit. [1] Ultratinguj dhe rrjedhja akustike e saj janë të njohura për efektet e tyre në grimca. Ultratinguj pushtet deagglomerates dhe shpërndan grimcat e qymyrit dhe polishes sipërfaqen e tyre. Për më tepër, ultrazërit pastrojnë matricën e thëngjillit duke hequr squfur dhe hirit.
Me kondicionimin e rrymës së pulpës, ultrazërit me fuqi të lartë aplikohen për të përmirësuar de-ashing dhe desulfurization e pulpë. Sonication ndikon në natyrën e pulpës duke ulur përmbajtjen e oksigjenit dhe tensionin ndërfetar, duke rritur vlerën e pH dhe temperaturën. Në këtë mënyrë, trajtimi tejzanor i qymyrit të squfurit të lartë përmirëson desulfurizimin.

Reduktimi ultrasonically i Hydrophobicity i Pyrite

Radikalët e oksigjenit të gjeneruar në mënyrë ultrasonike mbi oksidojnë sipërfaqen e pirit dhe e bëjnë squfurit ekzistues në pulpë që duket të jetë në formën e njësive të sulfoksidit. Kjo uli hidrofobicitetin e piritit.

Kushtet intensive gjatë rënies së gjenerimit ultrasonically cavitation flluska në lëngje janë të afta të krijojnë radikalet e lira. Kjo do të thotë se domethënë sonication e ujit thyen lidhjet molekulare duke prodhuar radikalet e lira të OH dhe OH.

H2O → • H + • OH

Radikalet e lira OH dhe • H mund të jenë subjekt i reaksioneve dytësore, si më poshtë:
• H + O2 → • HO2
• OH + • OH → H2O2
• HO2 + • HO2 → H2O2 + O2

H2O2 prodhuar është i paqëndrueshëm dhe shkarkon shpejt oksigjenin e lindur. Pra, përmbajtja e oksigjenit në ujë rritet pas kondicionimit tejzanor. Oksigjeni i sapolindur, duke qenë shumë aktiv, mund të reagojë me grimcat minerale që ekzistojnë në tul dhe pakësojnë përmbajtjen e oksigjenit të pulpës.
Oxidimi i pirit (FeS2) ndodh për shkak të reagimit të O2 me FeS2.
2FeS + 3O2 + 4H2O = 2Fe (OH)2 + 2H2KËSHTU QË3
FeS + 2O2 + 2H2O = Fe (OH)2 + H2KËSHTU QË4
2FeS + 2O2 + 2H + = 2Fe2+ + S2O2- + H2O

Nxjerrja e qymyrit

Për tretës të nxjerrjes së thëngjillit përdoren të cilat mund të lëshojnë nën kushte të nxjerra të përzgjedhura hidrogjen për hidrogjenizimin e thëngjillit. Tetralina është një tretës i provuar, i cili oksidohet në naftalinë gjatë nxjerrjes. Naftaleni mund të ndahet dhe të konvertohet, me hidrogjenizimin përsëri në tetralin. Procesi kryhet nën presion në temperatura specifike në varësi të llojit të thëngjillit dhe kohëzgjatjes së qëndrimit prej rreth tre orë.

Reaktivaizim tejzanor i thërrmijave të oksiduara të thëngjillit

Floatation froth është një proces ndarje që përdoret për të pastruar dhe përfituar qymyr duke përfituar nga dallimet në hidrofobicitetin e tyre.
Qymyrit e oksiduar janë të vështira të notojnë, pasi rritet hidrofiliteti i sipërfaqes së thëngjillit. Oksigjeni i bashkuar në sipërfaqen e thëngjillit formon grupet polare (-OH), karbonil (-C = O) dhe karboksil (-COOH), të cilat rrisin hidratimin e sipërfaqes së thëngjillit dhe kështu rritin hidrofilitetin e saj, duke parandaluar reagentët e flotimit nga duke u adsorbuar.
Një tejzanor trajtimin e grimcave mund të përdoret për të hequr shtresat e oksidimit nga grimcat e thëngjillit në mënyrë që sipërfaqja e grimcave të oksiduar të qymyrit të riaktivizohet.

Qymyrguri-Ujit-Naftës dhe lëndëve djegëse me qymyr-Ujë

tejzanor bluarje dhe shpërndarë përdoret për të prodhuar slurra të gjobësës së grimcave të qymyrit në ujë ose në vaj. Nga ultrasonication, një shpërndarje grimcë të madh me gjobë dhe në këtë mënyrë një pezullim të qëndrueshme është krijuar. (Për stabilitet të gjatë mund të kërkohet shtimi i një stabilizuesi.) Prania e ujit në këto lëndë djegëse të qymyrit dhe të qymyrit-ujit-vaj rezulton në një djegie më të plotë dhe redukton emetimet e dëmshme. Për më tepër, qymyri i shpërndarë në ujë bëhet provë e shpërthimit që lehtëson trajtimin.

Referenca / Literatura

  1. Ambedkar, B. (2012): Tharje me qymyr me ultratinguj për de-Ashing dhe De-Sulphurization: Hetimi eksperimental dhe modelimi mekanik. Springer, 2012.
  2. Kang, W .; Xun, H .; Kong, X .; Li, M. (2009): Efektet nga ndryshimet në natyrën e pulpës pas kondicionimit tejzanor në floatation me thëngjill me sulfur të lartë. Shkencës dhe Teknologjisë së Minierave 19, 2009. 498-502.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Fakte të vlefshme

Homogjenizuesit e indeve te tejzanor shpesh referohen si sonicator i sondave, lazer sonik, nje perzierje ultratinguj, mulli tejzanor, jane-ruptor, sonifier, dismembrator sonik, disrupter qelizor, disperser tejzanor ose dissolver. Termat e ndryshëm rezultojnë nga aplikimet e ndryshme që mund të plotësohen nga sonication.