Efektet tejzanor në reshjet dhe flotacionet e furrave

Ujërat e mbeturinave industriale shpesh acidifikohen shumë për shkak të përdorimit të tepërt të acidit sulfurik. Ujërat e zeza të Acidizuara që përmbajnë metale të rënda zakonisht trajtohen nga reshjet kimike pas koagulimit dhe flokulimit. Kushtëzimi tejzanor para flotacionit rezultoi në një flokulim të përmirësuar të ndjeshëm të hidroksidit të zinkut të formuar gjatë reshjeve. Për më tepër, sonifikimi promovoi gjithashtu heqjen mekanike të hidroksidit të zinkut nga sipërfaqet e grimcave të gipsit.

Flotacioni i furrës dhe kondicionimi tejzanor

Grimcat e imëta paraqesin probleme të veçanta në otacion. Rikuperimet shpesh bien nën një madhësi të caktuar kritike të grimcave. Puna e hershme nga Gaudin dhe bashkëpunëtorët (1931) tregoi se rikuperimet e mineraleve të bakrit. zinku dhe plumbi janë maksimal, > 95% në masën e grimcave prej 10-100 μm, por nën 10 μm rikuperimet bien në intervalin 70-85%. Trahar dhe Warren (1976) kanë përmbledhur vargjet e përmasave të vëzhguara të rimëkëmbjes maksimale për shumë minerale me përmbajtje të zakonshme në kushte normale eksperimentale. Shkalla e madhësisë në shumë raste është zgjeruar duke ndryshuar kushtet dhe manipulimet e arsyeshme të parametrave kimikë dhe fizikë.
Sonifikimi është një para-trajtim i suksesshëm për heqjen e metaleve të rënda, si hekuri, zinku dhe bakri nga kullimet e xehetarisë së acideve dhe rrjedhave të tjera metalike.

reshjet tejzanor

Ultratingulli i energjisë përdoret gjerësisht për të hequr papastërtitë nga mineralet. Studimet kanë treguar se sonication promovon heqjen e zinkut nga precipitatet hidroksid, si dhe ndarjen e hidroksidit të zinkut dhe precipitimit të gipsit nga flotacioni i ajrit të tretur. Duke përdorur celulozën karboksi-metil (CMC) si një depresor për mineralet e oksidit të kalciumit në flotacion, hulumtimet kanë vërtetuar se sonifikimi përmirëson heqjen mekanike të hidroksidit të zinkut nga sipërfaqja e grimcave të gipsit.

Para-trajtimi tejzanor para qelizës flotuese të Denver rrit heqjen e bakrit (Cu) nga kullimi i minierës së acidit.

Krahasimi i heqjes së bakrit kundrejt kohës në zgjidhjen e tyre midis kombinimit të paratrajtimit tejzanor dhe qelizës Denver, qelizës vetëm Denver, dhe aplikimit të njëkohshëm të ultrazërit dhe qelizës flotuese të Denver. (Ishak & Rowson 2009)

Sinteza ultrasonike e grafenit me një Hielscher UIP4000hdT

UIP4000hdT – Ultrasonicator me fuqi të lartë 4 kW

Kërkesë informacioni

Efektet tejzanor në flotacion

Ishak dhe Rowson (2009) treguan se parat trajtimi tejzanor rrit heqjen e metaleve të rënda (domethënë hekurit, zinkut dhe bakrit) nga kullimi i minierave të acidit kur shoqërohet me një sistem flotacioni. Në studim, u përdor një qelizë flotacioni Denver. Ata zbuluan se sonication në një fazë të hershme të trajtimit tejzanor, i cili është 2 minutat e para të kohës së flotacionit, është më efektiv dhe jep rezultate më të mira për një flotacion të zgjeruar. Me një trajtim të kombinuar të ultrazërit të energjisë dhe qelizës flotuese të Denverit, u arrit deri në 3% e ndryshimit në heqje në krahasim me qelizën vetëm Denver. PH i saktë që metali të precipitojë dhe dozimi optimal i furrës së përshtatshme janë kontribues të tjerë të mëdhenj në suksesin e procesit të flotimit të rritur tejzanor.

Para-trajtimi tejzanor para qelizës flotuese të Denver rrit heqjen e hekurit (Fe) nga kullimi i minierës së acidit.

Krahasimi i heqjes së hekurit (Fe) kundër kohës në zgjidhjen e tyre midis kombinimit të paratrajtimit tejzanor dhe qelizës Denver, qelizës vetëm Denver, dhe aplikimit të njëkohshëm të ultrazërit dhe qelizës flotuese të Denver. (Ishak & Rowson 2009)

Para-trajtimi tejzanor para qelizës flotuese të Denver rrit heqjen e zinkut (Zn) nga kullimi i minierës së acidit.

Krahasimi i heqjes së zinkut (Zn) kundër kohës në zgjidhjen e tyre midis kombinimit të paratrajtimit tejzanor dhe qelizës Denver, qelizës vetëm Denver, dhe aplikimit të njëkohshëm të ultrazërit dhe qelizës flotuese të Denver. (Ishak & Rowson 2009)

Ultrasonicators me performancë të lartë

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeHielscher Ultrasonics është partneri juaj me përvojë për një kohë të gjatë kur bëhet fjalë për përpunimin tejzanor me performancë të lartë. Duke mbuluar gamën e plotë nga ultrasonicators kompakt laboratorike deri te përpunuesit tejzanor të nivelit të lartë deri në sistemet ultrasonike plotësisht industriale, Hielscher ju ofron pajisjen më të përshtatshme ultrasonike për aplikimin tuaj. Për procese të tilla si flotimi i gëzofit, pastrimi i sipërfaqes së grimcave dhe shpërndarja, ultrasonicatorët me performancë të lartë të Hielscher janë pajisje të besueshme, të cilat drejtojnë me siguri 24/7 nën ngarkesa të rënda dhe në mjedise të kërkuara. Hielscher tejzanor’ përpunuesit tejzanor industrialë mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht në funksionimin e vazhdueshëm 24/7. Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor, përcaktimi i lehtë i parametrave dhe rregullimi përmes ekranit me prekje ose telekomandës, kontrollimi automatik i të dhënave në kartën SD të integruar dhe sensorët e temperaturës dhe presionit të plugit sigurojnë miqësi ndaj përdoruesit, rezultate me cilësi të lartë dhe konsistente kualiteti i produktit.
Klientët tanë janë të kënaqur nga qëndrueshmëria dhe besueshmëria e jashtëzakonshme e sistemeve Hielscher Ultrasonic. Instalimi në fushat e aplikimit për detyra të rënda, mjedise të kërkuara dhe operim 24/7 sigurojnë një përpunim efikas dhe ekonomik. Intensifikimi tejzanor i procesit zvogëlon kohën e përpunimit dhe arrin rezultate më të mira, d.m.th cilësi më të lartë, rendimente më të larta, produkte inovative.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë rreth reshjeve tejzanor dhe flotacionit të furrës. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.