Kliko Kimi – Si të përmirësoni reagimet e klikimeve me sonication

Reaksionet kimike të klikimit, të tilla si reaksionet e cikloadditimit azid-alkin të katalizuar nga bakri (CuAAC) mund të përfitojnë shumë nga aplikimi i ultrazërit të fuqisë. Efektet sonokimike rrisin rendimentin dhe shkallën e konvertimit. Për më tepër, efikasiteti i përgjithshëm i reaksioneve kimike të klikimeve është përmirësuar. Si një teknikë e kimisë së gjelbër, ultratingulli kontribuon në reaksione kimike më efikase dhe më miqësore ndaj mjedisit.

Cycloaddition azide-alkine i promovuar në mënyrë tejzanor i katalizuar nga bakri

Cikloadicioni azid-alkin i katalizuar nga bakri (CuAAC) është i njohur si shembulli më i rëndësishëm dhe më i spikatur i reaksioneve të kimisë së klikimeve. Cravotto dhe kolegët nga Universiteti i Torinos (Itali) kanë zhvilluar një protokoll për një reaksion cikloaddicioni 1,3-dipolar të asistuar me ultratinguj të azideve dhe alkineve duke përdorur bakër metalik (Cu) si katalizator. Grupi azido është një pjesëmarrës i gatshëm në këtë lloj reagimi organik. Kapaciteti bashkues i grupit azido me alkinet është përmirësuar ndjeshëm në prani të Cu(I) dhe sonication promovon reagimin e klikimit.

Kërkesë informacioni

Reaktor i trazuar tejzanor për aplikime sonokimike duke përfshirë reaksionet kimike të klikimit.

Reaktor i trazuar tejzanor me ultrasonikatorin UP200St për reaksionet kimike të intensifikuara në kiminë e klikimeve.

Avantazhet e Kimisë së Klikimit të Përmirësuar Sonochemically

  • kapaciteti i përmirësuar i bashkimit
  • Rendimentet më të larta
  • Reaksioni me i shpejte
  • Kinetika e përmirësuar e reagimit
  • Kimi e gjelbër
  • i thjeshtë & Operacion i sigurt
Reaksionet e kimisë së klikimit përfitojnë shumë nga trajtimi sonokimik. Sonicizimi rrit rendimentin e reaksioneve të cikloadicionit dhe përshpejton shpejtësinë e reagimit.

Kimia e klikimeve të përmirësuara në mënyrë sonokimike: Përbërja e cikloacetalit të katalizuar nga bakri me fenilacetilen përmirësohet me anë të ultrazërit.
(Studim dhe grafik: © Cintas et al., 2010)

Avantazhet e reaksioneve sonokimike

Sinteza tejzanor (sonosinteza) është shfaqur si një nga teknikat më të vlerësuara të intensifikimit në kimi për shkak të avantazheve të shumta. Reaksionet e promovuara sonokimikisht shquhen për metodat konvencionale të trazuara ose të bazuara në termike për sa i përket shpejtësisë së reagimit, rendimentit, thjeshtësisë operacionale, pastërtisë së produkteve, efikasitetit të energjisë etj. Është demonstruar shkencërisht se përdorimi i ultrazërit të fuqisë mund të nxisë reaksione kimike dhe mund të ulë reagimin koha si dhe reagimet anësore të padëshiruara. Si një burim alternativ i gjelbër i energjisë, sonikimi i bën shumë reaksione kimike më miqësore ndaj mjedisit pasi kërkohen më pak reaktantë, tretës më të butë dhe më pak energji.

Në këtë video, një homogjenizues tejzanor Hielscher 200 Watts UP200St me një sonotrode 7 mm është montuar në një montim standard xhami në fund të një reaktori qelqi. Montimi mund të jetë horizontal, vertikal ose në ndonjë drejtim tjetër. Sondat e shumëfishta tejzanor mund të montohen në një enë reaktori - për shembull në lartësi të ndryshme. Shpesh preferohet instalimi nga ana ose nga poshtë, sepse funksionon më mirë me nivele të ndryshme të lëngjeve. Mund të kombinoni agjitacionin tejzanor me trazuesit konvencionalë të sipërm.

Reaktor grumbull i trazuar me tejzanor - UP200St Hielscher Ultrasonics

Miniatura e videos

Reaksionet organike të katalizuara nga bakri sonokimik

Ultratingulli promovon reaksionet Fenton duke rezultuar në formim më të lartë radikal. Kështu, përftohen oksidim më të lartë dhe norma të përmirësuara të konvertimit.Efektet e dobishme të ultrazërit dhe sonokimisë ndaj reaksioneve që përfshijnë metale janë të njohura. Sonication promovon heqjen mekanike të shtresave pasivizuese dhe rrit transferimin e masës dhe transferimin e elektroneve nga metali në pranuesin organik.
Sinteza e klikimeve e asistuar me ultratinguj është aplikuar për përgatitjen e një game të gjerë derivatesh 1,2,3-triazole të 1,4-të zëvendësuara, duke filluar si nga molekulat e vogla ashtu edhe nga oligomerët si ciklodekstrinat (CD). Duke përdorur këtë protokoll efikas dhe më të gjelbër, të gjithë adduktet mund të sintetizohen në 2-4 orë (përfshirë përpunimin dhe duke përjashtuar karakterizimin). Kimia e klikimit është treguar se është në gjendje të lidhë drejtpërdrejt kiminë me biologjinë, duke u bërë kështu një reagim i vërtetë ndërdisiplinor me zbatueshmëri jashtëzakonisht të gjerë.
(krh. Cintas et al., 2010)

Reaktor me grup të mbyllur për ultrasonikët Hielscher: Ky reaktor është ideal për reaksionet sonokimike, duke përfshirë kiminë e klikimeve, shtimin ciklo, organokimik dhe llojet e tjera të reagimit.

Një reaktor i mbyllur me ultratinguj për reaksione sonokimike, p.sh. në kiminë e klikimeve.

Kimi me klikime që kursen kohë për shkak të kinetikës së reagimit të përshpejtuar tejzanor

Zbatimi i ultrazërit mund të përshpejtojë reaksionet kimike të ngadalta, të cilat zakonisht zgjasin disa orë në modalitetin e grupit. Për shkak të kinetikës së reaksionit të përmirësuar ndjeshëm, koha e reagimit mund të reduktohet në disa minuta. Përdorimi i një reaktori me rrjedhje tejzanor mund të përmirësojë ndjeshëm rendimentet, të kursejë kohë dhe në këtë mënyrë të rezultojë në efikasitet të madh të sintezave të ngadalta konvencionale.

Ultrasonikë me performancë të lartë për reaksione të klikimeve të përmirësuara sonokimike

Hielscher Ultrasonics projekton, prodhon dhe shpërndan ultrasonikë të tipit sondë me performancë të lartë, reaktorë sonokimikë dhe aksesorë për procese sonokimike të sofistikuara. Me procesorë tejzanor që variojnë nga 50 vat deri në 16,000 vat për sondë (sonotrode / bri), Hielscher është në gjendje t'ju ofrojë konfigurimin më të përshtatshëm sonokimik për reaksionin tuaj kimik.
Ultrasonikët Hielscher njihen për cilësinë, besueshmërinë dhe qëndrueshmërinë e tyre. Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdoruesit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Kliko Kimi i dhënë me Çmimin Nobel për Kimi 2022

Kimi i klikimit, i krijuar nga Sharpless dhe bashkëpunëtorët në 2001, është një koncept i propozuar për një klasë reaksionesh pothuajse të përsosura që janë shumë efektive me ekonomi të lartë atomike, të gjerë në shtrirje dhe stereospecifike (por jo domosdoshmërisht enantioselektive), gjenerojnë vetëm joofenduese nga -produkte që mund të hiqen lehtësisht dhe kërkojnë vetëm kushte të thjeshta reagimi, si dhe reaktantë të disponueshëm dhe procedura të thjeshta të izolimit të produktit.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.