Efektet e sonication në përçueshmëri dhe vlerën pH të ujit

Përçueshmëria dhe vlera e pH e ujit mund të ndikohen në mënyrë efikase duke trajtuar ujin me ultratinguj me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët. Sonicizimi i ujit rezulton në rritjen e përçueshmërisë dhe vlerave të pH në ujë.

Ndikimi i ultrazërit të fuqisë në përçueshmërinë elektrike

Testet u kryen duke përdorur pajisjen e tipit sondë tejzanor UP400St për të hetuar ndikimin e ultrazërit në përçueshmërinë e ujit të distiluar. Dy elektroda (passive, jo-sonike) u futën në enën e gjerë të sonikimit, sonda tejzanor u montua midis elektrodave. Siç tregon grafiku i mëposhtëm, përçueshmëria rritet, si dhe vlera e pH.

Si të përfitoni nga ndryshimet tejzanor në përçueshmërinë elektrike

Rritja e përçueshmërisë elektrike ka disa përparësi kur bëhet fjalë për ekrolizën dhe aplikimet elektrokimike. Zvogëlimi i rezistencës në aplikimet e elektrolizës lejon uljen e shtimit të kripërave, acideve ose bazave, të cilat zakonisht përdoren për të modifikuar përçueshmërinë dhe rezistencën e lëngjeve si uji në elektrolizues.

Ultratingulli rrit përçueshmërinë dhe vlerën e pH të ujit

Ultratingulli i ujit tregon efekte në përçueshmërinë dhe vlerën e pH

Kërkesë informacioni

Uji për trajtimin e ultrazërit të tipit sonda rezulton në ndryshime të përçueshmërisë dhe vlerës së pH të ujit.

Ultratingulli i ujit rezulton në rritjen e përçueshmërisë dhe rritjen e vlerës së pH të ujit.

Grafiku tregon rritjen e përçueshmërisë elektrike të ujit të distiluar nën sonikacion

Përçueshmëria elektrike e ujit të distiluar rritet me sonikacion.

Ultrasonikë të tipit sonda për aplikim me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics ofron një portofol të gjerë ultrasonikësh të tipit sonda me performancë të lartë për aplikime të lëngshme, p.sh. ndikimi i përçueshmërisë elektrike dhe vlerës së pH të lëngjeve. Duke përmbushur standardet industriale lehtësisht të zakonshme, pajisjet tejzanor Hielscher mund të përdoren 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe kushte të vështira.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Uji sonikues me ultratinguj i tipit sondë UP400St: Ekspozimi me ultratinguj rrit përçueshmërinë elektrike të ujit

Sonicating ujë me ultrasonikator i tipit sondë UP400St: Sonication rrit përçueshmërinë elektrike të ujitLiteratura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.