Pastrimi tejzanor i foto-bioreaktorëve

Microalga mund të rritet në pellgje të cekëta ose foto-bioreaktorë. Në bioreaktorët, një film algash ka tendencë të rritet në sipërfaqen e brendshme të reaktorit, duke bllokuar dritën e diellit dhe duke kufizuar fotosintezën. Pastrim tejzanor – aplikuar nga jashtë – heq këtë film algje në mënyrë efikase.

Mikroalgat fotosintetike përdoren në industritë që synojnë të prodhojnë ushqime të shëndetshme, aditivë ushqimorë ose biofertilizues. Microalga mund të jetë gjithashtu një mjet për sekuestrimin e CO2 nga burimet industriale.

Dizajnimi i Photo-Bioreaktorëve

Foto-Bioreaktor për Microalga në rritjeFaktori i vetëm më i rëndësishëm në kufizimin e produktivitetit të algave është drita. Prandaj, bioreaktorët e vazhdueshëm përbëhen kryesisht nga kolona ose tuba transparentë të anijeve, të bëra nga plastika speciale ose qelqi. Një lëng që sjell algë pompohet ngadalë përmes sistemit, duke paraqitur të gjitha algat në zonën e përthithjes së diellit. Algat rriten brenda sistemit të mbyllur. Kjo zvogëlon mundësinë e infektimit. Një sasi e kontrolluar e CO2 është injektuar në fotobioreaktorin për të maksimizuar fotosintezën.

Kjo video tregon pastrimin e foto-bioreaktorëve të përdorur për të rritur Mikroalgat. Pastrimi tejzanor - aplikuar nga jashtë - heq filmin e algave në mënyrë efikase.

Pastrimi tejzanor i foto-bioreaktorëve

Miniatura e videos

Pastrim tejzanor Reaktori

Fouling në sipërfaqet e brendshme të bioreactors bllokojnë rrezet e diellit – një faktor vendimtar për produktivitetin e algave. Pajisjet Hielscher tejzanor janë përdorur në një metodë të re për të pastruar sipërfaqen e brendshme të tubave të reaktorit të xhamit në mënyrë efektive. Një sonotrode tejzanor është shtypur kundër sipërfaqes së jashtme. Kjo çifton vibracione ultrasonike në xhami, që çojnë në një dridhje të vetë qelqit. Kjo heq shkuljen nga sipërfaqja e brendshme. Alga të lirshme flushen larg dhe drita e diellit mund të arrijë përsëri në reaktorin. Në mënyrë që të pastrohen tubat e shumëfishta, një sistem i vetëm tejzanor mund të zhvendoset përgjatë çdo tubi dhe nga tubi në tub.

Më shumë proceset tejzanor për alga

Alga është gjithashtu një lëndë e parë interesante e qëndrueshme për prodhimin e bionaftë. Ultrasonikimi përmirëson nxjerrjen e naftës nga qelizat e algave dhe konvertimi në bionaftë.

Ne rekomandojmë gjykime në shkallë pilot, p.sh. duke përdorur një sistem të veçantë UIP500hd. Kjo do të tregojë efektet e përgjithshme dhe përmirësimin për reaktorin tuaj të veçantë. Të gjitha rezultatet mund të rriten. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë kërkesat tuaja me ju dhe të rekomandojmë hapa të mëtejshëm.

Kërkoni më shumë informacion!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë lidhur me përdorimin e ultrazërit për të pastruar fotobioreaktorët.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.