Thithja tejzanor e metaleve të çmuara

Ultratinguj me energji është një teknik efektiv për nxjerrjen e metaleve si metalet e çmuara dhe tokat e rralla. Ky proces i ekstraktimit të ngurta-lëngjeve të ndihmuar ultrasonically është i njohur si si-kullim, leksivim ose larje. Ultrasonicators të fuqishëm industrialë mund të instalohen lehtë për të larë tokën e rrallë nga xeherorët, për të trajtuar slurrat e minierave për një rikuperim më të plotë ose për të ndarë metalet me vlerë të lartë (p.sh. Cu, Zn, Ni) nga metalet më pak të vlefshme.

Lëshimi tejzanor nxit reagimin me transferimin masiv dhe shpërbërjen në mënyrë që të arrihen rendimentet më të larta në kohë të shkurtër ekstraktimi.
Përfitimet kryesore të kullimit tejzanor janë:

  • rendimenti më i lartë
  • kullimin më të plotë
  • reduktuar konsumin e reagentit
  • kushtet më të buta
  • testimi i thjeshtë i fizibilitetit
  • shkallë lineare-up
  • instalimi i lehtë i sistemeve me ultratinguj të plotë komercial
  • ultrasonicators shumë të fuqishme për rrjedhat e mëdha të vëllimit
Kullimi tejzanor lejon të nxjerrësh yield-et më të larta në kohë më të shkurtër.

Ultratinguj promovon kullimin e metaleve të çmuara si ari, argjendi, hekuri ose bakri. © CreativeCommons

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Fakte të vlefshme

Homogjenizuesit e indeve te tejzanor shpesh referohen si sonicator i sondave, lazer sonik, nje perzierje ultratinguj, mulli tejzanor, jane-ruptor, sonifier, dismembrator sonik, disrupter qelizor, disperser tejzanor ose dissolver. Termat e ndryshëm rezultojnë nga aplikimet e ndryshme që mund të plotësohen nga sonication.

Energjia me ultratinguj ndihmon proceset kimike siç janë kataliza, sinteza dhe reagime të tjera. Në këtë mënyrë, sonication mund të aplikohet me sukses për proceset e kullimit, nxjerrjes ose hidrodesulfurizimit.

48kW përpunuesit tejzanor për rrymat e volumit të lartë

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.