Ekstraktet e Shellit të Kakaos me Ultratinguj të Fuqisë

Mbeturinat e kakaos siç janë tuli i frutave të kakaos dhe guaskat e fasuleve të kakaos mund të vlerësohen lehtësisht duke nxjerrë gjalpin e kakaos, sheqerin e frutave dhe përbërësit bioaktivë. Nxjerrja tejzanor është provuar të jetë një teknikë shumë efikase për të izoluar përbërësit e vlefshëm nga mbeturinat e kakaos. Nxjerrësit tejzanor lëshojnë rendimente të larta të përbërjeve të shkallës ushqimore nga lëvorja e kakaos, predhat dhe tul frutash brenda një trajtimi të shpejtë, të sigurt dhe të thjeshtë.

Nënproduktet e kakaos
Lëvozhga e frutave të kakaos, lëvozhga, tuli i frutave dhe lëvozhgat konsiderohen si nënprodukte të prodhimit të kakaos. Nxjerrja me ultratinguj ju lejon të vlerësoni mbetjet e kakaos duke nxjerrë përbërës të vlefshëmKakaoja (Theobroma cacao L.) është një kulturë e vlefshme, e cila fasulet përdoren kryesisht për prodhimin e çokollatës. Pas korrjes së bishtajave të kakaos, ose para ose pas pjekjes së fasuleve të kakaos, fasulet lirohen nga lëvozhgat (të njohura edhe si byk ose lëvore) dhe tul frutash. Predhat e kakaos dhe tulët e frutave të kakaos konsiderohen si një nënprodukt i industrisë së kakaos. Në varësi të specieve të frutave të kakaos, fasulet përbëjnë rreth. 25% në peshë të frutave të kakaos. Pulpa kontribuon në 25% të tjera të peshës. dhe pjesa tjetër është lëvozhgë / lëvore, e cila kryesisht hidhet si mbeturinë. Sidoqoftë, nënproduktet e kakaos si guaskat dhe tuli janë të pasura me fibra, antioksidantë, polifenole, përbërës aromatizues, sheqerna dhe lipide, të cilat mund të përdoren si aditivë në ushqim dhe pije.

Kërkesë informacioni

Nxjerrja me ultratinguj për prodhimin e antioksidantëve, polifenoleve dhe flavonoideve nga lëvozhgat e kakaos.

sistem nxjerrje tejzanor UIP2000hdT për përpunimin e nënprodukteve të kakaos. Nxjerrja tejzanor çliron antioksidantë, polifenole dhe flavonoide nga lëvozhgat e kakaos.

Nxjerrja tejzanor e fito-ushqyesve nga predhat e kakaos

Nxjerrja tejzanor e kakaos: Nxjerrja tejzanor shndërron bio mbeturinat e kakaos (p.sh. lëvore kakao, lëvore) në produkte ushqimore të vlefshme si gjalpi i kakaos, përbërës aromatizues, fito-ushqyes, sheqerna frutash dhe fibra dietike. Për një proces efikas ekstraktimi tejzanor, kërkohet vetëm një para-trajtim i papërpunuar i biomasës së kakaos, dmth., Mulliri i kakaos.

Ultratingulli i energjisë për Nxjerrjen

Nxjerrja me ultratinguj çliron komponime të vlefshme si fito-kimikatet (antioksidantë) dhe gjalpin e kakaos nga nënproduktet e kakaos.Mekanizmi intensifikues i ekstraksionit të ultrazërit të energjisë i atribuohet kryesisht fenomenit të kavitacionit akustik. Kavitimi tejzanor shkakton përplasje midis grimcave të lëvozhgës / lëvozhgës së kakaos, e cila rezulton në fraksionimin ndërpjesor dhe zvogëlimin e madhësisë së grimcave. Kur flluskat e kavitacionit shemben në sipërfaqen e trupave të ngurtë të kakaos, erozioni dhe sonoporimi zmadhojnë më tej sipërfaqen e grimcave. Në këtë mënyrë transferimi i intensifikuar i masës lehtëson çlirimin e molekulave të tilla si proteina, lipide dhe fito-kimikate. Forcat e prerjes të krijuara në mënyrë ultrasonike përmirësojnë depërtimin e tretësit në matricën qelizore të lëndës botanike dhe përmirësojnë përkatësisht depërtueshmërinë e membranave qelizore. Këto mekanizma të ultrasonikës së energjisë janë përgjegjëse për intensifikimin e dukshëm të procesit të arritur kur ultrasonikimi aplikohet për nxjerrjen botanike.

Avantazhet e Nxjerrësit tejzanor për përpunimin e mbeturinave të kakaos

  • rendimentet e larta
  • proces të shpejtë
  • kosto të ulëta operative
  • Rezultatet e riprodhueshme
  • Skalabilitet linear
  • Operacion i thjeshtë
  • Fuqia

Kërkesë informacioni

Nxjerrja e guaskës së kakaos me ndihmën ultrasonike të provuar nga hulumtimi

Grillo etj. (2018) hetoi nxjerrjen e gjalpit të kakaos, polifenoleve (p.sh. katekina, epikatekina, dimerat e proçididinës, trimerat dhe tetramet), antioksidantët dhe metilksantina (p.sh., kafeina, teobromina) nga predhat e fasuleve të kakaos duke përdorur ekstraktimin tejzanor. Siç tregon tabela më poshtë, ultrasonikacioni gjithnjë rriti rendimentet lipofile dhe ekstrakte hidrofile duke rezultuar në ekstrakte të pasura me flavanole antioksiduese (katekina dhe epikatekina), teobrominë (32,7 ± 0,12 mg / g predha), kafeinë (1,76 ± 0,08 mg / g predha) dhe gjalpë kakao, në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë. Rezultatet më të mira nën zërit u arritën duke përdorur përzierjen ternare, e cila jep rikuperimin e fraksionit hidrofilik totalisht pak më të ulët dhe siguron një reduktim 16-fish në kohën e nxjerrjes.

Nxjerrja me ultratinguj përdoret për nxjerrjen e komponimeve të vlefshme nga lëvozhgat e papërpunuara të kakaos.

Nxjerrja me ndihmën e ultrazërit (Emiratet e Bashkuara Arabe) dhe rendimentet e proceseve konvencionale nga lëvozhgat e para të kakaos, të shprehura si përqindje w / w. Nxjerrja tejzanor jep rendimente dukshëm më të larta.
Studimi dhe e drejta e autorit nga Grillo etj. 2019

Yusof etj. (2019) gjithashtu mund të provojë efikasitetin e ekstraktimit tejzanor të flavonoideve nga guaska e kakaos. Ata gjetën parametrat e mëposhtëm të nxjerrjes së përqendrimit të etanolit, temperaturës dhe kohës së ultrasonifikimit më efikas, dmth në kushtet e mëposhtme u morën rendimentet më të larta të ekstraktit: u arrit vlera maksimale e përmbajtjes totale të flavonoideve (TFC; 7,47 mg RE / g peshë e tharë (DW)) 80% përqendrim i etanolit, temperatura e procesit 55ºC, dhe 45 min sonifikim.

Ekstraktues tejzanor me performancë të lartë për përpunimin e mbeturinave të kakaos

Sistemet ekstraktuese ultrasonike me performancë të lartë nga Hielscher Ultrasonics përdoren në të gjithë botën në R&D, nivele të vogla, të mesme dhe plotësisht komerciale të prodhimit. Nxjerrësit tejzanor me performancë të lartë intensifikojnë procesin e nxjerrjes dhe rrisin rendimentin dhe efikasitetin e përgjithshëm të prodhimit të ekstraktit me cilësi të lartë. Hielscher Ultrasonics ofron pajisje nxjerrëse për çdo kapacitet vëllimi / procesi. Duke pasur përvojë në nxjerrjen botanike për më shumë se 25 vjet, Hielscher Ultrasonics është partneri juaj i besuar për nxjerrjen tejzanor me performancë të lartë!

Ultrasonicatorët me performancë të lartë, të nivelit më të lartë

Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Karakteristikat inteligjente të ultrasonicators të Hielscher janë krijuar për të garantuar funksionim të besueshëm, rezultate të riprodhueshme dhe mirëdashësi për përdoruesit. Cilësimet operacionale mund të arrihen dhe thirren me lehtësi përmes menusë intuitive, e cila mund të arrihet përmes ekranit dixhital me ngjyra të prekura dhe telekomandës së shfletuesit. Prandaj, të gjitha kushtet e përpunimit të tilla si energjia neto, energjia totale, amplituda, koha, presioni dhe temperatura regjistrohen automatikisht në një kartë SD të integruar. Kjo ju lejon të rishikoni dhe krahasoni xhirimet e mëparshme të sonifikimit dhe të optimizoni procesin e nxjerrjes së lëvozhgës së kakaos në efikasitetin më të lartë.
Sistemet Hielscher Ultrasonics përdoren në të gjithë botën për prodhimin e ekstrakteve botanike me cilësi të lartë. Ultrasonicators industriale Hielscher lehtë mund të drejtojnë amplituda të larta në funksionim të vazhdueshëm (24/7/365). Amplituda deri në 200 μm mund të gjenerohet lehtësisht vazhdimisht me sonotroda standarde (sonda / brirë tejzanor). Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Për shkak të fuqisë së tyre dhe mirëmbajtjes së ulët, sistemet tona ekstraktuese tejzanor instalohen zakonisht për aplikime të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Na kontaktoni tani për të mësuar më shumë rreth ekstraktimit tejzanor të polifenoleve, antioksidantëve, sheqernave dhe gjalpit të kakaos nga nënproduktet e kakaos. Ne do të ishim të lumtur t'ju dërgojmë informacion në lidhje me sistemet tona të nxjerrjes tejzanor dhe çmimet! Stafi ynë me përvojë të mirë do të jetë i lumtur të diskutojë me ju kërkesën tuaj dhe kërkesat e përpunimit!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.