Filtër shiringash i trazuar në mënyrë tejzanor për qarkullim më të lartë

Filtrat e shiringave të trazuara me ultratinguj mundësojnë të punojnë me shpejtësi më të lartë rrjedhjeje dhe kapacitete ngarkimi. Mostrat me përmbajtje të ngurtë më të lartë mund të përpunohen të besueshme dhe me efikasitet duke përdorur filtra shiringash me dridhje ultrasonike. Kjo lejon xhiro më të larta. Përzierja tejzanor e filtrave të shiringave mund të aplikohet në lloje të ndryshme të membranave dhe madhësive të poreve që përputhen me kërkesat tuaja të procesit.

Filtrat e shiringave – Sonicated për efikasitet më të lartë të filtrimit

Membrana e një filtri shiringe është pjesa thelbësore që funksionon si filtri aktual dhe është i disponueshëm në madhësi të ndryshme (diametër), madhësi pore dhe është bërë nga materiale të ndryshme si poliamidi (PA), politetrafluoroetileni (PTFE), fluori poliviniliden (PVDF) , acetat celulozë (CA), celulozë e rigjeneruar (RC), polipropileni (PP), ester i përzier i celulozës (CME) dhe sulfon polieter (PES).
Kur trajtohen mostrat biologjike, duhet të merret parasysh intensiteti i ndryshëm i përthithjes së proteinave nga materiale të ndryshme filtri. Shumë filtra shiringash janë në dispozicion si në versionet josterile ashtu edhe në ato sterile. Filtrimi duke përdorur një filtër shiringë është shpesh një proces i ngadalshëm, që kërkon kohë, i cili njihet gjithashtu për humbjen e mostrës për shkak të vëllimit të vdekur dhe filtrimit jo të plotë. Agjitacioni tejzanor i filtrave të shiringave e bën procesin e filtrimit dukshëm më efikas – duke rezultuar në rezultate më të shpejta dhe më të plota të filtrimit.

Kërkesë informacioni

Zgjidhje tejzanor për xhiro me efikasitet të lartë në filtrat e shiringave duke përdorur trazim tejzanor. Fotografia tregon ultrasonikatorin UP200St me sonotrode S26d26spec për sonikimin e filtrave të shiringave.

Ultrasonikator UP200St (200W, 26kHz) me sonotrode S26s26spec për nxitjen e filtrave të shiringave. Agjitacioni tejzanor mundëson xhiro të larta në filtrat e shiringave.

Filtrat e shiringave të trazuara me ultratinguj punojnë me filtra të madhësive të ndryshme të poreve. Madhësia e poreve të membranës është një faktor i rëndësishëm, i cili përcakton pastërtinë e lëngut pas filtrimit. Filtrat e shiringave të përdorura më shpesh kanë një madhësi pore prej 0,45 µm ose 0,2 µm. Një filtrim i pastër me një madhësi pore prej 0,45 µm është i përshtatshëm për një matje me kromatografi të lëngshme me performancë të lartë (HPLC) në mënyrë që të parandalojë bllokimin e kolonës së ndarjes me grimca. Për UHPLC, megjithatë, një madhësi pore më e imët prej 0,2 µm ka kuptim.
Në laboratorë, ku përpunohen dhe filtrohen mostrat mikrobiologjike ose kulturat qelizore, filtrat e shiringave përdoren për të hequr bakteret nga një tretësirë me përbërës termabilë (p.sh. vitamina ose antibiotikë në mjedisin e kulturës). Meqenëse këto mostra nuk mund të sterilizohen me avull në një autoklavë në 121°C, filtrimi me një filtër shiringë është teknika më e përdorur e ndarjes. Për filtrim steril të një vëllimi deri në 100 ml, më së shpeshti përdoren filtra shiringash me madhësi pore prej 0,2 µm ose 0,45 µm; megjithatë, viruset dhe mikoplazmat nuk mbahen me asnjë madhësi pore. I ashtuquajturi “Testi i sfidës së baktereve” është një vlerësim që jep informacion se cilat lloje të baktereve mbahen me një filtër shiringë të një madhësie të caktuar pore.
Filtrat me madhësi pore prej 5 µm përdoren për para-filtrim me qëllim që të largohen fraksionet që përmbajnë grimca më të mëdha. Parafiltrimi është veçanërisht i dobishëm kur një përqindje e lartë e lëndëve të ngurta është e pranishme në mostër, e cila do të bllokonte menjëherë një membranë filtri të imët.

Hielscher Ultrasonics ofron një zgjidhje të lehtë dhe të besueshme për të rritur efikasitetin e filtrimit të filtrit tuaj të shiringës!

Filtra shiringash të përmirësuara tejzanor për

  • Përgatitja e mostrës përpara analizës
  • HPLC
  • UHPLC
  • mostrat mikrobiologjike
  • suspensione qelizore, kultura qelizore
  • para-filtrimi

Zgjidhja e Hielscher Ultrasonics për filtrimin e përmirësuar të shiringës

Filtrat e shiringave të trazuara me ultratinguj janë shumë efikas në heqjen e papastërtive të grimcave nga mostrat e lëngshme.
Sonotrode S26d26spec punon me Përpunues tejzanor UP200St dhe është në dispozicion për shitje. Bashkim maksimal i fuqisë në amplitudë 100% përafërsisht. 40 Watts në filtër. Zhurma e kavitacionit dëgjohet kur filtri mbushet me ujë. Kujdes: zbatohen ligjet bazë të termodinamikës. E gjithë fuqia më në fund do të ngrohë filtrin dhe përmbajtjen e tij. Deri në 40 W që krijon një rritje të matshme të temperaturës. Për të shmangur dëmtimin e kampionit dhe filtrit të shiringës, rekomandohen amplituda më të ulëta dhe funksionimi i pulsit (shpërthim intensiv i shkurtër i ndjekur nga disa sekonda kohë boshe për shpërndarjen e nxehtësisë).
Sonotrode tejzanor mund të përshtatet dhe përshtatet lehtësisht me lloje të veçanta filtri shiringash.
Sonotrode speciale për nxitjen e njëkohshme të disa filtrave të shiringave janë gjithashtu të disponueshme.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me procesorin tejzanor për ndezjen e filtrave të shiringës dhe çmimin e tij. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju aplikimin tuaj për përgatitjen e mostrës dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Procesor tejzanor UP200St, një tejzanor i fuqishëm 200 vat për aplikime për përgatitjen e mostrave, si dridhjet tejzanor të filtrave të shiringave për xhiros më të mirë.

Ultrasonicator UP200St (200W, 26kHz) përbëhet nga një transduktor dhe gjenerator tejzanor. Sistemi tejzanor UP200St përdoret me sukses për nxitjen e filtrave të shiringave duke rezultuar në një efikasitet të përmirësuar filtrimi.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.