Prodhimi tejzanor i përbërësve të shijeve

  • Ekstraktimi tejzanor rrit rendimentin dhe shkurton kohën e procesit.
  • Ultratinguj është teknologjia kryesore për nxjerrjen e gjelbër të qëndrueshme, pasi është një proces i sigurt duke përdorur tretës të sigurtë të gjelbër.
  • Për më tepër, ajo ka një efikasitet shumë të lartë të energjisë.

Ekstrakte botanike

Ekstraktimi tejzanor është komercializuar teknikë për prodhimin e ekstrakteve të kualitetit të lartë për ushqimin & pije, industri farmaceutike dhe kozmetike.
“Duke përdorur ultratinguj, ekstrakte të plota tani mund të përfundohen në minuta me riprodhueshmëri të lartë, duke zvogëluar konsumin e tretësit, duke thjeshtuar manipulimin dhe përpunimin, duke dhënë pastërtinë më të lartë të produktit përfundimtar, duke eliminuar post-trajtimin e ujërave të zeza dhe duke konsumuar vetëm një pjesë të energji fosile e nevojshme normalisht për një metodë konvencionale të nxjerrjes siç janë nxjerrja Soxhlet, maceracioni ose distilimi i Clevenger. Disa klasa të përbërësve ushqimor si aroma, pigmente, antioksidantë dhe komponimet e tjera organike dhe minerale janë nxjerrë, analizuar dhe formuluar në mënyrë efikase nga një sërë matrikesh (kryesisht indet e kafshëve, mikroalgat, yeasts, food and material bimore).” [Chemat et al. 2017]

Ekstraktimi me ultratinguj përdoret për të prodhuar izolime nga botanikët. Videoja tregon nxjerrjen efikase të përbërjeve të shijes nga thekonet e djegës me UP200Ht.

Nxjerrja me ultratinguj e thekoneve djegës duke përdorur UP200Ht

Miniatura e videos

Si drejtues i tregut, Hielscher Ultrasonics ka krijuar një bazë të gjerë të të dhënave të njohurive në lidhje me proceset e nxjerrjes tejzanor, duke përfshirë nxjerrjen e erëzave, bimëve, luleve, frutave, perimeve për prodhimin e aromave dhe aromave. Hielscher Ultrasonics ka fituar njohuri të thella mbi nxjerrjen e materialeve të ndryshme bimore si psh kafe, shafran, rrush (verë), lisi, gjethe caji, livando, nenexhik, stevia, speca djegëse, vanilje, kakao, lë të guximshme, dhe shume te tjere.
Proceset e ekstraktimit tejzanor mund të kryhen me pothuajse çdo tretës të tillë si uji, alkooli, vajrat, hekzani, benzeni etj.
Për prodhimin e flavors, aromat dhe komponente aktive, të cilat do të përdoren si përbërës në ushqim & pije, industri farmaceutike, kozmetike dhe parfume, përdorimi i tretësve të parrezikshëm jo të rrezikshëm si uji dhe alkooli janë një avantazh i madh.

Nxjerrja me ultratinguj është një strategji e thjeshtë dhe efikase për të prodhuar rendimente më të larta të ekstrakteve premium nga botanikët.

Instalimi industrial i ekstraktorit tejzanor UIP4000hdT për prodhimin e ekstrakteve botanike.

Kërkesë informacioni

Format e ekstraktimit tejzanor:

Metoda tejzanor jep një ekstraktim më të mirë në krahasim me shumicën e proceseve konvencionale të nxjerrjes, p.sh. maceration, në aspektin e kohës së procesit, rendiment më të lartë, më shumë kursim të energjisë, pastërtinë, sigurinë dhe cilësinë e produktit. Veçanërisht në lidhje me prodhimin e ushqimit, pijeve dhe aditivëve farmaceutikë dhe kozmetikë, teknika e gjelbër e nxjerrjes tejzanor është një avantazh i madh në lidhje me sigurinë e produktit.

Emulsione transparente shije

Emulsione janë një shtesë e zakonshme për funksionalizimin e ushqimit dhe pijeve në lidhje me aromën, vlerën ushqyese dhe stabilitetin. Sidomos për formulimin e pijeve, qartësia është një faktor i rëndësishëm pasi që produkti përfundimtar duhet të plotësojë jo vetëm standardet e cilësisë dhe të ushqyeshmërisë, por edhe ato optike. Për pije dhe ushqime të qarta, kjo do të thotë se emulsifikuesi nuk duhet të ndërhyjë me objektivin final të synimit cilësor. Në këtë mënyrë, një emulsion i qartë është më i lehtë për tu përpunuar. Për shkak të madhësisë së tyre, nanoemulsioni është transparent dhe i tejdukshëm (të paktën për syrin e zhveshur). Për shkak të stabilitetit të lartë kinetik, viskozitetit të ulët, transparencës së lartë dhe stabilitetit të lartë ndaj sedimentimit, kremimit, bashkimit dhe flocculation, ato janë përdorur gjerësisht si përbërës.
Sa më i madh të jetë madhësia e grimcave / pikëzës, aq më shumë errësirë i kontribuon produktit përfundimtar. Për formulimin e pijeve të qarta përdorimi i një emulsioni të qartë me nano-pika jep rezultatet më të mira. Emulsifikimi tejzanor mundëson prodhimin e emulsioneve W / O, O / W, inverse, si dhe emulsione të dyfishta ose të shumëfishta W / O / W me pikat në nano-range (të ashtuquajturat miniemulsione, nanoemulsione, emulsione ultrafine ose emulsione submicron). Madhësia e pompës mund të rregullohet dhe kontrollohet nga parametrat e procesit tejzanor. Pajisjet tejzanore të Hielscher janë saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale dhe të riprodhueshme të procesit.

Ultrasonicators Hielscher, p.sh. UP200S (në foto), janë shumë të suksesshëm për nxjerrjen e materjes intra-celulare.

nxjerrjen tejzanor nga bimeve

Me MultiPhaseCavitator, Hielscher ka zhvilluar një insert unik të qelizave të rrjedhës për të përmirësuar emulsifikimin tejzanor edhe më tej.
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth MultiPhaseCavitator!
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth emulsifikimit tejzanor!

Kapsula e aromave

Përdorimi i liposomeve në produktet farmaceutike dhe ushqimore po rritet vazhdimisht. Liposomat mund të përdoren si bartës të molekulave aktive, p.sh. ushqyesve dhe ilaçeve. Me anë të zërit, liposomat mund të formohen nga emulsifikimi i një pezullimi lipidik / uji ose me anë të zërit të vezikulave multilamelare (MLV). Me anë të procesit të emulsionit tejzanor, bilayerët lipidë janë thyer në thyerje më të vogla, në mënyrë që këto pjesë të krijojnë veten në vezikula të vogla unilamelare (SUV) të përbëra nga fosfolipide. Gjatë procesit të sonication, përbërësit aktivë mund të përfshihen në liposome.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth prodhimit tejzanor të liposomes!

Tejzanor Impiante

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të sistemeve tona më të njohura të nxjerrjes ultrasonike:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000
përfitimet:

  • tretës të gjelbër
  • rendimenti më i lartë
  • koha më e shkurtër e nxjerrjes
  • siguri
  • kthim të shpejtë të investimit
  • Kosto të ulëta
Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Nxjerrja tejzanor superkritike

Lëngu superkritik dhe CO superkritik2 nxjerrja e njërës nga teknikat më të rëndësishme të nxjerrjes kur është fjala për prodhimin e aromave dhe aromat.
Dioksidi i karbonit supercritical është një tretës selektiv me një dendësi të rregullueshme. Selektiviteti i tij dhe fuqia e tretësit varen nga densiteti i ndryshueshëm i cili mund të ndikohet nga presioni dhe temperatura.
Duke kombinuar ekstraktimin supercritical me sonication, bëhet e mundur të përdorin tretës të ushqimit të klasës si alkooli ose uji dhe ende për të arritur norma të larta të nxjerrjes dhe rendimenteve të larta.
Përdorni formularin e mëposhtëm për të marrë më shumë informacion në lidhje me sistemet tona ekstrakte tejzanor dhe aplikimet e tyre!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher SonoStation e bën të lehtë sonikimin e grupeve të madhësisë së mesme duke përdorur një reaktor me qeliza rrjedhëse.
SonoStation kompakt kombinon një rezervuar të trazuar 38 litra me një pompë zgavër progresive të rregullueshme që mund të ushqejë 3 litra në minutë në një ose dy reaktorë qelizash me rrjedhje tejzanor.

Stacioni i përzierjes me ultratinguj - SonoStation me homogjenizues 2 x 2000 vat

Miniatura e videos

Homogjenizatorët dhe përpunuesit tejzanor të ushqimit janë në dispozicion nga pajisja e vogël me dorë në sistemet tejzanor dhe me sistem të plotë tejzanor për përpunimin e volumit të madh (Kliko për ta zmadhuar!)

Përpunuesit tejzanorë të Hielscher janë në dispozicion për çdo shkallë procesi.Literatura / Referencat

Më shumë rreth nxjerrjes me ultratinguj

Ekstraktimi tejzanor është metodë e njohur dhe e besueshme për të prodhuar ekstrakte nga lëndë të para të bazuara në bimë. Ultrasonics fuqia e lartë rrit transferimin e masës në mes të lëndës së parë dhe tretës duke e shtyrë tretësin në strukturën e qelizave dhe duke e shpëlarë atë me një shkallë prej përafërsisht. 20.000 herë për sekondë (në 20kHz). Sonication është provuar të jetë një metodë shumë e butë, por shumë efikase – duke krijuar rendiment më të lartë dhe ekstrakte të cilësisë më të lartë në një kohë më të shkurtër të përpunimit!
Materialet e mëposhtme janë tashmë shumë të suksesshme të nxjerra nga ultrasonication:
erëza: shafran, specat e kili (p.sh. capsaicin), xhenxhefil, kanellë, vanilinë / vanilje, acid rosmarinik, urtë, rosmarinë, majoram, basil etj.
herbs: piper karamele, teas (p.sh. zi, jeshile, Pai Mu Tan, jasmin, rooibos, honeybush), spearmint, stevia, kanabis, etj.
Flowers: livando, patcholi, ylang-ylang, rose, etj.
Fruta dhe perime: verë, rrush / fara e rrushit, kafe, kakao, ullinj, portokalli / portokalli, domate, fara guarane, fara vaji (bajame, fara soje, fara papaje, fara lulesh, luledielli, rapeseeds) , etj.
Mikroorganizmat: alga deti, spirulina, mikro alga (Nannochloropsis spp microalgae, Nannochloropsis oculata microalgae, Dunaliella salina microalgae), Synechococcus sp. cyanobacteria, maja Xantophyllomyces dendrorhous, maja Trichosporon oleaginosisus, kërpudha oleaginous, Cordyceps sinensis kërpudhat

Ekstraktet e synuara, të cilat përftohen nga sonication, janë vajrat thelbësorë, vitaminat, lipidet, proteinat dhe fitokomplekset siç janë fenolikët, antioksidantët, polisakaridet, oleoresins, esterët, esencat, hidrolizatat e proteinave, aminoacidet, saponins, flavonoids, alkaloide (p.sh. morfina, etj.) codeine, thebaine), pigmente / ngjyrues (karotinoide, klorofil, phycocyanin), anthocyanins, limonene, alantolactone, isoalantolactone dhe substanca të tjera aktive.

Rreth nxjerrjes së gjelbër

Ekstraktimi i gjelbër është i fokusuar në metodat e qëndrueshme mjedisore dhe të qëndrueshme. Prandaj, reduktimi i konsumit të energjisë të procesit përdorimi i tretësve alternativë dhe lëndëve të para natyrale të rinovueshme, janë faktorët kryesorë për nxjerrjen e gjelbër. Qëllimi është të sigurojë një ekstrakt të sigurt dhe të cilësisë së lartë. Për të siguruar një produkt me cilësi të lartë të sigurisë, është e rëndësishme të përdoren tretës alternative, të riciklueshëm dhe më të sigurt. Duke ulur toksicitetin e përgjithshëm të procesit dhe produkteve përfundimtare, konsumatorët përfitojnë nga një produkt më i shëndetshëm, më i sigurt dhe prodhuesit që krijojnë një mjedis më të sigurt të përpunimit për punonjësit e tyre.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.