Ultramikronizimi dhe Nano-Formulimi i Palmitoylethanolamide (PEA)

Amidi i acidit yndyror palmitoylethanolamide (PEA) përdoret si ilaç oral i administruar për efektet e tij anti-inflamatore dhe neuroprotektive. Sidoqoftë, duke qenë një lipid dhe duke shprehur një madhësi të madhe të grimcave, biodisponibiliteti dhe bio-aksesueshmëria e palmitoylethanolamide (PEA) është e kufizuar për shkak të tretshmërisë së tij të dobët në ujë dhe zvogëlimit të marrjes qelizore në trupin e njeriut. Formulimet e mikronizuara, ultra të mikronizuara si dhe nano-emulsifikuara të palmitoylethanolamide rrisin ndjeshëm shkallën e biodisponibilitetit dhe thithjes së tij. Ultra-mikronizimi tejzanor dhe nano-emulsifikimi është teknika superiore për të prodhuar një ilaç palmitoylethanolamide (PEA) ose formulë shtesë me biodisponibilitet të shkëlqyeshëm.

Ultratinguj Ultra-Mikronizimi i Palmitoylethanolamide (PEA)

Me bluarjen dhe shpërndarjen tejzanor bëhet e thjeshtë të prodhosh me efikasitet dhe besueshmëri ultramronizuar të N-palmitoylethanolamide (PEA) për farmaceutikë, nutraceuticals dhe shtesa dietike. Mulliri dhe shpërndarja tejzanor ju lejon të zvogëloni madhësinë e grimcave të palmitoylethanolamide (PEA) në një gamë mikron ose nano. Madhësia e saktë e grimcave palmitoylethanolamide mund të ndikohet nga parametrat e përpunimit tejzanor siç janë amplituda, presioni dhe kohëzgjatja e zërit. Për shembull, një amplitudë më e lartë ka ndikim më përçarës mbi grimcat dhe rezulton në madhësi më të vogël të grimcave, domethënë, grimca PEA ultra të mikronizuara dhe me madhësi nano.
Administrimi oral i palmitoylethanolamide ultramikronizuar dhe me madhësi nano (i njohur si PEA-um ose PEA ultra-mikronizuar) është vërtetuar se tregon disponueshmëri dhe bio-aksesueshmëri superiore kur krahasohet me format e grimcave më të mëdha. Madhësitë e grimcave të N-palmitoylethanolamide (PEA) prej 600nm dhe më të vogla janë ideale për administrim oral, veçanërisht kur përfshihen në liposome ose nanoprimca lipide. Formulimet liposomale si dhe nanoprimcat lipidike (p.sh. nanopartikulat e lipideve të ngurta (SLN) ose bartësit e lipideve nanostrukturuar (NLC)) ofrojnë efekte superiore, të cilat kanë p.sh., duke trajtuar dhimbjet inflamatore në modelet e minjve.

Avantazhet e Formulimeve PEA tejzanor

  • biodisponibiliteti dhe efikasiteti maksimal i PEA
  • palmitoylethanolamide ultra-mikronizuar
  • formulim PEA nano-emulsifikuar
  • prodhim farmaceutik

Kërkesë informacioni

Konfigurimi industrial tejzanor me UIP2000hdT për ultramikronizimin dhe nanozizimin e palmitoylethanolamide (PEA) për biodisponueshmëri superiore dhe efekte promovuese të shëndetit.

The UIP2000hdT është një tejzanor 2kW i fuqishëm për ultramronizimin dhe nanosizimin e palmitoylethanolamide (PEA). PEA nanosized tregon biodisponibilitet superior dhe efekte të përmirësuara dukshëm.

Mulliri tejzanor dhe shpërndarja e Palmitoylethanolamide (PEA)

Reduktimi i madhësisë së grimcave tejzanor është një teknikë e vendosur mirë, e cila përdoret gjerësisht në industri të ndryshme. Për shembull, përbërësit aktivë farmaceutikë (API) shpesh janë ultra të mikronizuar dhe nanosizuar me anë të ultrazërit me performancë të lartë. Prandaj, palmitoylethanolamide (PEA) gjithashtu shpesh është ultramikronizuar dhe nanosized me anë të ultrazërit gjatë marrjes së një produkti të klasës farmaceutike ose neutraceutike.
Ultramiokronizimi tejzanor dhe nanosizing ndihmon për të kapërcyer të metat, të cilat rezultojnë nga natyra lipofile dhe kristalore, si dhe temperatura e shkrirjes së palmitoylethanolamide (PEA). Format e PEA-së ultramikronizuara ose me madhësi nano lejojnë përgatitjen e formulimeve të ilaçeve ose shtojcave shumë bio-të disponueshme.

Nano-emulsifikimi tejzanor i Palmitoylethanolamide (PEA)

Nano-emusifikimi tejzanor është një aplikim bazë, i cili kërkohet për të përgatitur formulimet e ilaçeve me një biodisponibilitet të lartë duke përfshirë liposomet dhe nanopartikulat e lipideve. Forcat e fuqishme të prerjes tejzanor prishin pikat lipide dhe ujore në madhësi kaq të vogla, saqë lëngjet e papërshkueshme bëhen një nanoemulsion i qëndrueshëm. Ky proces kërkohet për përgatitjen e liposomeve dhe nanoprimcave lipidike, ku pikat e lipideve të nanosized janë të kapsuluara në një shtresë ujore. Kjo shtresë ujore është ideale për të transportuar përbërës aktiv lipidikë si palmitoylethanolamide (PEA) në qeliza, ku substanca aktive mund të marrë efektet e dëshiruara (p.sh., efekte anti-inflamatore ose zvogëluese të dhimbjeve).

Biodisponibiliteti i palmitoiletanolamidit (PEA) rritet ndjeshëm kur administrohet në nano-formulime. Kapsulimi tejzanor është ideal për të përgatitur palmitoiletanolamid të nano-formuluar (PEA).

Struktura e palmitoylethanolamide (PEA) dhe nanopartikulave lipidike (SLN = nanopartikalet e ngurta lipidike; NLC = bartës të lipideve nanostrukturuar).
foto: © Puglia et al., 2018

Nanoprimcat lipidike (NP) të përgatitura me ultratinguj, të tilla si nanoprimcat e lipideve të ngurta (SLN) ose bartësit e lipideve nanostrukturuar (NLC) janë përdorur me sukses për të përmirësuar biodisponibilitetin e N-palmitoylethanolamide të administruar me gojë dhe lokalisht.
Një avantazh i madh i tejzanorimit është se teknologjia tejzanor jo vetëm që mund të përdoret për të zvogëluar madhësinë mesatare të nanoprimcave lipidike të paraformuara, por edhe për të stabilizuar përbërjen e grimcave nano-emulsifikuar për stabilitet afatgjatë. Prandaj, zërit luan një rol kyç në kontrollin e madhësisë përfundimtare dhe shpërndarjen e shpërndarjeve të nanopartikulave lipide dhe përmirësimin e biodisponibilitetit të përbërësve aktivë si N-palmitoylethanolamide (PEA).

Prodhimi tejzanor i Palmitoylethanolamide Liposomal (PEA)

Formulimet liposomale PEA tregojnë një thithje superiore gastrointestinale dhe kapërcejnë barrierat e marrjes (p.sh. tretshmëria e dobët e ujit dhe biodisponibiliteti). Administrimi oral i palmitoylethanolamide (PEA) i ekapsuluar me liposome rezulton në bio-aksesueshmëri të përmirësuar dhe në nivele më të larta të plazmës.
Ultratingulli është një metodë e vendosur dhe e besueshme për të prodhuar formulime liposomale në sasi të vogla dhe të mëdha. Prodhimi i liposomeve tejzanor është i njohur për një efikasitet të lartë të kapsulimit (%EE) dhe stabilitet afatgjatë. Prandaj, zërit është përdorur tashmë për prodhimin e liposomeve në prodhimin farmaceutik, nutraceutical dhe kozmetike.
Mësoni më shumë rreth avantazheve të kapsulimit me liposome tejzanor!

Kërkesë informacioni

Ultratinguj me performancë të lartë për nanosizing palmitoylethanolamide

Hielscher Ultrasonics është partneri juaj i besuar kur bëhet fjalë për ultratinguj me performancë të lartë për ultramikronizim, nanosizing dhe nano-kapsulim të palmitoylethanolamide (PEA). Që nga Hielscher Ultrasonics’ përpunuesit tejzanor industrial japin lehtësisht amplituda shumë të larta deri në 200µm në funksionim të vazhdueshëm 24/7, ata janë të aftë të besojnë për të prodhuar N-palmitoylethanolamine ultra-mikronizuar dhe nano-madhësi (PEA). I njëjti sistem tejzanor i përdorur për ultramikronizim dhe nanosizing mund të përdoret në përgatitjen e mëvonshme të nanoemulsioneve, liposomeve dhe nanopartikulave lipidike që mbështesin PEA.
Ndërsa portofoli i produkteve të Hielscher mbulon gamën e plotë nga ultrazërit kompakt, por të fuqishëm të laboratorit deri në sistemet e prodhimit plotësisht industrial, ne mund t'ju ofrojmë homogjenizuesin ideal tejzanor për qëllimet tuaja të aplikimit dhe prodhimit. Aksesorë të shumtë si sonotrodes (të njohur edhe si sonda tejzanor ose brirë tejzanor), brirë përforcues, qeliza rrjedhëse dhe reaktorë ju lejojnë të konfiguroni konfigurimin optimal tejzanor për rezultate superiore.
Na kontaktoni dijeni! Stafi ynë i trajnuar mirë dhe me përvojë të gjatë do të jetë i lumtur t'ju japë më shumë informacion dhe t'ju rekomandojë ultratingullin e duhur për procesin tuaj të palmitoylethanolamine (PEA)!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Fakte të vlefshme

Çfarë është Palmitoylethanolamide?

Palmitoylethanolamide (PEA) ose N-palmitoylethanolamide është një amid i acidit yndyror endogjen, që do të thotë se është një substancë që trupi i njeriut mund të prodhojë vetë. Palmitoylethanolamide ka tërhequr shumë vëmendje në fushën mjekësore si një trajtim i fuqishëm i dhimbjes dhe inflamacionit. PEA mund të gjendet edhe në ushqime të tilla si vezët dhe qumështi dhe deri më tani nuk janë vërejtur efekte anësore ose ndërveprime negative të ilaçeve.
Si një molekulë lipidike, tretshmëria e dobët në ujë dhe në këtë mënyrë bio-disponueshmëria e dobët e N-palmitoylethanolamide është një sfidë kryesore për përdorimin e saj terapeutik. Meqenëse, palmitoylethanolamide është pothuajse i patretshëm në ujë dhe shumë pak i tretshëm në shumicën e tretësve të tjerë ujorë, palmitoylethanolamide kërkon një formulim të sofistikuar, duke përfshirë ultramikronizimin dhe kapsulimin e molekulave të palmitoylethanolamide në një nanoemulsion ose nanokartues lipidikë. Ultratingulli është një teknikë e krijuar për ultramronizimin dhe nano-formulimin e besueshëm dhe efikas të palmitoylethanolamide.

Terma të tjerë të përdorur për palmitoylethanolamide: N-palmitoylethanolamide, Hydroxyethylpalmitamide, Impulsin, N- (2-Hydroxyethyl) hexadecanamide, N- (2-Hydroxyethyl) palmitamide, Palmidrol, Palmitamide MEA, Palmito Acid Monlameto, Palmito Acid.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.