Vizatimi Ultrasonically i telave, gypave dhe profileve (UAD)

Hielscher Ultrasonics prodhon një mbajtës teli vorbull ultrasonically vibrating që punon me vdesin standard të telave deri në diametër të jashtëm 42mm. Shuarja tejzanor zvogëlon tensionin e linjës të kërkuar për uljen e diametrit në mënyrë të konsiderueshme. Kjo mund të përdoret për të rritur shpejtësinë e linjës ose për të rritur zvogëlimin e madhësisë për hapin e vizatimit.
Me këtë teknologji, shumë materiale të tilla si bakri, çeliku ose alumini mund të nxirren me ujë të pastër në vend të vajit ose sapunit të tërhequr.

Pse kombinohen ultrasonics me vizatim teli?

Vizatimi i shufrave të telave kërkon fuqi për të kapërcyer fërkimet dhe për të riformuar materialin. Në një vijë konvencionale të vizatimit, kjo fuqi vjen vetëm nga kapaku rrotullues. Forca elastike në shufrën e telit ngrihet me shpejtësi më të shpejtë të linjës, diametër të telit dhe raportin e reduktimit të diametrit. Forca elastike dhe forca e rendimentit janë faktorë kritikë për tërheqjen e telave më të vegjël, sepse raporti i perimetrit në seksion kryq është më i lartë për diametrat e telave të vegjël. Kjo kufizon shpejtësinë e vijës së vizatimit dhe zvogëlimin e diametrit për hapjen e vizatimit.
Tërheqja ultrasonically e telave, tubave dhe profileve redukton forcat e elastikës dhe prandaj rreziku i thyerjeve.

vibruese ultrasonically teli vdesin vdes për vdesin standarde teli deri në 42mm diametër të jashtëm

mbajtës ultrasonically vibruese teli vdesin

Si funksionon vizatimi i telave me ndihmën tejzanor?

Vizatimi me ndihmën ultrasonically transmeton një dridhje gjatësore të frekuencës së lartë tek vdesin me tela. Frekuenca tipike e dridhjes është 20kHz, zhvendosja e teli mund të jetë deri në 100 mikron (pk-pk). Sa më e lartë të jetë raporti midis shpejtësisë vibrational të mjetit dhe shpejtësisë së shufrës së telit, aq më e ulët mund të jetë forca elastike në vijën e telit. Prandaj vizatimi me energji ultrasonically lejon shpejtësi të vijave të vizatimit ose reduktim më të madh të madhësisë në një hap të vizatimit për çdo limit limiti të stresit të dhënë. Reduktimi i forcës tërheqëse mundëson tërheqjen ultrasonically më të favorshme për diametra të vogla materiale dhe për fijet e zbrazëta, të tilla si tuba.

vibrimi gjatësor i telit vdesin

vibrimi gjatësor i telit vdesin

A mund të përdor vizatim teli tejzanor?

Vizatimi ultrasonically i telave punon për shpejtësinë e linjës deri në 300m / min (900ft / min). Mbajtësi standard vdesin tejzanor punon me teli vdesin prej 25mm dhe 42mm diametër të jashtëm. Mbajtësit e vdekjes me ultratinguj për dimensione të tjera janë në zhvillim dhe janë në dispozicion sipas kërkesës.
Diametri i brendshëm i brendshëm vdesin tipik varion nga 0.01mm deri në 8mm (AWG # 40 deri AWG # 0).

Çfarë kërkohet për vizatim ultrasonically assisted?

UAD përdor tela standarde vdesin. Një rezonator tejzanor – i njohur gjithashtu si sonotrode – zëvendëson mbajtësin konvencional të vdesin. Ky sonotrode është një risi e veçantë e Hielscher Ultrasonics. Transmeton vibrimet tejzanor gjatësore në mënyrë efikase mbi vdesin me tela. Për të ruajtur hapësirën e instalimit, shoferi tejzanor – i njohur gjithashtu si dhënës – agiton sonotrode nga maja. Një instalim tipik UAD kërkon më pak se 250mm hapësirë linjë.
Vibrimet tejzanor krijohen nga pajisjet tona standarde ultrasonike, të tilla si: UIP1000hdT (1.0kW), UIP1500hdT (1.5kW), UIP2000hdT (2.0kW) ose UIP4000 (4.0kW). Këto njësi i drejtojnë proceset e ndryshme në operacionet 24h / 7d në mbarë botën. Fuqia e kërkuar varet nga shpejtësia e vijës, nga materiali dhe nga përmasat. Njësia tejzanor është e këmbyeshme, nëse zhvillimet në shpejtësinë e linjës kërkojnë më shumë energji.
Ju mund të retrofit çdo linjë ekzistuese vizatim me një sistem tejzanor lehtë. Shumë prodhues të linjës janë të njohur mirë me instalimin ose retrofit të sistemit tonë tejzanor. Disa nga makinat më të reja kanë hapësirë të akorduar për retrofit të sistemit tejzanor, tashmë.

Kërkesë informacioni

Ju lutemi të na kontaktoni për më shumë informacion!

Ju lutemi na tregoni për kërkesat tuaja të vizatimit. Ne do të jemi të lumtur të punojmë me ju për të integruar ultrasonics në procesin dhe makinën tuaj. Ju lutemi specifikoni materialet, shpejtësinë e linjës, tensionin, limitin e tensionit dhe diametrat. Cili është qëllimi juaj i procesit? Ne mund të kryejmë një test të vizatimit të telave me materialin tuaj në një sistem të barazimit me një fazë të vetme.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ka më shumë proçese të shufrave të telit

 
Fleta e të dhënave “Vizatim me tela me ndihmën tejzanor – Hielscher Ultrasonics
 Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.