Zbulimi Crack i Jo-Shkatërrueshem me ultratingull-termografi

  • Termografia e ngacmuar me ultratinguj (e njohur edhe si vibrotermografia) është një metodë superiore për zbulimin e çarjeve në dërrasat, panelet dhe sipërfaqet e drurit.
  • Termografia ultratinguj siguron një zbulim shumë të saktë, të saktë dhe të shpejtë, pa shkatërruar materialin e inspektuar.
  • Si metodë zbulimi jo-destruktive, vibrotermografia tejzanor tejkalon termografinë on-line në saktësi.

Crack dhe zbulimin e metë me termografi tejzanor

Avantazhet e zbulimit të termografisë ultrasonike:

  • Saktësi dhe saktësi të lartë
  • Inspektimi i shpejtë (në pak sekonda ose më pak)
  • Gama e inspektimit të thellë
  • Testimi jo-destruktiv

Metodat e termografisë bazohen në teknologjinë infra të kuqe dhe mund të japin të dhëna në lidhje me strukturën nën sipërfaqësore të një materiali duke vëzhguar ndryshimet në emetimin termik nga sipërfaqja duke përdorur kamera infra të kuqe për të regjistruar të dhënat. Emetimi varet nga përçueshmëria e nxehtësisë në material. Në varësi të mënyrës së gjenerimit të transferimit të nxehtësisë, metodat e termografisë ndahen në pasive dhe aktive. Në termografinë aktive, transferimi i nxehtësisë mund të fillohet nga ngacmimi i jashtëm i energjisë duke përdorur rrezatim elektromagnetik ose ultratinguj (të njohur si dridhje tejzanor) dhe varet nga vetitë fizike të materialit si përçueshmëria termike dhe difuziviteti, dendësia, përmbajtja e lagështisë etj. Nëse një defekt nën sipërfaqja ka veti më të mira izoluese se pjesa tjetër e materialit, defekti vepron si një pengesë për transferimin e nxehtësisë, kështu që emetueshmëria nga sipërfaqja mbi defektin është më e lartë (Meinlschmidt, 2005).

Pajisja tejzanor UIP1000 është përdorur për të zbuluar difekte dhe të çara në strukturat e drurit. [Popovic D. (2015): Zbulimi i Pllakave dhe Klasifikimi i Lamellave të Lëndëve që përdorin Termografi të Ngacmuar Online dhe Ultratinguj. Teza e Masterit 2015 ]

Përcaktimi eksperimental i termografisë me ultratinguj – Hulumtimi nga D. Popoviq 2015

Termografia ultrazërit-excited (UET) është një variant i vibro-termografisë (Maldague 2001). Ndryshe nga metodat më të mëdha të termografisë, termografia ultravjollë e ngacmuar është një metodë kontakti. Një sonotrode është sjellë në kontakt fizik me një copë provë në mënyrë që të nxisë objektin me një valë mekanike. Ngrohja gjenerohet në vend në çarje dhe / ose disbona të tjera nga fërkimi ku ndodh një konvertim i drejtpërdrejtë i mekanike në energji termike (Maldague 2001). Transferimi i nxehtësisë i iniciuar rezulton me emetim të nxehtësisë nga sipërfaqja e objektit. Një rritje lokale e temperaturës arrihet brenda milisekondave dhe është imazhuar nga një aparat infra të kuqe si një burim i ndritshëm IR në një sfond të errët. (Cho et al., 2007).

Pajisja tejzanor UIP1000hd përdoret për termografi ultrazërit të ngacmuar.

pajisje tejzanor UIP1000hdT (1kW, 20kHz)

Kërkesë informacioni

Termografi me ultratinguj, për zbulimin jo-destruktiv të çara dhe disbona në strukturat e drurit. [Referenca: Popovic D .; Meinlschmidt P .; Plinke B .; Dobic J .; Hagman O. (2015): Zbulimi i Pllakave dhe Klasifikimi i Lamellave të Lëndëve që përdorin Termografi të Ngacmuar Online dhe Ultratinguj. Pro Ligno, 11 (4): 464-470.]

Krahasimi i saktësisë dhe saktësisë me kufijtë e gabimit për të dy metodat, termografi on-line dhe tejzanor. Hulumtimet nga Popovic et al. 2015.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / Referencat