Testimi i erozionit të kavitacionit ASTM G32-92

Ultrasonication kontrollueshme dhe riprodhueshme është e nevojshme për të kryer testimin e erozionit cavitation në përputhje me ASTM Standard G32-92. Pajisjet Hielscher tejzanor mund të përdoren për testimin e drejtpërdrejtë dhe të tërthortë të erozionit të mostrave.

Hielscher prodhon procesorë tejzanor, që kanë një frekuenca fikse (p.sh. 20kHz) dhe një amplitudë rregullueshme. Pajisjet e tilla tejzanore mund të përdoren për testimin e rezistencës ndaj erozionit të materialeve sipas ASTM G32-92.
Testimi i erozionit të kavitacionit nuk është i kufizuar në specifikimet e standardit ASTM G32. Për informacion më të detajuar mbi testimin e erozionit kavital, ju lutemi klikoni këtu!

Instalimi tipik (foto e duhur) për testimin e erozionit përbëhet nga:

  • gjenerator tejzanor
  • dhënës tejzanor
  • (bri përforcues)
  • sonotrode
  • kontejner me lesh me xhakete (ftohur)

Në rastin e cavitation direkt, mostra është e bashkangjitur në tipin e sonotrode. Në rast të një cavitation indirekt testimi, mostra është pozicionuar përballë sonotrode në një distancë prej 0.5 deri 0.7mm nga sipërfaqja e tipit sonotrode.

Lëngu është ujë i distiluar në 25 ± 2 degC në presionin e ambientit.

Për të marrë rezultate të sakta është e rëndësishme që të kandidojë në një amplitudë të caktuar, p.sh. në 50 mikron. Hielscher procesorë tejzanor monitorojnë amplitudën mekanike çdo 1 / 20000th of një sekondë (20kHz). Kjo siguron që mostra të jetë e ekspozuar ndaj amplitudë të saktë gjatë kohës së plotë të sonifikimit.

Konstatimi i provës së kavitacionit ASTM G32-92

Pajisjet UIP500hd, UIP1000hd dhe UIP2000hd janë të përshtatshme për të ASTM G32-92 duke testuar. Ne mund të furnizojmë secilën nga këto njësi me një të saktë protokolli i matjes së amplitudës e amplitudës mekanike në majë sonotrode. Ne rekomandojmë përdorimin e njërit prej këtyre pajisjeve me një sonotrode BS2d22 (diametër 22mm) dhe një ST2.

Kërkoni më shumë informacion!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informata shtesë lidhur me përdorimin e ultrazërit në testimin e erozionit të kalitjes sipas ASTM G32-92.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.