Mixer tejzanor me shpejtësi të lartë

 • Lagështia, hidratimi, homogjenizimi, bluarja, shpërndarja, emulsifikimi dhe shpërndarja janë aplikime të zakonshme për miksuesit tejzanor me shpejtësi të lartë Hielscher.
 • Përzierja tejzanor me grumbullim kryhet me shpejtësi të lartë me rezultate të besueshme dhe të riprodhueshme për rezultatet e procesit të shkëlqyer në laborator, në shkallë të lartë dhe në shkallë të plotë të prodhimit komercial.
 • Homogenizuesit me shumë qëllime Hielscher ju ofrojnë përzierjen me shpejtësi të lartë të përzierjeve uniforme solide / të lëngshme dhe të lëngshme / të lëngshme duke u përgjigjur në cilësinë më të lartë të produktit.

Përzierja me shpejtësi të lartë me ultratinguj të forcës së lartë të qethjes

Homogenizers tejzanor janë zgjidhje më të fundit për grumbullimin tuaj dhe inline përzierjen e aplikacioneve të tilla si për inkorporimi i solids, përgatitja e homogjenit dispersions, deagglomeration dhe Reduktimi i madhësisë e grimcave, hydration, tretshmëria dhe të shpejtë përzierja. Makinat tejzanore të Hielscher merren me nën-mikron & nano materiale si dhe fibrave – duke rezultuar në përpunim dhe prodhim të besueshëm të cilësisë më të lartë. përparësi të mëdha e përzierjes tejzanor është përdorimi i saj i lehtë me të gërryes materialet, instalimin e tij të thjeshtë në mjedise kërkuese, p.sh. nën gërryes si dhe pastrimi i shpejte dhe pa shkatërrim (CIP / SIP) dhe nje ndjeshem më i ulët konsumi i energjisë sesa teknologjitë konkurruese (p.sh. miksera me rotor-stator, miksera, miksera me qethje të lartë, Ultraturrax).

cavitation tejzanor

Kur valët e ultratinguj të lartë ultravjollë janë bashkuar në lëngje dhe slurri, duke alternuar presione të larta / cikle të presionit të ulët (p.sh. 20.000 cikle për sek në 20kHz) prodhojnë flluska ose boshllëqe vakum në lëng. Këto flluska rriten në disa cikle derisa ato rrëzohen me dhunë pasi nuk mund të thithin më shumë energji. Gjatë implosionit të flluskave, krijohen kushte ekstreme vendore: temperatura deri në 5,000K, presione deri në 2,000atm dhe avionë të lëngshëm deri në shpejtësinë 280m / s. Ky fenomen quhet cavitation. tejzanor cavitation zbatohet me sukses për të plotësuar aplikimet e shumëllojshme, bluarje dhe bluarje, p.sh. për të përpunuar koloidet, pluhurat, lëngjet, vajrat, yndyrat, rrëshirat, epoksidet, ngjyrat e pigmentit, bojërat, ngjyrat, silikonet, kremrat, gels, polimeret, uretanet dhe shumë më tepër.

Proceset me tejzanor grumbullojnë përzierjen me shpejtësi të lartë

Përpunimi tejzanor i serisë

Përparësitë:

 • dispersion shumë uniform
 • grimca nano
 • përpunimi i materialeve gërryese
 • viskozitet të lartë (xhel, ngarkesa e lartë e grimcave)
 • kursimet deri në 90%
 • kontroll të plotë të procesit
 • shkallë tërësisht lineare
 • riprodhueshmëri e plotë
 • ujore dhe tretës (ATEX në dispozicion)

Pse Ultrasonics? – Për kontroll të plotë të procesit

Përzierja tejzanor ju lejon të kontrolloni saktësisht të gjithë parametrat e procesit të rëndësishëm. Kjo është vendimtare për të arritur rezultate optimale të procesit, ndërsa veprojnë në mënyrë më efikase.

 1. Amplitudë tejzanor:
 2. Zhvendosja e zonave horizontale në sonotrode (bri / sonda tejzanor) mund të përshtatet me kërkesat e procesit nga vendosja e fuqisë së pajisjes tejzanor, përzgjedhja e sonotrode dhe nga përdorimi i një borie përforcuese.

 3. presioni:
 4. Zbatimi i presionit ndaj procesit të sonifikimit vepron në intensifikimin e procesit dhe njihet si manozoni (MS). Cavitation tejzanor nën presionet e ngritur bëhet më intensiv dhe të dhunshme në rritje. Prandaj, Hielscher ofron pressurizable reaktorë të mbyllur me grumbull.

 5. Sonication Kohëzgjatja:
 6. Si rregull i përgjithshëm, sa më i gjatë kohëzgjatja e zërit, aq më shumë progresi i procesit, p.sh. reduktimi i madhësisë, dispersioni etj. Do të shfaqet – me kusht që intensiteti i mjaftueshëm të zbatohet për të ndikuar në mediumin e procesit.

 7. Temperatura:
 8. Tejzanor është një teknikë jo-termale e përpunimit mekanik. Për shkak të ligjit të termodinamikës, megjithatë, energjia e bashkuar në materie gjithmonë do të përfundojë në nxehtësi. Megjithatë, të pazgjidhura efikasitetit të energjisë e ultrasonicators Hielscher sigurojnë që përafërsisht. 95% e të gjithë energjisë nga priza do të konvertohet në valë ultratinguj dhe janë bashkuar në mesatare të procesit.

 9. Viskoziteti:
 10. Viskoziteti i procesit të mediumit është një faktor i rëndësishëm për përpunimin tejzanor. Për aplikime të tilla si reduktimi i madhësisë së grimcave, mulliri dhe shpërndarja, përplasja ndër-grimcë e shkaktuar nga goditjet cavitational është një nga efektet kryesore të procesit që shkakton thyerjen e grimcave, një ngarkesë e lartë e grimcave është e dobishme.

Për të përcaktuar kushtet optimale të procesit (= rezultati më i mirë me hyrjen minimale të energjisë të kërkuar), parametrat e lartpërmendur duhet të vendosen në përputhje me qëllimin e synuar të procesit.
Testimi i fizibilitetit dhe optimizimi i procesit mund të kryhen lehtësisht në laborator dhe shkallë të lartë. Të gjitha rezultatet e arritura mund të jenë saktësisht riprodhohet dhe shkallëzuar në mënyrë lineare në madhësinë e prodhimit. Hielscher Ultrasonics ju ofron profesionale konsulence dhe një të pajisur plotësisht proces laborator ku ne mund ta zgjedhim procesin me ju ose për ju!
Hielscher është eksperti juaj për zgjidhjet e procesit tejzanor. Na kontaktoni sot, ne jemi të lumtur t'ju rekomandojmë njësinë e përshtatshme për të zgjidhur nevojat tuaja të aplikimit!

Kërkesë informacioni

Letërsi / Referencat

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.