Zvogëlimi Sonochemical of Nanoparticles Palladium

Palladium (Pd) është i njohur mirë për funksionet e tij katalitike, por gjithashtu përdoret shpesh në hulumtimin e materialeve dhe prodhimin e elektronikës, mjekësisë, pastrimit të hidrogjenit dhe aplikimeve të tjera kimike. Me anë të rrugës sonochemike, mund të prodhohen mono-shpërndarë, si dhe grimcat agregated palladium nano.

Prodhimi tejzanor i nanoparticeve Palladium

Nemamcha dhe Rehspringer kanë hetuar prodhimin sonochemical të nano-pjesëve të shpërndara dhe të grumbulluara të paladiumit. Prandaj, një Pd (NO3)2 zgjidhje është bërë me sonicated homogenizer labret tejzanor UP100H në prani të etilenit glikol (EG) dhe polivinilpirrolidon (PVP).

procedurë

Mostrat janë përgatitur si më poshtë:
Për mostrat, përzierjet e 30mL EG dhe 5 · 10-6mol të PVP u përgatitën me nxitje magnetike për 15 minuta. Për mostrat e ndryshme, sasia e ndryshme e Pd (NO3)2 zgjidhje, 1.5mL dhe 2mL, u shtuan. Përzierjet e mostrës u përgatitën me raportin prej 2 · 10-3mol Pd (NR3)2 në mostrën (a) dhe 2.66 · 10-3mol Pd (NR3)2 në mostrën (b). Të dy përzierjet u sonicated në një shishkë 20mL duke përdorur një ultrasonicator tipit hetim. Mostrat janë marrë pas kohës së sonifikimit të 30, 60, 90, 120, 150 dhe 180 min.

Analiza e rezultateve eksperimentale tregon se:

  1. Reduktimi sonochemical i Pd (II) në Pd (0) varet nga koha sonication.
  2. Raporti i lartë molar PVP / Pd (II) çon në formimin e grimcave me palladio monodispersed që kanë një formë të rrumbullakosura dhe një diametër mesatar prej rreth 5nm.
  3. Sidoqoftë, proporcioni i ulët i PVP / Pd (II) përfshin marrjen e nanopartikaletave të paladës agregate me një shpërndarje të madhësisë të përqëndruar në 20nm.

Rruga Sonokimike e reduktimit të joneve të palladiumit (II) Pd (II) në atomet palladium Pd (0) mund të supozohet të jetë si më poshtë:

 • (1) Piroliza e ujit: H2O → • OH + • H
 • (2) Formimi radikal: RH (agjenti reduktues) + • OH (• H) → • R + H2O (H2)
 • (3) Reduktimi i joneve: Pd (II) + radikalet reduktuese (• H, • R) → Pd (0) + R • CHO + H +
 • (4) Formimi i grimcave: nPd (0) → Pdn

–> Rezultati: Në varësi të raportit PVP / Pd (II), Pd e shpërndarë ose e grumbulluarn janë marrë.

Nanopartikalet monodimensionale dhe të agreguara të PD-së të fituara nga reduktimi tejzanor i Pd (II)

Reduktimi sonochemical i Palladium: mostër a (majtas) përmban një sasi të lartë PVP, mostër b (djathtas) një sasi të ulët PVP. Koha e zërit me UP100H: 180 min. Mostra e tregon grimca mono disperzuar Pd nano, grimcat e grumbulluara të grimcave Pd nano. [Nemamcha; Rehspringer 2008]

Analiza dhe Rezultatet

Analizat e absorbimit të dukshëm nga UV konfirmojnë lidhjen midis reduktimit sonochemical të joneve të paladit (II) me paladin (0) dhe kohën e mbajtjes në fushën tejzanore. Reduktimi i joneve të paladit (II) në paladë (0) atoma përparon dhe mund të arrihet plotësisht me rritjen e kohës së sonifikimit. Mikroskopet e mikroskopisë elektron transmetuese (TEM) tregojnë se:

 1. 1. Kur shtohet një sasi e lartë PVP, zvogëlimi sonokhemik i joneve të paladit çon në formimin e grimcave me palladium të monodispersuar me formë sferike dhe një diametër mesatar prej përafërsisht. 5nm.
 2. 2. Përdorimi i një sasi të vogël të PVP përfshin marrjen e nanoparticles agregate të paladës. Matjet dinamike të shpërndarjes së dritës (DLS) zbulojnë se agregatët e nanopartikullit të paladinës kanë një shpërndarje të madhësisë në përmasa në 20nm.
Grimcat Nano-sized janë përgatitur nga Nemamcha et al. (2008) nëpërmjet reduktimit sonochemical të Pd (II) në Pd (0)

pajisje tejzanor UP100H është përdorur për përgatitjen e grimcave të palladium nano.

Sonochemistry: Reduktimi tejzanor i paladiumit

Palladium (Pd) grimca nano mund të përgatitet me sonication

Letërsi / Referencat

Nemamcha, A .; Rehspringer, JL (2008): Morfologjia e nanopartikulave të shpërndara dhe të grumbulluara PVV-Pd të përgatitura me rrezatim tejzanor të Pd (JO3)2 zgjidhje në etilen glikol. Rev. Adv. Mater. Sci. 18; 2008. 685-688.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Kjo video e homogjenizuesit tejzanor UP100H tregon dizajnin kompakt dhe aplikimet e tij të gjithanshme, të tilla si shpërndarja, homogjenizimi, përzierja, degazimi ose emulsifikimi.

Ultrasonicator UP100H (100 Watts) - Homogjenizues kompakt tejzanor

Miniatura e videosFakte të vlefshme

Homogjenizuesit e indeve te tejzanor shpesh referohen si sonicator i sondave, lazer sonik, nje perzierje ultratinguj, mulli tejzanor, jane-ruptor, sonifier, dismembrator sonik, disrupter qelizor, disperser tejzanor ose dissolver. Termat e ndryshëm rezultojnë nga aplikimet e ndryshme që mund të plotësohen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.