Pastrimi Inline tejzanor i sharrave me tela dhe Telave Prerëse

Sipërfaqet e telave të pastra janë të rëndësishme kur bëhet fjalë për sharrat me tela dhe sharrat me tela diamanti. Vetëm telat e pastër, të mirëmbajtur prodhojnë prerje precize (p.sh., meshë silici, gjysmëpërçues, minerale dhe gurë) dhe sigurojnë efikasitet dhe cilësi të lartë. Pastrimi i sharrës me tela tejzanor është teknika superiore për të pastruar sharrat me tela në një proces të vazhdueshëm të rreshtuar duke siguruar kështu tela të pastruara përgjithmonë të freskëta për një performancë optimale të prerjes.

Pastrimi i telave me sharrim dhe prerje me ultratinguj

Gjatë prodhimit të pllakave gjysmëpërçuese dhe meshëve të silicit si dhe për aplikimet e prerjes në industri të tjera, sharrat me tela dhe telat prerëse përdoren gjerësisht për të prerë meshët në pllaka të holla. Këto tela sharrimi dhe prerje (p.sh. sharra me tela diamanti, sharra tela kokërr) duhet të mirëmbahen mirë dhe të mbahen të pastra nga ndotja, në mënyrë që të fitohet saktësia dhe efikasiteti i dëshiruar i prerjes. Për më tepër, vetëm një tel i pastër sharrimi ose prerje parandalon defektet dhe dëmtimin e materialit të prerë.
Pastrimi tejzanor duke përdorur valë ultratinguj me performancë të lartë, me frekuencë të ulët, të cilat shkaktojnë turbulenca intensive dhe kavitim akustik, është vendosur si një teknikë shumë e besueshme për pastrimin e vazhdueshëm të materialeve të pafundme.
Teknologjia e pastrimit të sharrës me tel të Hielscher Ultrasonics zbaton ultratingullin e fokusuar përmes një sonotrode (sondë ose bri tejzanor tejzanor) të projektuar në një proces të vazhdueshëm në një banjë uji. Teli i prerjes ose sharrimit drejtohet përgjatë sonotrodës transmetuese me ultratinguj në një afërsi shumë të shkurtër duke kaluar kështu nëpër zonën e nxehtë të kavitacionit intensiv. Amplituda e lartë dhe sonifikimi i fokusuar përmes sonotrodës tejzanor siguron efikasitet të lartë dhe shkëlqen shumë larg tankeve pastruese tejzanor. (Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth mungesës së kavitacionit në banjot dhe rezervuarët tejzanor të pastrimit!) Zona e nxehtë kavitacionale nën sonotrodën karakterizohet nga turbulenca intensive, stresi i prerjes, presione dhe temperatura të larta dhe diferenciale përkatëse, si dhe avionë të lëngshëm. Këto forca intensive largojnë pluhurin, papastërtitë dhe grimcat ndotëse nga telat prerëse dhe i shpërndajnë ato në banjën e ujit, ku grimcat largohen.

Sistemi i pastrimit me tejzanor për pastrimin e vazhdueshëm të telave të prerjes dhe sharimit (p.sh. tela diamanti)

Skema teknike e sistemit të pastrimit inline tejzanor të integruar në makinerinë e telave

Kërkesë informacioni

Pastrim inline tejzanor i telave të sharrimit dhe prerjes duke përdorur ultratinguj të fokusuar të aplikuar nëpërmjet sonotrode tejzanor (sondë). Hielscher Ultrasonics është e specializuar në aplikime pastrimi inline me performancë të lartë për profile të pafundme si telat, kabllot dhe kordonët.

Vizatimi teknik i dy shndërruesve tejzanor UIP1000hdT për pastrimin e vazhdueshëm të një sharre tela diamanti.

Pastrimi i përmirësuar i sharrave tela dhe telave prerëse me ultrasonikë

Teknologjia e pastrimit tejzanor të Hielscher siguron përmirësime thelbësore në industritë që përdorin sharrat me tela (p.sh., prerja e telave diamantë) – përfshirë prerjen e meshës në industrinë gjysmëpërçuese dhe fotovoltaike. Me anë të kavitimit tejzanor, çdo tela prerëse siç janë telat e mbarsur me diamant pastrohen në mënyrë shumë efikase. Nga ana tjetër, telat e prerjes më të pastër rezultojnë në prerje më të pastra. Në këtë mënyrë arrihet një cilësi më e lartë e produktit dhe shkallë më e ulët e refuzimit gjatë prodhimit. Nga ana tjetër, tela e pastruar intensivisht është e aftë të operohet me frekuencë më të lartë të prerjes, e cila lejon prerje më të shpejtë dhe një përdorim më efikas të sistemit, si dhe nivele më të larta të efikasitetit të prodhimit.
Në industrinë fotovoltaike dhe gjysmëpërçuese, për prerjen e meshës përdoren kryesisht tela diamanti për shkak të aftësisë dhe efikasitetit të tyre të lartë të prerjes, si dhe për rezistencën e tij në konsum. Prerja e materialeve të tilla si meshë silici (p.sh. silic monokristalor) është një proces mekanik i ndarjes, i cili shkakton fërkime dhe nxehtësi. Për shkak të fërkimit dhe konsumimit të materialit, grimca të tilla si pluhuri dhe mbeturinat mbeten në sipërfaqen e telit prerës. Një ndotje e tillë mund të rezultojë në prerje jo precize, dëmtime sipërfaqësore dhe defekte.
Ultratingulli është i njohur mirë për aftësitë e tij në pastrimin e pjesëve metalike. Ekzistojnë dy parime të punës. Së pari, ekziston një lëkundje e vetë lëngut pastrues që shkakton një lëvizje të lëngut në lidhje me pjesët që duhet të pastrohen. Së dyti - dhe më e rëndësishmja - është kavitacioni i shkaktuar nga amplituda të larta. Të dyja këto efekte ultrasonike gjenerojnë pastrim intensiv dhe të besueshëm të materialeve të pafund.

Pastrimi i sharrës me tela tejzanor është ideal për:

 • tela pa fund
 • sharra tela pa lak
 • sharra me tela reciproke
 • sharra me shumë tela
 • tela prerëse me shpejtësi të lartë
 • sharra teli të veshura me diamant
 • sharra tela kokërr
 • dredha-dredha me tela reciproke
 • për diametra të ndryshëm të telit
Transduktor tejzanor UIP1000hdT (1kW, 20kHz) për pastrimin e sharrës me tela me performancë të lartë

Performancë të lartë tejzanor përcjellësi UIP1000hdT (1kW, 20kHz) për pastrimin e sharrës me tel

Kërkesë informacioni

Pse pastrimi tejzanor i sharrave tela?

Telat e sharrës dhe prerjes përdoren gjerësisht në industri për shkak të precizionit të prerjeve dhe gëzofit më të vogël (dmth. Gjerësisë së prerjes së sharrës). Sidoqoftë, për të marrë këtë precizion të prerjes, tela duhet të jetë e lirë nga ndotja pasi çdo papërsosmëri sipërfaqësore mund të shkaktojë gabime në prerje. Ndotjet kryesisht vijnë nga vetë procesi i prerjes, gjë që e bën thelbësore pastrimin e vazhdueshëm të sharrave me tela.
Procesi i pastrimit të telit (p.sh., tela prerëse e mbarsur me diamant, sharra me precizion të lartë) kërkon një pastrim efektiv pa dëmtuar sipërfaqen e sharrës së telit. Çdo humbje e mprehtësisë duhet të shmanget ndërsa hiqni pluhurin dhe papastërtitë në mënyrë efikase.
Pastrimi tejzanor i linjës është zgjidhja perfekte për pastrimin e vazhdueshëm të sharrave me tela precize. Sistemet e pastrimit inline tejzanor të Hielscher heqin papastërtitë dhe pluhurin në një pastrim mekanik pa kontakt, por edhe intensiv. Parimi i punës së pastrimit inline tejzanor të materialeve të pafundme siç janë prerja e telave bazohet në fenomenin e kavitimit akustik. Sistemet e pastrimit inline tejzanor të Hielscher shfaqin një sonotrode të projektuar posaçërisht, e cila futet në një banjë uji. Teli i prerjes kalon sonotrodën në afërsi. Sonotrode transmeton amplituda në banjën e ujit të pastrimit duke gjeneruar kavitacion akustik. Banja e ujit largon grimcat e papastërtisë; grimcat mund të filtrohen duke përdorur një filtër rrip opsionalisht të disponueshëm.

Si funksionon pastrimi duke përdorur kavitacionin tejzanor?

Kavitacioni akustik karakterizohet nga dridhje intensive, temperatura dhe presione të larta dhe diferenciale përkatëse, si dhe forca qethjeje dhe avionë të lëngshëm. Këto forca të forta kavitacionale largojnë pluhurin dhe papastërtitë nga sipërfaqja e telit prerës duke çuar në një efikasitet dhe saktësi të prerë vazhdimisht të lartë.
Pastrim pa kontakte: Sharra e telit nuk është në kontakt me mjetet pastruese gërryese, por në vend të kësaj pastrohet nga uji i trazuar tejzanor. Në këtë mënyrë, teknologjia ultrasonike e pastrimit Hielscher parandalon çdo shkatërrim të sipërfaqes së telit.

Përparësitë e pastrimit tejzanor të Hielscher të telave prerës dhe sharrave me tela

 • Pastrim me performancë të lartë
 • Proces jo shkatërrues
 • Heqja efikase e pluhurit dhe papastërtisë
 • Inline për pastrim të vazhdueshëm
 • Instalim për kursimin e hapësirës
 • të fuqishme dhe të besueshme
 • grade industriale
 • 24/7 operacion
 • Instalim i thjeshtë dhe retro-montim
 • mirëmbajtje të ulët

Pse duhet të pastroj sharrat e mia me tel duke përdorur pastrimin tejzanor të linjës?

Për shkak të pastrimit efikas dhe intensiv në mënyrën inline të vazhdueshme, saktësia dhe cilësia e prerjes është përmirësuar ndjeshëm:

 • prerje më precize, p.sh. për meshë të hollë
 • Shkurtimet precize rezultojnë në më pak mbeturina
 • shpejtësia më e shpejtë e prerjes lejon kapacitet më të lartë prodhimi për makinerinë e telave
 • sipërfaqe e përmirësuar e meshës
 • cikli më i gjatë jetësor i telit prerës / sharrës së telit
 • i përshtatshëm për të gjitha materialet në çdo shkallë në çdo prodhim

Sistemet e Pastrimit Inline me Performancë të Lartë të Hielscher Ultrasonics

Në varësi të intensitetit të kërkuar të pastrimit, Hielscher ofron bartës tejzanor me fuqi të ndryshme tejzanor (p.sh. Sistemi 200W UP200St ose Ultrasonicator 1kW UIP1000hdT) për integrimin në makineritë e telave të çdo lloji. Kthyesit tejzanor të performancës së lartë Hielscher përmbushin shkallën industriale, janë ndërtuar për funksionimin 24/7/365 dhe mund të drejtohen me besueshmëri në mjedise të ashpra në kushte të rënda për pastrimin e vazhdueshëm të telave të pafund.
Duke qenë të gjithanshëm dhe të lehtë për tu trajtuar, këmbyesit tejzanor të Hielscher mund të montohen në kënde të ndryshme dhe në hapësira të vogla. Sistemet standarde si dhe ultrasonicatorët e personalizuar janë në dispozicion për të përmbushur kërkesat tuaja.

Modulet tejzanor të pastrimit si OEM

A jeni prodhues i sistemeve të sharrave me tela dhe doni të integroni modulet e pastrimit inline ultrasonics Hielscher? Na kontaktoni për të kontaktuar me R tonë&Ekipi D për të diskutuar kërkesat specifike. Pavarësisht nëse planifikoni një instalim në hapësira të vogla ose vendosje retro në sistemet ekzistuese të sharrave me tela, modulet tona të pastrimit Hielscher do të përputhen me kërkesat tuaja.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Përdorni formularin më poshtë për të na kontaktuar tani! Stafi ynë me përvojë për një kohë të gjatë do të jetë i lumtur të diskutojë kërkesat tuaja për pastrim! Ne do të jemi të lumtur t'ju japim informacione të hollësishme në lidhje me sistemet tona pastruese të tejzanor, instalimin dhe çmimet e tyre.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Literatura / Referencat


Fakte të vlefshme

Sharrat e telit

Një sharrë teli është një sharrë që përdor një tel ose kabllo metalike për prerje. Sharrat me tela përdorin një parim të punës që është i ngjashëm me sharrat me shirita ose sharrat reciproke, por në kontrast me dhëmbët e sharrave të sharrave me shirita ose me ato reciproke ata përdorin gërryerjen për të prerë materialet. Në varësi të aplikimeve specifike të prerjes, sharra tela mund të jetë e veshur me grimca diamanti ose pluhur diamanti si një gërryes në mënyrë që të rritet efikasiteti i prerjes dhe të merren skajet e mprehta të prerjes.
Përdorimi dhe Aplikimet Industriale: Për aplikime industriale, përdoren kryesisht tela dhe sharra prerëse të tipit të vazhdueshëm. Zbatimet tipike përfshijnë prerjen e meshëve të silikonit për prodhimin e gjysmëpërçuesve dhe fotovoltaikëve. Sharrat me tela të veshura me diamant gjenden shpesh në dyqanet e makinerive për të prerë pjesët metalike.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.