Degazimi tejzanor i shkrirjeve të aliazhit të aluminit

Shkrirjet e aluminit dhe aliazheve mund të degazohen në mënyrë efikase duke përdorur ultratinguj me performancë të lartë. Valët e fuqishme ultratinguj nxisin bashkimin e hidrogjenit dhe gazeve të tjera të padëshiruara në mënyrë që ato të mund të hiqen me efikasitet nga shkrirja e metalit. Degazuesit tejzanor janë të disponueshëm për aplikim në temperatura shumë të larta dhe punë të rënda.

Degazifikimi tejzanor i lidhjeve të aluminit të shkrirë

Gjenerimi i kavitacionit në metalet e lëngëta është një aplikim shumë i kërkuar dhe ka vetëm shumë pak teknika për të prodhuar kavitacion të mjaftueshëm dhe të besueshëm në shkrirjet e metaleve. Megjithatë, shkalla dhe intensiteti i kavitacionit janë një faktor vendimtar që formëson rezultatet e degazifikimit. Degazifikimi efektiv kërkon kavitacion të besueshëm në mënyrë që të arrihet përsosja maksimale strukturore e shkrirjes së metalit. Kavitacioni akustik intensiv i krijuar nga ultratingulli me performancë të lartë mund të përmirësojë degazimin me 30 deri në 60%. Në të njëjtën kohë, sonikimi mund të përmirësojë ndjeshëm rafinimin e kokrrave të shkrirjes së metaleve.

Avantazhet e shkrirjes së aliazhit të aluminit duke përdorur ultratinguj

Meqenëse degazimi i shkrirjeve të metaleve siç janë lidhjet e aluminit është një detyrë kërkuese, që ndikon shumë në cilësinë e metaleve dhe kallëpeve, heqja e gazit duke përdorur ultratinguj të energjisë konsiderohet një metodë premtuese. – sidomos në lidhje me avantazhet e tij.
 

  • Heqja efektive e flluskave të gazit: Degazimi me sondë tejzanor është një metodë shumë efektive për heqjen e flluskave të gazit nga shkrirja e metaleve. Valët ultrasonike me frekuencë të lartë bëjnë që flluskat të ngrihen në sipërfaqen e shkrirjes dhe të largohen, duke çuar në një reduktim të ndjeshëm të përmbajtjes së gazit të shkrirjes.
  • Karakteristikat e përmirësuara të materialit: Heqja e flluskave të gazit nga shkrirja e metaleve mund të çojë në përmirësime të konsiderueshme në vetitë mekanike dhe fizike të materialit që rezulton. Kjo është për shkak se flluskat e gazit mund të veprojnë si përqendrues stresi, duke çuar në ulje të forcës dhe duktilitetit.
  • Cilësi e përmirësuar e derdhjes: Degazimi tejzanor mund të përmirësojë gjithashtu cilësinë e derdhjes duke reduktuar porozitetin dhe defektet e tjera të derdhjes që lidhen me flluska gazi.
  • Më pak skorje: Degazimi tejzanor rezulton në më pak skorje. Prandaj, degazuesit tejzanor e bëjnë aplikimin e degazifikimit të metaleve më efikas.
  • Përsosja e grurit: Ultratingulli përdoret gjithashtu për të përmirësuar strukturën e kokrrizave të shkrirjeve të metaleve. Në këtë mënyrë, cilësia e metalit përmirësohet më tej.

 

Parametrat e procesit të degazifikimit tejzanor: Degazuesit tejzanor të tipit të sondës konsiderohen të jenë një nga metodat më të besueshme të hedhjes jashtë, të cilat janë provuar shkencërisht të zbatueshme në shkallë të vogël dhe të madhe. Gjenerimi i kavitacionit akustik intensiv varet nga faktorë të ndryshëm duke përfshirë parametrat e procesit tejzanor, përbërjen metalike, tensionin sipërfaqësor, temperaturën e shkrirjes, viskozitetin, si dhe vëllimin dhe nivelin e tretjes së përfshirjeve të gazit në shkrirjen e metalit. Parametrat e procesit tejzanor mund të akordohen saktësisht në përbërjen e shkrirjes së metalit dhe faktorët ndikues në mënyrë që të merret intensiteti i duhur i kavitacionit. Rregullimi i saktë i parametrave tejzanor janë thelbësore për avantazhet e degazifikimit tejzanor të shkrirjeve të metaleve. Përparësitë kryesore të degazhimit tejzanor përfshijnë nivele të larta të gazizimit dhe ndikimin e zvogëluar mjedisor të procesit. Meqenëse degasifikimi tejzanor rezulton vetëm në pak zhytje, degradimi i shkrirjes së metaleve tejzanor është një teknikë e gjelbër, miqësore me mjedisin.

Kërkesë informacioni

Sonotrode qeramike BS4D22L3C është një sonotrode speciale e përshtatshme për të sonikuar lëngje me temperaturë të lartë si alumini i shkrirë (p.sh. për përzierjen dhe degazimin). Prodhuar nga Hielscher Ultrasonics

Sonotrode qeramike BS4D22L3C është një sonotrode speciale e përshtatshme për sonikimin e lëngjeve me temperaturë të lartë si alumini i shkrirë (p.sh. për përzierjen dhe degazimin).

Degazimi i aluminit dhe aliazhit shkrihet me ultratinguj

Degazimi tejzanor është një metodë e provuar për të rritur densitetin e lidhjeve të aluminit dhe për të ulur përmbajtjen e hidrogjenit në lidhjet e aluminit. Në krahasim me procedurat alternative të shkarkimit të gazit, siç është shkarkimi i gazit duke përdorur një shtytës rrotullues, degazimi me ultratinguj shquhet për nga shpejtësia dhe efikasiteti. Studimet kanë treguar se një sistem degazimi i sondës tejzanor ishte rreth 3 herë më i shpejtë se heqja e gazit me shtytës.
Meqenëse degazifikimi tejzanor nuk përfshin trazimin konvencional të metaleve, oksidi mbrojtës i aluminit në sipërfaqen e shkrirjes nuk prishet. Mbajtja e paprekur e shtresës së oksidit të aluminit parandalon futjen e oksidit të aluminit në shkrirjen e aluminit në mënyrë që ajo ta mbajë atë efekt mbrojtës ndaj ndotësve atmosferikë. Gazimi tejzanor përmirëson rafinimin e grurit dhe strukturën e lidhjeve të aluminit. Kjo përveç heqjes ultrasonike të promovuar të përfshirjeve të gazit jo-metalik nga alumini i lëngët, i bën trajtimet e shkrirjes së metaleve të drejtuara nga ultrazëri një teknikë superiore për prodhimin e hedhjeve të metaleve me cilësi të lartë.

Kjo video demonstron degazinimin efikas të vajit viskoz (40cP). Ultratingulli heq flluska të vogla të pezulluara të gazit nga lëngu dhe zvogëlon nivelin e gazit të tretur nën nivelin e ekuilibrit natyror.

Degazimi në linjë tejzanor & Shkumëzues i vajit (40cP)

Miniatura e videos

Përforcues tejzanor dhe sonda (kaskatrodë) e montuar në bririn e transduktorit tejzanor UIP2000hdT

Ultrasonikator UIP2000hdT për aplikime të rënda të tilla si degazifikimi i shkrirjes së metaleve

Ultrasonikë me performancë të lartë për shkrirjen e metaleve të degazimit

Degazifikimi i shkrirjeve të metaleve siç janë lidhjet e aluminit kërkon pajisje ultrasonike me performancë të lartë dhe me fuqi të lartë. Sonda tejzanor duhet të specifikohet për përdorim me temperatura të larta dhe viskozitete të larta. Ultrasonikatori duhet të jetë në gjendje të japë dhe të mbajë amplituda konstante për periudha të gjata kohore. Hielscher Ultrasonics është e specializuar në zhvillimin, prodhimin dhe shpërndarjen e pajisjeve me ultratinguj të fuqisë së lartë për aplikime kërkuese si degazifikimi i shkrirjeve të metaleve në temperatura të larta dhe në punë të rënda. Duke furnizuar ultrasonikë me performancë të lartë në çdo shkallë dhe sonda tejzanor të zhvilluara posaçërisht për trajtimin e metaleve të lëngëta, Hielscher Ultrasonics është partneri juaj për përpunim të besueshëm dhe efikas të shkrirjes së metaleve.

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me përpunuesit tejzanor për degazifikimin e shkrirjes së metaleve, të dhënat teknike dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Degazimi dhe shkumëzimi i lëngjeve është një aplikim interesant i pajisjeve tejzanor. Në këtë rast ekografia largon CO2 të tretur nga birra. Duke përdorur pajisje tejzanor Hielscher, ju mund të degazoni ose të hiqni shkumëzimin e lëngjeve në gota, rezervuarë ose inline (reaktorë me qeliza rrjedhëse).

Shkumë e shpejtë duke përdorur ultratinguj

Miniatura e videosLiteratura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.