Shpërndarja tejzanor e lëngjeve qeramike

 • Tejzanor është një teknikë e përdorur gjerësisht për shpërndarje të besueshme dhe efikase dhe deagglomeration e grimcave qeramike.
 • Formulat e slurries qeramike duhet të jenë të përziera siç duhet për të marrë lagështim të plotë dhe dispersibility.
 • Forcat qethëse tejzanor të mundësojnë përpunimin e slurries dhe composites shumë të trashë në shkallë industriale.

Tejzanor Formulimi i Qeramikës

Slurries qeramike janë të përbërë zakonisht nga komponente të shumta të tilla si pluhurat qeramike, tretës, dispersants, lidhësit, plasticizers, dhe aditivëve të tjera të tilla si stabilizues dhe agjentët lirimin. Përgatitja e slurries zakonisht kryhet në dy faza: në fillim, pluhurat duhet të jenë deagglomerated dhe të shpërndara në median e lëngët duke përdorur një dispersant; Së dyti, lidhësit dhe plastifikuesit janë shtuar dhe përzierja duhet të jetë i përzier në mënyrë të barabartë.
Një wetting efektive dhe Deagglomeration e pluhurave është vendimtare për të marrë mirë-shpërndara slurries dhe për të shmangur grumbujt pluhur, të quajtur kështu “Peshku-Eyes”. Gjeneruar ultrasonically qethje e larte forcat janë zgjidhja për hydration efektive dhe efikase të grimcave, shpërbërje, Deagglomeration dhe dispersion. Homogjenizues tejzanor dhe shpërndarës bëj më mirë se agitatorët tradicionalë dhe miksera me kohë të reduktuar të përpunimit, cilësi të përmirësuar, konsistencë të produktit dhe efikasitet të procesit.
Procesorë tejzanor trajtuar lehtë viskozitete te larta, vëllime të mëdha dhe materiale gërryese. Me aplikimin e ultratingullit të energjisë, grimcat mund të reduktohen në mënyrë uniforme nano madhësi dhe të integruar në performancë të lartë nanocomposites.

Sonication of slurries Colloidal

Përparësitë kryesore të përpunimit të grimcave tejzanor përfshijnë

 • dispersion shumë uniform
 • grimca nano
 • përpunimi i materialeve gërryese
 • viskozitet të lartë (xhel, ngarkesa e lartë e grimcave)
 • kursimet deri në 90%
 • kontroll të plotë të procesit
 • shkallë tërësisht lineare
 • riprodhueshmëri e plotë
 • ujore dhe tretës (ATEX në dispozicion)

Pajisjet tejzanor shpërndarëse

Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor të besueshëm dhe efektiv nga laboratorbench-top dhe industrial shkallë. Gama e produkteve përfshin ultrasonicators për përpunimin gota dhe grumbull, si dhe për një trajtim të sofistikuar në linjë me qelizat rrjedhëse tejzanor. Kjo ju jep mundësinë për përpunimin tejzanor të vëllimeve më të vogla në R&D laborator për realizueshmëri dhe testime të cilësisë – p.sh. duke përdorur UP200St – për prodhimin komercial të rrjedhave të mëdha të vëllimit (p.sh. UIP4000, UIP10000, UIP16000). Një shumëllojshmëri e gjerë e ultrasonicators tona standarde dhe pajisje ka konfiguracion të përshtatshëm të gatshëm. Për kërkesat e procesit të veçantë, Hielscher prodhon natyrisht zgjidhje të personalizuara për të përmbushur nevojat tuaja. tonë proces laborator, shërbim konsultimi dhe prodhimin e taksave plotësoni gamën.

3 hapa për përpunimin tejzanor të suksesshëm: Fizibiliteti - Optimizimi - Scale-up (Kliko për ta zmadhuar!)

Procesi tejzanor këshillues: Hielscher ju udhëzon nga realizueshmëria dhe optimizimi në prodhimin komercial!

Pajisja tejzanore e Hielscher dëshmon veten nga operacioni i thjeshtë:

 • Përpunimi në seri dhe inline
 • efikasitet të lartë të energjisë
 • instalimi në mjedise gërryese
 • retrofittable
 • Funksionim i lehtë dhe i sigurt
 • nuk ka pjesë të lëvizshme
 • nuk ka vula rrotulluese me shpejtësi të lartë
 • mirëmbajtje të ulët
 • Fuqia
 • klasën e plotë industriale
 • pastrim i lehtë dhe i shpejtë
Ultrasonikë të energjisë për mulliri, shpërndarje, emulsifikim dhe sonokemi. (Kliko per te zmadhuar!)

Përpunimi tejzanor

Kërkesë informacioni

Ultratinguj me energji është një teknikë e provuar për të mulluar dhe shpërndarë pluhurat qeramike (Kliko për ta zmadhuar!)

Grimca qeramike ultrasonically milled

Letërsi / Referencat

 • Amendola, E .; Scamardella, AM; Petrarca, C .; Acierno, D. (2010): Epoxy Nanocomposites përmbajnë mbushëse qeramike për Aplikime elektrike.
 • Chartier, Thierry; Jorge, Eric; Boch, Phillipe (1991): Deagglomeration tejzanor i AI2O3 dhe BaTiO3 për hedhjes kasetë. Journal de Physique III, EDP Sciences 1/5, 1991. 689-695./li>
 • Ivanov, Roman; Hussainova, Irina; Aghayan, Marina; Petrov, Mihhail (2014): Nanofibres me alumin të veshur me grafenë si përforcim të zirkonit. Konferenca e 9 Ndërkombëtare DAAAM Baltic ENGINEERING INDUSTRIALE 24-26 Prill 2014, Tallinn, Estoni.
 • Jorge, Eric; Chartier, Thierry; Boch, Phillipe (1990): Disperzimi tejzanor i pluhurave qeramike. Gazeta e Shoqërisë Amerikane të Qeramikës 73, 1990. 2552-2554./li>

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.qeramikë

Materialet qeramike janë përcaktuar si material kristalor inorganik, i përbërë nga një metal dhe një jo metal. Ata janë të ngurta, inerte, të brishtë, të fortë, të fortë në shtypje dhe të dobët në prerje dhe tension. Ata përballojnë erozionin kimik të mjediseve acidike ose kaustike dhe janë rezistente shumë temperaturës. Për shkak të këtyre karakteristikave të jashtëzakonshme, qeramika përdoret gjerësisht për aplikime industriale si veshja, gjysmëpërçuesit, disqet dhe qarqet optike. Pluhurat e zakonshëm qeramikë (cermats) përfshijnë alumin, dioksid zirconium (zirconia), barium titanate, nitride bor, ferrite, diboride magnez (MgB2), oksid zinku (ZnO), karabit silikoni (SiC), nitride silikoni, steatite, karabit titanium oksid bakri barium yttrium (YBa2Cu3O7-x). Ultrasonication është një teknikë e provuar mirë për përpunimin e besueshëm të slurries dhe composites qeramike.Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.