Zgjidhje buferike të përgatitura me ultratinguj

Tamponët e lizës mund të përgatiten në mënyrë efikase dhe të shpejtë duke përdorur homogjenizues të indeve tejzanor. Meqenëse ultrasonikët janë një mjet i ëndrrave për përzierjen, shpërbërjen dhe shpërndarjen, ato lejojnë një përgatitje të besueshme dhe miqësore për përdoruesit e tamponëve të lizës.

Përgatitja me ultratinguj e tamponëve të lizës

Homogjenizuesit tejzanor të indeve janë një mjet i zakonshëm për përçarjen, lizën dhe nxjerrjen e qelizave, prandaj disponohen në shumicën e laboratorëve. Një aplikim dytësor për ultrasonikët e tipit sondë është përgatitja e tamponëve të lizës.

Ndërprerja e qelizave, nxjerrja e proteinave dhe përgatitja e tamponit të lizës me ultratinguj është një metodë efikase e përgatitjes së mostrës në laboratorë.Buferi i lizës është një zgjidhje që përdoret për të thyer qelizat e hapura (lizë) dhe lirimin e përmbajtjes së tyre për analizë në rrjedhën e poshtme. Përbërja specifike e tamponit të lizës mund të ndryshojë në varësi të llojit të qelizave që lizohen dhe aplikimit në rrjedhën e poshtme. Megjithatë, një tampon tipik i lizës përmban përbërës të tillë si detergjentë, kripëra dhe frenues të proteazës. Kripërat buferike (p.sh. Tris-HCl) dhe kripërat jonike (p.sh. NaCl) përdoren zakonisht për të rregulluar pH-në dhe osmolaritetin e lizatit.
Për të krijuar një tampon lize, përbërësit përzihen së bashku në përqendrime dhe pH të duhur. Përzierja zakonisht përzihet ose tundet derisa përbërësit të treten dhe tretësira të jetë homogjene.
Homogjenizimi tejzanor është një metodë që mund të përdoret për të ndihmuar në krijimin e një tampon të mirë lize duke përmirësuar përzierjen dhe shpërbërjen e përbërësve. Në këtë metodë, valët me ultratinguj – normalisht në rangun prej 20 deri në 30 kHz – aplikohen në përzierje, e cila krijon flluska të kavitacionit që shemben dhe gjenerojnë energji intensive lokale, duke çuar në prerje mekanike dhe përzierjen e përbërësve.
Procesi i homogjenizimit me ultratinguj mund të ndihmojë në ndarjen e çdo grumbulli ose grumbullimi të përbërësve dhe të sigurojë që zgjidhja të përzihet në mënyrë uniforme. Rrjedhimisht, një tampon i tillë i përmirësuar i lizës mund të çojë në ndërprerje më efikase të qelizave dhe rendimente më të larta të materialit të nxjerrë. Për më tepër, homogjenizimi me ultratinguj mund të zvogëlojë kohën e nevojshme për të bërë një tampon lize në krahasim me metodat tradicionale të trazimit ose tundjes.
Në përgjithësi, homogjenizimi me ultratinguj është një mjet i fuqishëm për përmirësimin e cilësisë dhe efikasitetit të përgatitjes së tamponit të lizës.

Kërkesë informacioni

Homogjenizuesi tejzanor UP200Ht i montuar në një stendë përdoret në aplikime të shumta në kërkime, industri dhe prodhim.

Homogjenizuesi laboratorik tejzanor UP200Ht është popullor në laboratorët kërkimorë për përgatitjen e mostrës, lizën, nxjerrjen, fragmentimin dhe shpërbërjen e ADN-së.

Protokolli për përgatitjen e tamponit të lizës me ultratinguj

Ky është një protokoll i përgjithshëm për të bërë një tampon lize duke përdorur një ultrasonikë të tipit sondë:
 
Materiale:

 • Detergjent(ët) e zgjedhur (p.sh. Triton X-100, SDS, CHAPS)
 • Kripë(at) e zgjedhjes (p.sh. NaCl, KCl)
 • Frenuesit e proteazës (p.sh. PMSF, aprotinina, leupeptina)
 • ultrasonicator
 • trazues
 • Ujë i dejonizuar
 • pH metër ose shirita pH

 
 
Udhëzime hap pas hapi:

 1. Përcaktoni përbërjen e tamponit të lizës bazuar në qelizat ose indet që do të lizoni, dhe aplikacionet në rrjedhën e poshtme për të cilat do të përdorni lizën. Përgatitni tretësirat rezervë të detergjenteve, kripërave dhe inhibitorëve të proteazës në përqendrimin e dëshiruar.
 2. Shtoni tretësirat rezervë të detergjenteve, kripërave dhe frenuesve të proteazës në një gotë ose balonë.
 3. Shtoni ujë të dejonizuar për të rritur vëllimin në sasinë e dëshiruar të tamponit.
 4. Përziejini përbërësit duke përdorur një përzierës në mënyrë që të merrni një zgjidhje parapërzierjeje.
 5. Matni pH-në e tamponit duke përdorur një matës pH ose shirita pH dhe rregulloni pH sipas nevojës me sasi të vogla acidi ose bazë.
 6. Përdorni ultrasonikatorin e tipit sondë për të homogjenizuar tretësirën e parapërzierjes në mënyrë që të merret një zgjidhje shumë homogjene. Prandaj, sonikoni tretësirën për disa sekonda derisa tretësira të përzihet plotësisht dhe çdo grumbull ose agregat të shpërbëhet. Kohëzgjatja dhe fuqia e sonikacionit mund të optimizohen bazuar në tamponin specifik të lizës dhe ultrasonikatorin e përdorur.
 7. Pas ultrazërit, matni përsëri pH-në e tamponit dhe rregulloni sipas nevojës.
 8. Filtroni buferin përmes një filtri 0,2 mikron për të hequr çdo mbeturinë ose agregat që mund të jetë formuar gjatë sonikimit.
 9. Tamponi i lizës tani është gati për përdorim.

 
Shënim: Përbërja e saktë dhe pH e tamponit të lizës mund të ndryshojnë në varësi të qelizave ose indeve që lizohen dhe aplikimeve në rrjedhën e poshtme. Protokolli i mësipërm është një udhëzues i përgjithshëm dhe mund të duhet të optimizohet për aplikacione specifike.
 
Homogjenizuesit tejzanor përdoren zakonisht për prishjen e qelizave dhe nxjerrjen e molekulave ndërqelizore. Prandaj, shumë aplikacione të lizës përdorin sonikacion të tipit sondë jo vetëm për përgatitjen e tamponit të lizës, por edhe për prishjen dhe nxjerrjen mekanike të qelizave.
Kjo i bën homogjenizuesit e indeve tejzanor një mjet të gjithanshëm për laboratorët dhe shpjegon përdorimin e gjerë të aparateve ultrasonikë në mikrobiologji, bioteknologji dhe shkencën e jetës.

Ky videoklip tregon homogjenizuesin tejzanor Hielscher UP100H, një aparat ultrasonik i përdorur gjerësisht për përgatitjen e mostrës në laboratorë.

Homogjenizues tejzanor UP100H

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

homogjenizues laboratoresh tejzanor

Ultrasonikator laboratorik UP200Ht (200W, 26kHz) për përgatitjen e mostrës, homogjenizimin, lizën e qelizave, tretjen e suspensioneve të qelizave, nxjerrjen e proteinave, fragmentimin e ADN-së, emulsifikimin, shpërndarjen dhe aplikimet e përzierjes.Hielscher Ultrasonics prodhon dhe furnizon homogjenizues dhe sonda tejzanor (sonotrodes) në shkallë të ndryshme të fuqisë dhe vëllime të mostrave. Kjo na lejon t'ju ofrojmë ndërprerësin tejzanor më të përshtatshëm për përgatitjen tuaj të mostrës. Ne fokusohemi në cilësinë më të lartë, rehati të jashtëzakonshme të përdoruesit dhe rezultate të besueshme të sonikacionit. Të gjithë ultrasonikët dixhitalë kanë softuer të zgjuar, programim dhe paracaktim të protokolleve të tingullit, telekomandë të shfletuesit, kontroll të temperaturës, ndriçim të mostrës si dhe regjistrim automatik të të dhënave në një kartë SD të integruar.

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një përmbledhje të ultrasonikëve tanë të ndryshëm laboratorikë:

VialTweeter në UP200St 200W 26kHz ultrasonication i shishka të vogla, p.sh. Eppendorf 1.5ml
UP50H 50W 30kHz handheld ose standmounted homogenizer laborator
UP100H 100W 30kHz handheld ose standmounted homogenizer laborator
UP200Ht 200W 26kHz handheld ose standmounted homogenizer laborator
UP200St 200W 26kHz homogenizer standmounted Lab
UP400St 400W 24kHz homogenizer standmounted Lab
SonoStep 200W 26kHz reaktor laborator kombinuar, ultrasonication, pompë, fajtor dhe anije
GDmini2 200W 26kHz qelizë rrjedhin ndotje-free
Cuphorn 200W 26kHz banjë me ultratinguj intensive për shishka dhe gota
UIP400MTP 400W 24kHz sistem tejzanor për pllaka me shumë pus / pllaka mikrotitërore
Kupa tejzanor për sonikimin e njëtrajtshëm dhe intensiv të deri në 5 tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizim uniform dhe të shpejtë të mostrës sterile.

Kornizë tejzanor për sonikimin intensiv të tubave të mbyllur dhe flakoneve për homogjenizimin steril të mostrave.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me homogjenizuesit e laboratorit tejzanor, aplikacionet, protokollet dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesi i tipit sondë tejzanor UP400St përdoret për tretjen e kripërave dhe detergjenteve për të formuar një zgjidhje homogjene tampon lize.

Homogjenizues laboratori tejzanor UP400St përdoret zakonisht për përgatitjen e tamponit të lizës dhe përçarjen pasuese të qelizave.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.