Ultrasonicators për hetimet mjeko-ligjore

  • Pajisjet tejzanor përdoren për dy aplikime kryesore në laboratorët forenzikë: për nxjerrjen dhe pastrimin.
  • Ekstraktimi tejzanor përdoret për të marrë substanca të tilla si ADN, përbërësit e drogës ose komponimet e tjera aktive.
  • Pastrimi tejzanor është një mjet efektiv për të hequr mbetjet dhe depozitimet nga lëndët.

Pajisjet tejzanor janë një mjet standard në laboratorët analitikë të pajisur mirë. Për hetimet mjeko-ligjore, ultrasonikët përdoren kryesisht për nxjerrjen e substancave dhe për të pastruar sipërfaqet dhe mikroçarjet.

Ekstraktimi tejzanor

Pajisjet tejzanor janë një mjet i provuar për nxjerrjen e përbërjeve aktive, gjurmëve dhe mbetjeve nga materiali i mostrës, të tilla si indet, flokët, gjaku, kockat dhe bimët. Aplikimet e zakonshme të pajisjeve laboratorike tejzanor përfshijnë nxjerrjen e ADN-së, proteinave dhe komponimeve bioaktive si ilaçet. Ekografia me ultratinguj është shumë efektive për të çliruar lëndë të bllokuara në qelizë ose substanca të kufizuara, duke rezultuar në rendiment më të lartë të ekstrakteve në një kohë më të shkurtër. Përdorimi i thjeshtë i tij, si dhe besueshmëria dhe riprodhueshmëria e tij janë avantazhet kryesore të teknikës së ekstraktimit me ndihmën e ultrazërit. Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth nxjerrjes ultratinguj!

Shembull: nxjerrja e mbetjeve të drogës

Për hetimet mjeko-ligjore, është një detyrë e përsëritur për të testuar mostrat e flokëve mbi mbetjet e drogës. Nxjerrja e barnave nga flokët është një nga hapat më të ndjeshëm të analizës së flokëve pasi që barërat janë mbyllur fort në strukturën e flokëve dhe pjesërisht janë të lidhura me proteinat, melaninën ose lipidet e kompleksit të membranës qelizore. Nxjerrja e nxjerrjes varet nga struktura e drogës, nga gjendja e matricës së flokëve, nga hapat para-griluese, nga polarizimi i tretësit dhe nga kohëzgjatja. Përdorimi i ultrasonics ndihmon për të ndihmuar prodhimet më të larta të nxjerrjes duke ulur kohën e trajtimit. Prandaj, ultratinguj është një metodë e besueshme për aplikimet e nxjerrjes në laboratorët biologjike, klinike dhe mjekoligjore.
Grafiku më poshtë tregon fitimin e ekstraktimit të marrë gjatë një nxjerrje hap pas hapi të opiates (morfinë, kodeinë, heroinë, MAM) të një mostre të flokëve të një fatale heroine në metanol.

Ultratinguj mund të përdoren për aplikime analitike në laboratorët klinikë dhe mjeko-ligjorë. (Kliko per te zmadhuar!)

Ekstraktimi tejzanor i opiates nga mostrat e flokëve [Pragst 2004]

Pajisjet e reja laboratorike tejzanor 200 watts UP200St dhe UP200Ht janë homogjenizues të fuqishëm për homogjenizim, emulsifikim, shpërndarje, deagglomerim, mulliri & bluarje, nxjerrje, lizë, shpërbërje, degazim, spërkatje dhe aplikime sonochemike.

Sonicator UP200St me mikromajë për përgatitjen e mostrës paraanalitike

Pastrim tejzanor

UP100H me sondë MS2 për pastrim tejzanorUltrasonification është një teknikë e shkëlqyer për pastrim, ruajtje dhe restaurim prej metaleve, qeramikës dhe materialeve të tjera. Valët tejzanor të një pajisjeje tejzanor të tipit sondë mundësojnë heqjen e saktë të depozitave nga sipërfaqet dhe vrimat e vogla. Forcat mekanike të pastrimit të ultrazërit mund të aplikohen me sonotrode (sondë) direkt në sipërfaqe dhe në vrima të vogla, (mikro) çarje dhe çarje duke hequr koret e padëshiruara, mbeturinat, sedimentet ose kontaminimin mikrobik. Për shkak të aplikimit të tij të saktë dhe të synuar dhe kontrollueshmërisë së tij të saktë të intensitetit tejzanor, ultrasonikët nuk përdoren vetëm në laboratorët e mjekësisë ligjore, por edhe për restaurimin dhe konservimin e gjetjeve arkeologjike. Trajtimi i lehtë dhe amplituda e kontrollueshme saktësisht sigurojnë që të arrihet një pastrim i butë por efektiv.
 

Ky tutorial shpjegon se çfarë lloji i sonikatorit është më i miri për detyrat tuaja të përgatitjes së mostrës si liza, ndërprerja e qelizave, izolimi i proteinave, fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së në laboratorë, analiza dhe kërkime. Zgjidhni llojin ideal të sonikatorit për aplikimin tuaj, vëllimin e mostrës, numrin e mostrës dhe xhiros. Hielscher Ultrasonics ka homogjenizuesin ideal tejzanor për ju!

Si të gjeni sonikatorin e përsosur për ndërprerjen e qelizave dhe nxjerrjen e proteinave në shkencë dhe analizë

Miniatura e videos

 

Tabela e mëposhtme ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt përpunues të ultrasonikëve tanë të përmasave laboratorike:

Devices rekomanduara Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes
UIP400MTP Sonicator me pllaka 96-puse pllaka me shumë pus / mikrotitër na
Kornizë tejzanor Kupa për shishka ose gotë na
GDmini2 reaktor mikro-rrjedhës tejzanor na
VialTweeter 05 deri në 1.5mL na
UP100H 1 deri 500mL 10 deri 200mL / min
UP200Ht, UP200St 10 deri në 1000 ml 20 deri në 200 ml/min
UP400St 10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min
shaker tejzanor sitë na na

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me aparatin ultratingullor për praktikimin e mostrës, shënimet e aplikimit dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sonikator që përmbush kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


VialTweeter për zhurmën intensive të shisheve të mbyllura

Sonicator VialTweeter për sonikimin intensiv të shisheve të mbylluraLetërsi / Referencat


Puna e shkencëtarëve dhe teknikëve të mjekësisë ligjore përfshin ekzaminimin dhe analizën e mostrave të gjakut dhe flokëve, ADN-së, gjurmët e gishtave, balistikën, disqet e ashpra, automjetet, toksinat, substancat e kontrolluara, modelet e spërkatjes së gjakut, shenjat e gjurmës dhe më shumë. Rezultatet e testeve të marra japin indikacione të rëndësishme. Kjo do të thotë, laboratorët mjeko-ligjorë ofrojnë dëshmi objektive për të ndihmuar në zgjidhjen e krimeve, shpjegimin e aksidenteve dhe fatkeqësive për klientët në organet e zbatimit të ligjit, qeverinë dhe kompanitë e sigurimeve.
Fushat e punës së laboratorëve forenzikë dalin në fushat e kriminalistikës, botanikës, kimisë, daktiloskopisë, analizës së ADN-së, entomologjisë, gjeologjisë, limnologjisë, patologjisë, podiatrisë, oksikologjisë, serologjisë dhe toksikologjisë.

Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

VialTweeter në procesorin tejzanor UP200ST

Sonicator VialTweeter për sonikimin e njëkohshëm të 10 mostrave, p.sh. për të izoluar molekulat

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.