Përmirësimi i Prodhimit të Proteinave të Insekteve me Ultrasonics

Insektet janë një burim i qëndrueshëm, i lehtë për tu rritur për proteina ushqyese dhe lipide me cilësi të lartë. Në mënyrë që të ndahen proteinat dhe lipidet nga insektet, nxjerrja tejzanor përdoret si teknologji mjaft efikase dhe e besueshme. Ultrasonication është provuar për norma të larta të ekstraktimit, proteina të larta dhe prodhimet e lipideve, dhe përpunimin e shpejtë të përbërësve të insekteve me cilësi të lartë.

Pse të nxjerrim proteinat e insekteve me ultratinguj të fuqishëm?

Krimbat e miellit përdoren si burim për të prodhuar proteina dhe lipide për ushqimin e njerëzve dhe kafshëve. Ekstraktimi me ultratinguj përdoret për të çliruar dhe ndarë lipidet dhe proteinat nga insektet.Ekstrakti i proteinave të insekteve zakonisht konsiderohet të jetë me cilësi më të lartë se mielli i insekteve, sepse përmban një përqindje më të lartë të proteinave dhe një përqindje më të ulët të materialeve të tjera të padëshiruara si kitina dhe yndyrat.
Mielli i insekteve zakonisht bëhet duke bluar insektet e plota në një pluhur, i cili mund të përmbajë një sasi të konsiderueshme materialesh të patretshme si kitin, ekzoskelete dhe përbërës të tjerë joushqyes. Në të kundërt, ekstrakti i proteinave të insekteve zakonisht bëhet duke nxjerrë proteinën nga insektet, gjë që rezulton në një produkt proteinik më të pastër dhe më të koncentruar. Ekstraktimi me ultratinguj është provuar të jetë një teknikë shumë efikase e prodhimit për proteinat e insekteve me cilësi të lartë.
Përqendrimi më i lartë i proteinave në ekstraktin e proteinave të insekteve do të thotë se ai mund të sigurojë më shumë proteina për gram sesa vakti i insekteve, duke e bërë atë një burim më efikas të proteinave. Përveç kësaj, heqja e përbërësve joushqyes mund ta bëjë ekstraktin e proteinave të insekteve më lehtësisht të tretshëm dhe mund të zvogëlojë rrezikun e problemeve të tretjes tek kafshët dhe njerëzit që e konsumojnë atë.
Për më tepër, ekstrakti i proteinave të insekteve mund të ketë një shije dhe erë më të butë në krahasim me ushqimin e insekteve, duke e bërë atë më tërheqës për konsumatorët. Ai gjithashtu ka një aplikim më të gjithanshëm, pasi mund të përdoret si një përbërës në një gamë të gjerë produktesh ushqimore dhe ushqimore.
 

Videoja demonstron shpërbërjen dhe nxjerrjen e një larve mize ushtari duke sonikuar me një sonikues sondë Hielscher UP200Ht.

Nxjerrja e larvës së mizave të ushtarit në ujë duke përdorur Sonicator-Type Probe UP200Ht

Miniatura e videos

 

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Ekstraktues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grumbull për nxjerrjen e proteinave të insekteve

Nxjerrja tejzanor e proteinave të insekteve

Nxjerrja me ultratinguj mund të zbatohet lehtësisht në përpunimin e rregullt të ushqimit të insekteve dhe lejon përmirësimin në produktin përfundimtar. Proteina e insekteve e ekstraktuar me ultratinguj është e një cilësie superiore sesa ushqimi i insekteve duke ofruar vlera më të larta ushqyese, shije të përmirësuar dhe funksionalitete më të mira.

Protokolli i Përgjithshëm për Nxjerrjen e Proteinave të Insekteve duke përdorur një Ultrasonikë të tipit Sonda

protokoll i përgjithshëm për nxjerrjen e proteinave të kategorisë ushqimore nga larvat e mizave të ushtarëve duke përdorur një sondë tejzanor:
Materialet dhe pajisjet:

 • Larvat e mizave të ushtarëve ose lloje të tjera insektesh si larvat e krimbit të miellit (Tenebrio molitor), të rriturit e kriketit (Gryllus bimaculatus) dhe pupa e krimbit të mëndafshit (Bombyx mori) – të kultivuara dhe të korrura më parë
 • Sondë tip ultrasonicator
 • Blender ose procesor ushqimi
 • Ujë i distiluar që përmban 9,46 mM acid askorbik ose tretës tjetër të zgjedhur
 • centrifugoj
 • Enë qelqi ose plastike
 • Filtro letre ose filtra rrjetë

 

Udhëzime hap pas hapi për nxjerrjen e proteinave të insekteve

 1. Përgatitja e larvave të insekteve:

  • Mblidhni larvat e mizave të ushtarëve nga sistemi i rritjes.
  • Larni larvat tërësisht me ujë të distiluar për të hequr çdo mbeturinë ose papastërti.
  • Ngrini larvat në -20°C ose më të ulët për të çaktivizuar enzimat dhe për të ruajtur cilësinë e proteinave.
 2. Shkelja e larvave:

  • Shkrini larvat e ngrira dhe transferojini në një blender ose përpunues ushqimi.
  • Shtoni një vëllim të përshtatshëm uji të distiluar ose tretësirë tampon për të arritur një përqendrim të dëshiruar të proteinës (p.sh., 10% w/v).
  • Përziejini ose përpunoni larvat derisa të përftohet një lëng homogjen.
  • Transferoni lëngun në një enë qelqi ose plastike.
 3. Shkatërrimi (opsionale):

  • Zhytja e miellit të insekteve është një hap opsional që ndihmon në rritjen e rendimentit dhe cilësisë së proteinave. Përmbajtja e yndyrës në miellin e insekteve zvogëlohet nëpërmjet trajtimit me heksan. Në përgjithësi, për shumicën e ekstrakteve të proteinave të insekteve për konsum njerëzor, rekomandohet heqja e yndyrës për të përmirësuar cilësinë e proteinave. Procesi konvencional i heqjes së yndyrës me heksan kërkon kohë. Ultratingulli mund të përshpejtojë ndjeshëm heqjen e yndyrës së miellit të insekteve!
 4. Ekzaminimi me ultratinguj:

  • Zhytni sondën e aparatit ultrasonik, p.sh., UIP2000hdT, në llucën e larvave.
  • Vendosni parametrat e ultrazërit, p.sh., amplituda 100% dhe koha e sonikimit në përputhje me volumin dhe slurry.
  • Aplikoni valë tejzanor në slurin e larvave duke ruajtur një temperaturë konstante për të shmangur denatyrimin e proteinave.
  • Procesi i ultrazërit ndihmon në prishjen e qelizave dhe lirimin e proteinave nga larvat.
  • Monitoroni temperaturën gjatë sonikimit. Ultrasonikët Hielscher janë të pajisur me një sensor të temperaturës dhe kontrollin e temperaturës.
 5. Centrifugimi:

  • Pas ultrazërit, transferojeni llumin e larvës së sonikuar në tubat e centrifugës.
  • Centrifugoni tubat me një shpejtësi dhe kohëzgjatje të përshtatshme për të ndarë supernatantin që përmban proteina nga mbetjet e ngurta dhe qelizat e pandërprera.
  • Mblidhni supernatantin, i cili përmban proteinat e nxjerra, dhe transferojeni në një enë të pastër.
  • Opsionale, përsëritni hapin e centrifugimit nëse është e nevojshme për të hequr çdo grimcë të ngurtë të mbetur. Përndryshe, filtrimi mund të përdoret si një teknikë e ndarjes së proteinave.
 6. Analiza dhe ruajtja e proteinave:

  • Kryeni analizën e proteinave për të vlerësuar cilësinë dhe përbërjen e proteinave të nxjerra.
 7. Storage:

  • Ruani proteinat e nxjerra në enë të përshtatshme në një vend të freskët, të thatë dhe të errët.

 
Insektet si burim ushqimi: Insektet si ciketet, krimbat, mizat dhe larvat janë të pasura me proteina. Për të përmbushur kërkesën në rritje për proteina me cilësi të lartë, insektet janë vlerësuar si një burim i shëndetshëm, i qëndrueshëm dhe miqësor i mjedisit për proteina, i cili përdoret për ushqimin njerëzor, ushqimin e kafshëve shtëpiake dhe bagëtinë. Insektet janë ekotermike (që do të thotë se janë me gjak të ftohtë dhe nuk harxhojnë energji për të prodhuar nxehtësi për të rritur temperaturën e trupit), nuk kërkojnë shumë hapësirë dhe ato mund të ushqehen duke përdorur mbeturinat si substrat të rritjes. Kjo i bën proteinat e insekteve dhe lipidet një burim premtues ushqimi, i cili mund të ndihmojë për të mbushur "boshllëkun e proteinave", i cili duhet kapërcyer për të ushqyer një popullsi në rritje të botës dhe kërkesën e saj për lëndë ushqyese me cilësi të lartë, veçanërisht proteina.
Bujqësia e insekteve: Insektet edukohen në fermat e insekteve, ku ato rriten në kontejnerë ose reaktorë. Me përparësinë e të qenurit organizma me rritje të shpejtë, ato kërkojnë kujdes relativisht të ulët, mund të ushqehen me mbetje organike dhe kultivohen shpejt për të korrur madhësinë ose pjekurinë. Sidomos larvat e mizave, krimbat e vaktit dhe kriket janë shumë të lehta për tu shumuar. Lidhur me efikasitetin, larvat e fluturimit të ushtarit të zi njihen për transformimin e saj të shkëlqyeshëm të mbetjeve organike në proteina me cilësi të lartë. kjo është arsyeja pse fluturimi ushtar i zi njihet gjithashtu si "mbretëresha e transformimit të mbeturinave" nën fermerët e insekteve.
 
Hapat e përpunimit të miellit të insekteve: Kur insektet të kenë arritur madhësinë ose stadiumin e tyre të synuar, ato korren. Kjo do të thotë se ata janë gati të përpunohen në përbërës të ushqimit. Para përpunimit, insektet lahen në ujë, shoshiten dhe ruhen të gjalla në 4 për rreth një ditë pa asnjë ushqim.
Më pas, insektet zihen dhe më pas thahen me ajër shumë të nxehtë ose duke i ngrohur në një enë. Trajtimi termik kërkohet gjithashtu për të vrarë bakteret. Më në fund, insektet bluhen në një vakt të thatë insektesh (i njohur edhe si miell insektesh). Mielli i insekteve mund të përdoret si një përbërës ushqimor ose si shtesë në ushqimin e kafshëve. Por për të rafinuar dhe përmirësuar vaktin e insekteve, nxirren përbërësit më të vlefshëm, pra proteinat dhe lipidet. Veçanërisht proteina e pastër e insekteve vlerësohet si një përbërës shumë ushqyes, i cili përdoret në bare proteinash, pluhur proteinash dhe si aditiv në shumë produkte ushqimore si pjekje të pjekura, patatina, kriker etj.
 
Përdorni ekstraktues të tipit sondë tejzanor për të prodhuar proteina insektesh me cilësi të lartë!
 
Nxjerrja me ultratinguj e proteinave me cilësi të lartë nga insektet:
Nxjerrja tejzanor përdoret për të prodhuar pluhura proteina, hidrolizate dhe izolime proteinike nga shumë forma insektesh, përfshirë mizat, krimbat, mete, cikletat dhe larvat. Duke nxjerrë proteina me cilësi të lartë nga vakti i insekteve, ultrasonikimi prodhon përbërës funksionalë të ushqimit me profil ushqyes superior.

Avantazhet e Nxjerrjes së Proteinave Ultrasonic nga Insektet

Ekstraktues tejzanor për nxjerrjen e proteinave nga insektetUltrasonication zbatohet gjerësisht për të nxjerrë dhe trajtuar proteina nga burime të ndryshme të tilla si botanikë (p.sh., nga soja, orizi, fara e lulediellit, fara kungulli etj.), Qumështore (p.sh., koncentrat proteina hirrë (WPC), proteina hirrë, proteina qumështi ruan , kazeineti i kalciumit), algat (p.sh., algat e detit), prodhimet e detit (p.sh., nënproduktet e peshkut dhe mbetjet e prodhimeve të detit), dhe insektet (p.sh. krimbat, larvat, mizat, këmba, brumbujt, criket, buburrecat etj.).
Si një teknologji ekstraktive shumë efikase dhe jeshile, nxjerrja tejzanor e proteinave të insekteve ka gjetur vendin e saj në prodhimin e pluhurave të proteinave të insekteve, hidrolizateve dhe izolimeve. Për shkak të besueshmërisë së lartë të procesit, përsëritshmërisë dhe shkallëzimit linear, ultrasonikacioni përdoret për nxjerrjen e proteinave nga insektet, për të modifikuar strukturat e proteinave dhe për të përmirësuar vetitë fiziko-kimike të proteinave.
Për shembull, Mintha et al. (2020) aplikoi nxjerrjen tejzanor në larvat e fluturimit të ushtarëve të zezë (H. illucens). Ata raportojnë se sonifikimi përmirësoi strukturën e proteinave, ndryshoi funksionalitetin e proteinave, dhe si rrjedhojë i dobishëm për prodhimin e proteinave / hidrolizateve të H. illucens. Sidomos, vlerat e potencialit zeta, dispersibilitetit dhe tiolit u rritën me tejzanor. Për më tepër, turbullira dhe madhësia e grimcave të proteinave u ul pas sonifikimit. Ultrasonifikimi rriti ndjeshëm lehtësinë (L *) të izolateve të proteinave me x ¯ 7.46% krahasuar me kontrollin jo të sonifikuar.

Në këtë video ju tregojmë një sistem tejzanor 2 kilovat për funksionimin inline në një kabinet të pastrues. Hielscher furnizon pajisje tejzanor për pothuajse të gjitha industritë, të tilla si industria kimike, farmaceutike, kozmetike, proceset petrokimike si dhe për proceset e nxjerrjes me bazë tretës. Ky kabinet çelik inox i pastruueshëm është projektuar për funksionim në zona të rrezikshme. Për këtë qëllim, kabineti i mbyllur mund të pastrohet nga klienti me azot ose ajër të pastër për të parandaluar hyrjen e gazeve ose avujve të ndezshëm në kabinet.

Ultrasonikë 2x 1000 Watts në kabinet pastrues për instalim në zona të rrezikshme

Miniatura e videos

Ekstraktues industrial me ultratinguj për izolimin e proteinave nga insektet

Sistem ekstraktimi me ultratinguj për prodhimin e proteinave të insekteve me cilësi të lartë

Ultrasonicators me performancë të lartë për përpunimin e proteinave nga insektet

Nxjerrja dhe homogjenizimi tejzanor është një teknologji e besueshme përpunimi, e cila lehtëson dhe përshpejton prodhimin e proteinave të insekteve me cilësi të lartë. Portofoli i Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt te sistemet e nxjerrjes industriale. Në këtë mënyrë, ne në Hielscher mund t'ju ofrojmë ultrasonicatorin më të përshtatshëm për kapacitetin tuaj të parashikuar të procesit. Stafi ynë me përvojë për një kohë të gjatë do t'ju ndihmojë nga testet e fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri te instalimi i sistemit tuaj tejzanor në nivelin përfundimtar të prodhimit.
Printimi i vogël i nxjerrësve tanë tejzanor, si dhe shkathtësia e tyre në opsionet e instalimit i bëjnë ato të përshtaten edhe në mjediset e vogla për përpunimin e proteinave të insekteve. Përpunuesit tejzanor janë instaluar në të gjithë botën në objektet e prodhimit të ushqimit dhe shtojcave ushqimore, si dhe për prodhimin e ushqimit për kafshë shtëpiake dhe bagëti. Për më tepër, mikserët tejzanor të prerjes së lartë janë ideale për të formuluar proteinat e insekteve në produktet ushqimore të njeriut, si dhe në ushqimin e kafshëve shtëpiake për kafshët shoqëruese dhe ushqimin e bagëtive për kafshët e fermave.

Hielscher Ultrasonics – Pajisjet e sofistikuara të nxjerrjes

Portofoli i produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë të nxjerrësve tejzanor me performancë të lartë nga shkalla e vogël në të madhe. Aksesorët shtesë lejojnë montimin e lehtë të konfigurimit më të përshtatshëm të pajisjes tejzanor për procesin e proteinave tuaja të insekteve. Konfigurimi optimal tejzanor varet nga kapaciteti, vëllimi, lënda e parë e parashikuar, procesi i serisë ose linjës dhe afati kohor.

Nxjerrja e insekteve me ultratinguj – Përpunimi në seri dhe inline

Ultrasonicators e Hielscher mund të përdoren për përpunim grumbull dhe të vazhdueshëm të rrjedhës. Përpunimi i grupeve tejzanor është ideal për testimin e procesit, optimizimin dhe nivelin e prodhimit në madhësi të vogël deri në mes. Për prodhimin e vëllimeve të mëdha të proteinave të insekteve, përpunimi inline mund të jetë më i dobishëm. Ndërsa grumbullimi kërkon vetëm një konfigurim shumë të thjeshtë, ai kërkon më shumë kohë dhe punë. Një proces i përzierjes së vazhdueshme inline kërkon konfigurim të sofistikuar – i përbërë nga një pompë, tuba ose tuba dhe rezervuarë -, por është më efikas, më i shpejtë dhe kërkon ndjeshëm më pak punë. Hielscher Ultrasonics ka konfigurimin më të përshtatshëm të nxjerrjes për vëllimin tuaj të nxjerrjes dhe qëllimet e procesit.

Nxjerrësit tejzanor për çdo kapacitet të produktit

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeGama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë nxjerrësin tejzanor më të përshtatshëm për lëndën tuaj të parë, kapacitetin e procesit dhe synimet e prodhimit.
Sistemet tejzanor të stolave janë ideale për provat e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit. Shkalla lineare e bazuar në parametrat e vendosur të procesit e bën shumë të lehtë rritjen e kapaciteteve përpunuese nga pjesët më të vogla në prodhimin plotësisht komercial. Shkallëzimi lart mund të bëhet duke instaluar një njësi më të fuqishme nxjerrëse tejzanor ose duke mbledhur paralelisht disa ultrasonicatorë. Me UIP16000, Hielscher ofron nxjerrësin tejzanor më të fuqishëm në të gjithë botën.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në prodhim. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e nxjerrjes tejzanor të lëndëve ushqyese nga insektet.
Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Materiali i insekteve si larvat dhe mizat kërkojnë sonikim më të butë dhe cilësime me amplitudë më të ulët, ndërsa kriketat dhe insektet me një guaskë të trashë ekzoskeletore kërkojnë sonikim në amplituda më të larta për të çliruar lëndët ushqyese të synuara. Të gjithë procesorët Hielscher Ultrasonics lejojnë vendosjen e saktë të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë aksesorë që lejojnë modifikimin e amplitudës në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të japin intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë të trajtoni farërat tuaja me kushtet më efektive tejzanor. Sonifikimi optimal për rezultatet më të mira të nxjerrjes!
Fortësia e pajisjeve tejzanor Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor Hielscher një mjet pune të besueshëm që plotëson kërkesat tuaja për nxjerrjen.

Testim i thjeshtë i procesit pa rrezik

Proceset tejzanor mund të jenë të shkallëzuara plotësisht lineare. Kjo do të thotë që çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një ultratingull laboratori ose në tavolinë, mund të shkallëzohet në të njëjtin rezultat duke përdorur saktësisht të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultratingullin ideal për testimin e fizibilitetit pa rrezik, optimizimin e procesit dhe zbatimin pasues në prodhimin komercial. Na kontaktoni për të mësuar se si sonication mund të rrisë prodhimin tuaj të proteinave të insekteve!

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher u jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonikët janë projektuar, prodhuar dhe testuar tërësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fortësia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të vështira është një karakteristikë e natyrshme e mikserëve me performancë të lartë Hielscher.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri në 500 ml 10 deri në 200 ml/min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri në 400 ml/min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20 L 0.2 deri në 4 L/min UIP2000hdT
10 deri në 100 litra 2 deri në 10 l/min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 L/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100 L/min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000
Ultrasonikator 4 kW për nxjerrjen e proteinave industriale nga insektet si dhe për përpunimin e kitinës/kitozanit

Sistemi i nxjerrjes me ultratinguj UIP4000hdT për izolimin e proteinave me cilësi të lartë nga insektet.

 Fakte të vlefshme

Entomofagia

Përdorimi i insekteve si përbërës ushqyes për të ushqyer njerëzit dhe kafshët quhet "entomofgji". Fjalori Online i Oksfordit përcakton termin "entomofagia" si "praktikë e ngrënies së insekteve, veçanërisht nga njerëzit". Meqenëse insektet janë një burim i qëndrueshëm i pasur me proteina dhe lipide me cilësi të lartë, insekte të tilla si crickets, mizat, larvat, krimbat, krimbat, brumbujt dhe buburrecat janë rritur dhe përpunuar për prodhimin e proteinave dhe acideve yndyrore për ushqimin e njerëzve dhe kafshëve.

Insektet si Burim Proteinor Ushqyes

Insektet njihen si burim për proteina me cilësi të lartë, që përmbajnë shumë aminoacide thelbësore. Prandaj, kriklla të shumta, karkaleca, brumbuj, tenja, krimba, miza dhe insekte të ndryshme janë edukuar për të prodhuar proteina për konsum njerëzor dhe kafshësh. Përveç se janë të pasura me proteina, insektet janë gjithashtu një burim i rëndësishëm i acideve yndyrore, mineraleve (p.sh. hekuri, zinku, kaliumi, seleni dhe bakri) dhe vitamina (kryesisht vitaminat B). Për shembull, insektet si ciketet dhe krimbat e vaktit kanë përqendrime të larta të proteinave të plota, vitaminës B12, riboflavinës dhe vitaminës A.
Në kontrast me produktet me prejardhje nga kafshët, insektet përmbajnë edhe fibra dietike. Fibrat e insekteve gjenden kryesisht në formën e kitinës, një bllok thelbësor ndërtimi i ekzoskeletit.
Insektet e edukuara zakonisht për prodhimin e proteinave janë speciet e mëposhtme:

 • Krimbi i vaktit (Tenebrio Molitor L.) është forma e larvave të një specie të brumbujve të errët (Coleoptera). Temperatura optimale e inkubacionit është 25 .C – 27 ̊C dhe zhvillimi i saj embrional zgjat 4 - 6 ditë. Ka një periudhë të gjatë larvash prej rreth gjysmë viti me temperaturën optimale dhe lagështinë e ulët përfundon. Përmbajtja e proteinave në larvat e Tenebrio Molitor dhe të rriturit janë përkatësisht 46,44% dhe 63,34%.
 • Kriket shtëpiak (Acheta domesticus) është lloji më i zakonshëm i kriketit që përdoret për konsum njerëzor. Kriket është i njohur si një nga insektet më ushqyese të ngrënshme. Crickets mund të konsumohen të pjekura të thata, të pjekura, të skuqura thellë, të ziera ose të përdoren si përbërës ushqimi. Për të integruar crickets në ushqime funksionale, formulime ose receta ushqimore, përdoret vakt kriket ose miell. Vakti i kriketit është një pluhur i kriket të thata dhe të imëta. Crickets piqen shpejt dhe zakonisht rriten plotësisht brenda 3 -4 javësh. Një femër individuale mund të lëshojë nga 1,200 deri në 1,500 vezë brenda 3-4 javësh. Për shkak të rritjes së shpejtë dhe të thjeshtë, criket prodhohen për ushqimin e njeriut, si dhe për ushqimin e kafshëve. Criket normalisht vriten nga ngrirja e thellë, ku nuk ndiejnë dhimbje dhe qetësohen para vdekjes neurologjike.
 • Miza ushtare e zezë (Hermetia illucens) është një mizë e zakonshme dhe e përhapur e familjes Stratiomyidae. Mizat e zeza të ushtarëve kultivohen gjerësisht për shkak të përmbajtjes së tyre të jashtëzakonshme të lartë të proteinave dhe kërkesave të ulëta gjatë fazave të shumimit dhe rritjes. Ato kërkojnë shumë pak burime, gjë që bën të mundur trajtimin efektiv të bio-mbeturinave. Larvat e mizave të ushtarëve të zinj (BSFL) përmbajnë deri në 43% proteina, 35% acide yndyrore dhe janë të pasura me kalcium dhe mikro-ushqyes të tjerë. Meqenëse larvat kanë përmbajtjen më të lartë të proteinave, mizat e zeza të ushtarëve edukohen vetëm për afërsisht. 18 ditë derisa të kenë arritur në stadiumin e larvave dhe më pas të korren. Cikli i plotë i jetës së fluturimit të ushtarit të zi është i shkurtër vetëm 6 javë.
  Lexoni më shumë për avantazhet e nxjerrjes tejzanor të proteinave nga larvat e mizave të ushtarëve!
  Larvat e mizës së zezë të ushtarëve (Hermetia illucens) janë përdorur gjithashtu me sukses si burim lipidesh, të cilat më pas u përdorën nano-emulsifikuar nga ultrasonication.
Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.