Nxjerrja e proteinave të Duckweed

Duckweed (Lemna minor) është një bimë ujore me rritje të shpejtë, e pasur me proteina dhe përbërës të tjerë ushqyes. Nxjerrja tejzanor përdoret si një teknologji shumë efikase dhe e besueshme e përpunimit për të çliruar proteina, lipide dhe fito-ushqyes nga rosaku. Sonifikimi lejon trajtimin e thjeshtë dhe të shpejtë të farës së duckweed për produkte të nivelit ushqimor.

Duckweed për qëllime ushqyese

Duckweed është një burim i lipideve dhe proteinave ushqyese, të cilat mund të nxirren në mënyrë efikase duke përdorur ultratinguj.Duckweed (gjini Lemna), një bimë ujore me lule, është bima më e vogël e lulëzuar e njohur. E njohur gjithashtu si Wolffia, thjerrëzat e ujit ose thjerrëzat e ujit, rosat rriten në mjedise me ujë të ëmbël dhe mund të gjenden në të gjithë botën. Në gjinitë e rosave, specie të ndryshme si Spirodela, Landoltia, Lemna, Wolffiella dhe Wolffia janë të njohura. Meqenëse bima e Lemna ka një kapacitet të shpejtë të rritjes në gjendje të dyfishohet në madhësi çdo ditë, duckweed ka tërhequr interes nga shkencëtarët dhe inxhinierët e ushqimit që punojnë në fushën e të ushqyerit, sigurinë e ushqimit dhe ushqimet funksionale. Në pjesë të Azisë Juglindore, rosaku njihet që prej shumë kohësh për dendësinë e tij ushqyese dhe njihet me pseudonimin “qofte perimesh” për shkak të përmbajtjes së lartë të proteinave (më shumë se 45% të masës së thatë). Duckweed ofron profilin e plotë të proteinave (siç janë vezët e pulave), që përmbajnë të nëntë aminoacidet thelbësore dhe gjashtë aminoacidet e kushtëzuara.

Kërkesë informacioni

Nxjerrja me ultratinguj është një metodë përpunimi e besueshme dhe efikase për nxjerrjen e proteinave, lipideve dhe fito-ushqyesve nga duckweed (gjinia Lemna)

heqës tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen e vazhdueshme të proteinave, lipideve dhe fito-ushqyesve nga botanikët si pshurr.

Lipidet dhe Proteinat nga Duckweed

Duckweed përmban 20-35% proteina, 4-7% yndyrë dhe 4-10% niseshte për peshë të thatë. Interesante, shpërndarjet e aminoacideve në pemën e rosës janë afër rekomandimeve të OBSH-së, duke pasur p.sh., 4.8% lizinë, 2.7% metioninë dhe cystein, dhe 7.7% fenilalaninë dhe tirozinë. Përmbajtja e acideve yndyrore të pangopura ishte midis 48 dhe 71% dhe përmbajtja e lartë e acideve yndyrore n3 rezultoi në një raport të favorshëm n6 / n3 prej 0.5 ose më pak. " (Appenroth et al. 2017)

Nxjerrja tejzanor e Duckweed

Nxjerrja tejzanor përdoret për të nxjerrë përbërjet e rosës, veçanërisht proteinat dhe lipidet si produkte ushqimore. Ushqimi me proteina Lemna dhe lipidet Lemna lirohen në mënyrë efikase dhe izolohen nga bima e rosës ujore.

Si Zbatohet Sonication për Nxjerrjen e Duckweed?

Pas korrjes së Lemna, uji i tepërt hiqet (p.sh., me anë të centrifugimit). Për nxjerrjen tejzanor, një slurrë e pasur me biomasë (dmth., E dendur Lemna) është e preferueshme pasi e bën procesin tejzanor më efikas. Slurku i rosës mund të përbëhet nga lëpushë dhe ujë ose një tretës tjetër i zgjedhur. Kjo slurrë futet në një reaktor tejzanor, ku kavitacioni akustik thyen matricën qelizore dhe çliron përbërjet brenda qelizave në mjedisin e nxjerrjes me bazë uji ose tretësi.

Nxjerrja tejzanor shkëlqen nga

  • efikasitet te larte
  • rendimentet e larta
  • Kushte të lehta, jo termike
  • përpunim të shpejtë
  • Cilësi e shkëlqyeshme e nxjerrjes
  • siguri
  • operacion i lehtë

Zgjidhni tretësin tuaj të nxjerrjes

Nxjerrja tejzanor është në përputhje me (pothuajse) çdo lloj tretësi. Në mjedisin e hulumtimit, përbërësit e rosës janë nxjerrë duke përdorur tretës të tillë si tretësi polar etanol si dhe përzierje të ndryshme tretëse jo polare përfshirë metanol-etanol, kloroform-etanol, heksan-etanol, eter dietik-etanol, eter naftë-etanol në të ndryshme raporti i vëllimit.
Tretësi i duhur në kombinim me ultrasonikacionin intensifikon çlirimin fito-ushqyes të biomasës së rosës. Ultrasonikimi homogjenizon dhe prish strukturat e qelizave bimore duke rezultuar në përçarje dhe shpërbërje të qelizave. Nxjerrja tejzanor përdoret gjerësisht për prodhimin e ekstrakteve botanike, kërpudhave dhe algave.

Nxjerrja me ultratinguj e proteinave, lipideve dhe fito-ushqyesve nga duckweed.

Extractors tejzanor UIP2000hdT

Mekanizmi i Nxjerrjes tejzanor

Ultratingulli i energjisë i shoqëruar në lëngje ose slurre rezulton në efekte me intensitet të lartë të energjisë si kavitimi akustik, prerja dhe dridhjet. Këto efekte të ultrazërit të energjisë zbatohen me sukses për të shpërbërë dhe shkatërruar strukturat qelizore. Për më tepër, sonifikimi prish lidhjet molekulare të lipideve, proteinave dhe karbohidrateve, në mënyrë që makroelementët dhe fito-kimikatet e synuara të lirohen nga brendësia e qelizave të lëndës së parë botanike, p.sh. rosti. Në këtë mënyrë, tejzanor intensifikon dhe shkurton në mënyrë të konsiderueshme nxjerrjen.

Nxjerrësit tejzanor për Proteinat dhe Lipidet e Duckweed

Sistemet ekstraktuese ultrasonike me performancë të lartë nga Hielscher Ultrasonics përdoren në të gjithë botën në R&D, nivele të vogla, të mesme dhe plotësisht komerciale të prodhimit. Nxjerrësit tejzanor me performancë të lartë intensifikojnë procesin e nxjerrjes dhe rrisin rendimentin dhe efikasitetin e përgjithshëm të prodhimit të ekstraktit me cilësi të lartë. Hielscher Ultrasonics ofron pajisje nxjerrëse për çdo kapacitet vëllimi / procesi. Duke pasur përvojë në nxjerrjen botanike për më shumë se 25 vjet, Hielscher Ultrasonics është partneri juaj i besuar për nxjerrjen tejzanor me performancë të lartë!

Kërkesë informacioni

Ultrasonicatorët me performancë të lartë, të nivelit më të lartë

Karakteristikat inteligjente të ultrasonicators të Hielscher janë krijuar për të garantuar funksionim të besueshëm, rezultate të riprodhueshme dhe mirëdashësi për përdoruesit. Cilësimet operacionale mund të arrihen dhe të thirren me lehtësi përmes menusë intuitive, e cila mund të arrihet përmes ekranit me prekje dixhitale me ngjyra dhe telekomandës së shfletuesit. Prandaj, të gjitha kushtet e përpunimit të tilla si energjia neto, energjia totale, amplituda, koha, presioni dhe temperatura regjistrohen automatikisht në një kartë SD të integruar. Kjo ju lejon të rishikoni dhe krahasoni ekzekutimet e mëparshme të sonifikimit dhe të optimizoni procesin e nxjerrjes së duckweed në efikasitetin më të lartë.
Sistemet Hielscher Ultrasonics përdoren në të gjithë botën për prodhimin e ekstrakteve botanike me cilësi të lartë. Ultrasonicators industriale Hielscher lehtë mund të drejtojnë amplituda të larta në funksionim të vazhdueshëm (24/7/365). Amplituda deri në 200 μm mund të gjenerohet lehtësisht vazhdimisht me sonotroda standarde (sonda / brirë tejzanor). Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Për shkak të fuqisë së tyre dhe mirëmbajtjes së ulët, sistemet tona ekstraktuese tejzanor instalohen zakonisht për aplikime të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Na kontaktoni tani për të mësuar më shumë në lidhje me nxjerrjen tejzanor të duckweed, sistemet tona të ekstraktimit tejzanor dhe informacionin e çmimeve! Stafi ynë me përvojë të mirë do të jetë i lumtur të diskutojë me ju kërkesën tuaj dhe kërkesat e përpunimit!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.