Përzierja tejzanor për beton me performancë të lartë

Përdorimi i mikro- dhe nanosilica ose nanotubes çon në përmirësime në forcën compressive të betonit me performancë të lartë. Ultrasonication është një mjet efektiv për përzierjen, lagështimin dhe shpërndarjen e nanomaterialeve në çimento ose beton.Fabrika e Çimentos Industriale

Silicë mikro përdoret gjerësisht në beton sot, duke çuar në forcë më të lartë të shtypjes ose në betone rezistente ndaj ujit dhe kimikateve. Kjo mund të zvogëlojë shpenzimet materiale dhe përdorimin e energjisë. Nanomaterials të reja, të tilla si nano silicë ose nanotubes të çojë në përmirësime të mëtejshme në rezistencë dhe forcë.

Informacion mbi Konkretin

Konkrete përbëhet nga çimento, p.sh. çimentoja e portlandit dhe materiale të tjera çimentoje, të tilla si çimento hiri dhe çakëll, agregate (zhavorr, gur gëlqeror, granit, rërë), ujë dhe shtesa kimike. Përzierjet tipike përfshijnë përshpejtuesit ose retarduesit, plasticizuesit, pigmentet, silicë ose Reaktivitet i Lartë Metakaolin (HRM). Mikro silicë është një admixture tipike në beton. Disavantazhi i saj është kostoja relativisht e lartë dhe kontaminimi që prek operatorët’ shëndetin.

Hulumtimi dhe Zhvillimi i Concrete

Hulumtimi i betonit kërkon materialet dhe proceset për:

  • reduktuar kostot materiale dhe kostot e energjisë
  • të marrë rezistencë të lartë fillestare dhe përfundimtare
  • për të përmirësuar densitetin dhe forcën e shtypjes
  • për të përmirësuar punueshmërinë, pompimin dhe përfundimin
  • për të përmirësuar qëndrueshmërinë dhe për të zvogëluar depërtueshmërinë
  • zvogëlimin e çarjeve të tkurrjes, problemeve të pluhurit dhe delaminacionit
  • rezistenca kimike, p.sh. rezistenca ndaj sulfatit

Përzierja e Çimentos dhe Betonit

Përzierja e pamjaftueshme rezulton në pronat inferiore të betonit.Kur është fjala për përmirësime në vetitë e betonit, teknologjia e përzierjes është po aq e rëndësishme sa përbërja konkrete. Përzierja është një hap i rëndësishëm në prodhimin e betonit të njëtrajtshëm me cilësi të lartë. Edhe pse udhëzimet dhe rregulloret e shumta, p.sh. DIN EN 206 mbulojnë përbërjen e betonit dhe komponentëve të tij, procesi aktual i përzierjes së çimentos dhe përzierjes së betonit i lihet përdoruesit.
Është vendimtare që uji, çimentoja dhe admixtures të shpërndahen në mënyrë të barabartë dhe të shpërndahen në një shkallë të mirë dhe se aglomeratët janë të shpërndara mjaftueshëm. Disperzimi i pamjaftueshëm ose deagglomerimi rezulton në pronat inferiore të betonit. Për shkak të përmbajtjes së ulët të ujit dhe dozës së lartë të përzierjeve, përzierja e betonit të vetë-kompaktimit (SCC) dhe betonit ultra të lartë (UHPC) kërkon një kohë më të gjatë përzierjeje ose një teknologji më efektive të përzierjes.

Nanomaterials Në Betoni

Gjatë hidratimit të produkteve të çimentos niacionale të hidratimit, të tilla si hidratet e kalciumit formojnë në beton forcim. Nano grimca silicë ose nanotubes kthehen në grimca nano të çimentos gjatë ngurtësimit të betonit. Grimca më të vogla çojnë në distancë më të shkurtër të grimcave dhe një material më të dendur dhe më pak poroz. Kjo rrit forcën e shtypjes dhe zvoglon depërtueshmërinë.

Një disavantazh i madh i pluhurit nanosize dhe materialeve, megjithatë, është tendenca për të formuar agglomerate gjatë lagështimit dhe përzierjes. Përveç nëse grimcat individuale janë të shpërndara mirë, aglomerimi pakëson sipërfaqen e grimcave të ekspozuar që çon në vetitë e betonit të inferioritetit.

Kliko këtu për të mësuar më shumë për përfitimet e përzierjes tejzanor të ngjitësave të çimentos për impiantet e parafabrikuara, të thata dhe të betonit.

Përzierja tejzanor e nanomaterialeve

Ultrasonication është një mjet shumë efektiv për përzierjen, shpërndarë dhe deagglomeration. Fotografia më poshtë tregon një rezultat tipik të tejzanor shpërndarjen e silicë të ngopur në ujë.

Tejzanor Përzierja e tym Sulica (Mikro Silicë)

Duke filluar (kurba e gjelbër) në një madhësi të grimcave të agglomeratit prej më shumë se 200 mikron (D50) pjesa më e madhe e grimcave u reduktua në më pak se 200 nanometra.

Përzierja tejzanor në çdo shkallë

Hielscher ofron pajisje tejzanor përzierës për përdorim në kërkime dhe përpunim në shkallë të plotë.

Hulumtimi dhe Zhvillimi i Laboratorit

Hielscher Pajisje laboratorike tejzanor janë mjet i përsosur për përzierjen e laboratorit R&D. Pajisjet laboratorike përdoren zakonisht për përzierjen tejzanor të paketave të vogla. Pajisjet Hielscher tejzanor ofrojnë një kontroll të saktë të parametrave dhe riprodhueshmëri të shkëlqyeshme për përgatitjen e shkallës. Kjo e bën të lehtë përzierjen e formulimeve të ndryshme dhe për të përcaktuar ndikimin e intensitetit ultrasonik dhe kohëzgjatjen e sonication.

Përzierja tejzanor në prodhim

Betoni i gatshëm për përdorimPajisjet për përzierjen tejzanor të nevojshme për shkallëzim mund të përcaktohen pikërisht në bazë të testit laboratorik. Tabela më poshtë tregon rekomandimet e përgjithshme të pajisjes në varësi të vëllimit të grumbullimit ose normës së rrjedhës për t'u përpunuar.

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400S
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP1000hd, UIP2000hd
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Inline Përzierja

Përzierja tejzanor - grafiku i rrjedhësPërzierësit tejzanorë Hielscher zakonisht instalohen në linjë. Materiali derdhet në enën e reaktorit tejzanor. Atje është e ekspozuar ndaj cavitation tejzanor intensive. Sonication inline eliminon kalimin pasi të gjitha grimcat kalojnë dhomën e përzierjes pas një rruge të përcaktuar. Prandaj, ultrasonication zakonisht ndryshon kurbën e shpërndarjes së madhësisë së grimcave në vend që ta zgjerojë atë.

I fortë dhe i lehtë për t'u pastruar

Reaktor tejzanor i rrjedhës së qelqit të bërë nga çelik inox për sonication e lëngjeve.Një reaktor përzierës tejzanor përbëhet nga qeliza rrjedhëse dhe sonotrode. Nuk nevojiten kushineta. Reaktorët e qelizës së rrjedhës (çelik inox) kanë geometri të thjeshta dhe mund lehtë të çmontohet dhe pastrohen. Nuk ka xhama të vogla ose qoshe të fshehura.

Aplikime të tjera të ultrasonics për çimento dhe betoni

Përdorimi i pajisjeve Hielscher tejzanor në përgatitjen e çimentos dhe betoneve nuk kufizohet në përzierjen dhe shpërndarjen e premixes ose betoneve të çimentos. Ultratinguj është një mjet shumë efektiv për degazimi i lëngjeve dhe slurries. Kjo zvogëlon numrin dhe vëllimin e flluskave të gazit të mbërthyer në beton pas forcimit.

Pajisje tejzanor për të përmirësuar kapacitetin dhe cilësinë e pluhurit për grimca të vogla. Hielscher ofron sieves ultravjollisht të agjituara për aplikim laboratorik dhe industrial.

Kërkoni informacion mbi përzierjen ultrasonike!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.