Ekstraktimi tejzanor – I gjithanshëm dhe i përdorshëm për çdo material botanik

A mund ta përdor ultratingullin tim të tipit sondë për nxjerrjen e kanabisit dhe psilocibinës? Përgjigja është: Po! Ju mund të përdorni ultratingullin tuaj për lëndë të para të shumta të ndryshme për të prodhuar ekstrakte me cilësi të lartë. Bukuria e teknikës së nxjerrjes me ultratinguj qëndron në përputhshmërinë e saj me pothuajse çdo lëndë të parë botanike dhe tretës. Prandaj, nxjerrja me ultratinguj jep rendimente të larta brenda kohërave të shkurtra të procesit për molekulat polare dhe jopolare.

Nxjerrja e molekulave polare dhe jopolare me ultratinguj

Shkalla e ekstraktueshmërisë së përbërjeve bioaktive përcaktohet nga faktorë të ndryshëm siç janë strukturat qelizore përreth ose polariteti i molekulës së synuar.
"Ashtu si shpërndahet si"
Tretshmëria në nivel molekular mund të diferencohet përgjithësisht në dy kategori të ndryshme: polare dhe jopolare.
Molekulat polare kanë skaje të ngarkuara pozitivisht + dhe negativisht. Molekulat jopolare nuk kanë pothuajse asnjë ngarkesë (ngarkesë zero) ose ngarkesa është e balancuar. Tretësit variojnë në këto kategori dhe mund të jenë p.sh., me polare të rënda, të mesme ose të ulëta ose jopolare.
Siç lë të kuptohet shprehja "Ashtu si shpërndahet si", molekulat treten më mirë në një tretës me të njëjtin polaritet.
Tretësit polare do të shpërndajnë përbërjet polare. Tretësit jopolarë shpërbëjnë përbërjet jopolare. Në varësi të polaritetit të përbërjes botanik, duhet të zgjidhet një tretës i përshtatshëm me kapacitet të lartë tretës.

Kërkesë informacioni

Ultrasonicator UP400St është një ekstraktues me ultratinguj i përdorur gjerësisht për izolimin e përbërjeve bioaktive nga materialet bimore.

heqës tejzanor UP400St (400 watts) për prodhimin e ekstrakteve botanike me cilësi të lartë, p.sh. nga kërpi, marihuana, kërpudhat dhe barishtet.

Ultrasonication është një metodë e shpejtë dhe e butë e nxjerrjes për të prodhuar ekstrakt kërpudhe me cilësi të lartë. Në video, një UP400St përdoret për ekstrakcion të shitakeve.

Nxjerrja e kërpudhave të ftohta duke përdorur UP400St me sondë 22 mm

Miniatura e videos

Lipidet dhe yndyrnat janë molekula jo polare. Fitokimikatet si kanabinoidet kryesore (CBD, THC), terpenet, tokoferolet, klorofili A dhe karotenoidet janë molekula të tilla jo polare. Molekulat ujore si psilocybin, anthocyanins, shumica e alkaloideve, klorofila B, vitamina C dhe vitaminat B janë lloje të molekulave polare.
Kjo do të thotë që ju duhet të zgjidhni tretës të ndryshëm për nxjerrjen e kanabisit dhe psilocibinës, pasi molekulat e kanabinoidit janë jopolare, ndërsa molekulat e psilocibinës janë polare. Prandaj, polariteti i tretësit ka rëndësi. Molekulat polare si psilocibina fitokimike treten më së miri në tretës polare. Tretës polare të spikatur janë p.sh. uji ose metanoli. Molekulat jopolare, nga ana tjetër, treten më mirë në tretës jopolarë si heksani ose tolueni.

Ekstraktimi me ultratinguj i çdo fitokimik duke zgjedhur tretësin ideal

Avantazhi i nxjerrësit tejzanor është përputhshmëria e tij me pothuajse çdo lloj tretës. Ju mund të përdorni një sistem nxjerrjeje me ultratinguj me tretës polare dhe jopolare.
Disa lëndë të para si kërpudhat vitale shpesh përfitojnë nga një proces nxjerrjeje me dy faza, ku nxjerrja me ultratinguj kryhet radhazi me një tretës polar dhe jopolar. Një nxjerrje e tillë me dy faza çliron të dy llojet e molekulave polare dhe jopolare.

Uji është një tretës polar; tretës të tjerë polare përfshijnë aceton, acetonitril, dimetilformamid (DMF), dimeltilsulfoksid (DMSO), izopropanol dhe metanol.
Shënim: Megjithëse uji është teknikisht një tretës, nxjerrja me bazë uji shpesh quhet në terma laikë si një nxjerrje pa tretës.
Etanoli, acetoni, diklormetani etj. kategorizohen si polare të ndërmjetme, ndërsa n-heksani, eteri, kloroformi, tolueni etj. janë jopolare.

etanol – Tretësi i gjithanshëm për Ekstraktimin Botanik

Etanoli, një tretës shumë i përdorur për nxjerrjen botanik, është një tretës polar mesatar. Kjo do të thotë, etanoli ka veti të nxjerrjes polare dhe jopolare. Duke patur kapacitete ekstraktuese polare dhe jopolare, e bën etanolin një tretës ideal për ekstraktet me spektër të gjerë siç prodhohen shpesh nga lëndët botanike si kërpi, kanabisi dhe barishte të tjera, ku nxirren një sërë fitokimikatesh të ndryshme për të përftuar të ashtuquajturat. efekt rrethues. Efekti entourage përshkruan efektin e komponimeve të ndryshme bioaktive në kombinim, gjë që rezulton në një efekt shumë më të theksuar promovues të shëndetit. Për shembull, një ekstrakt kërpi me spektër të gjerë përmban kanabinoidë të ndryshëm si kanabidiol (CBD), kanabigerol (CBG), kanabinol (CBN), kanabikromen (CBC), terpene, terpenoidë, alkaloide dhe fitokemikale të tjera, të cilat funksionojnë në kombinim dhe zbatojnë efektet e dobishme të nxjerrë në një mënyrë holistik.

Ndërrim i thjeshtë ndërmjet materialeve botanike

Ndryshimi ndërmjet grupeve të lëndëve të para të ndryshme botanike është i thjeshtë dhe bëhet shpejt.
Për nxjerrjen e grupeve me ultratinguj, thjesht përgatisni lëngun tuaj të përbërë nga material bimor i maceruar (i tharë), p.sh. kërpi në etanol. Fusni sondën tejzanor (aka sonotrode) në enë dhe sonikoni për kohën e përcaktuar. Pas sonikimit, hiqni sondën tejzanor nga grupi. Pastrimi i aparatit me ultratinguj është i thjeshtë dhe zgjat vetëm një minutë: Fshijeni sonotrodin për të hequr grimcat e bimëve, më pas përdorni veçorinë CIP (pastrimi në vend) të aparatit me ultratinguj. Fusni sonotrode në një gotë me ujë, ndizni njësinë dhe lëreni pajisjen të funksionojë për 20-30 sekonda. Në këtë mënyrë, sonda tejzanor pastrohet vetë.
Tani, ju jeni gati për të drejtuar grupin tjetër për nxjerrjen e një botanik tjetër si psilocybin në ujë.
Në mënyrë të ngjashme, sistemet inline tejzanor të pajisura me qelizë rrjedhëse pastrohen nëpërmjet mekanizmit CIP. Ushqimi i qelizës së rrjedhës me ujë gjatë ekzekutimit të ultrazërit është kryesisht i mjaftueshëm për pastrim. Sigurisht, mund të shtoni pak agjentë pastrimi (p.sh. për të lehtësuar heqjen e vajrave).
Ekstraktuesit tejzanor janë universalisht të përdorshëm për çdo lloj komponimi bioaktive dhe tretësin e tyre të përshtatshëm për sa i përket polaritetit.

Sistemi industrial i ekstraktimit me ultratinguj me 16 kW për prodhim të vazhdueshëm inline të ekstrakteve botanike të cilësisë së lartë nga bimët dhe kërpudhat.

MultiSonoReactor me 4x 4kW për prodhimin në shkallë të gjerë (masive) të ekstrakteve botanike.

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj

 • rendimenti më i lartë
 • Cilesi e larte
 • Nuk ka degradim termik
 • Nxjerrja e shpejtë
 • Funksionim i thjeshtë dhe i sigurt
 • Nxjerrja e Gjelbër
Nxjerrja me ultratinguj mund të kombinohet me tretës të certifikuar organikisht për efikasitet të lartë dhe miqësore ndaj mjedisit. Kjo lejon prodhimin tejzanor të ekstrakteve plotësisht natyrale, organike të kërpudhave.

heqës tejzanor UIP2000hdT (2000 watts) për prodhimin e ekstrakteve plotësisht natyrale, organike nga kanabisi, barishtet, kërpudhat etj.

Gjeni ultratingullin më të mirë me performancë të lartë për qëllimet tuaja të nxjerrjes

Ekstraktorët Hielscher Ultrasonics janë të vendosur mirë në fushën e ekstraktimit botanik. Prodhuesit e ekstraktit – nga prodhuesit e vegjël të ekstrakteve të butikut tek prodhuesit masiv në shkallë të gjerë – gjeni në gamën e gjerë të pajisjeve Hielscher' ultrasonikatorin ideal për kapacitetin e tyre prodhues. Konfigurimet në grup si dhe të vazhdueshme të procesit inline janë lehtësisht të disponueshme, të instaluara shpejt, si dhe të sigurta dhe intuitive për t'u përdorur.

Cilësia më e lartë – Projektuar & Prodhuar ne Gjermani

Hardueri i sofistikuar dhe softueri inteligjent i ultrasonikëve Hielscher janë krijuar për të garantuar rezultate të besueshme të nxjerrjes tejzanor nga lënda juaj e parë botanike me rezultate të riprodhueshme dhe funksionim të sigurt dhe miqësor ndaj përdoruesit. Të ndërtuara për funksionim 24/7 dhe duke ofruar qëndrueshmëri të lartë dhe kërkesa të ulëta për mirëmbajtje, ekstraktorët Hielscher janë një zgjidhje e besueshme dhe e rehatshme për prodhuesit e ekstrakteve botanik.
Ekstraktorët Hielscher Ultrasonics përdoren në mbarë botën në prodhimin e ekstrakteve botanike me cilësi të lartë. Të dëshmuar se prodhojnë ekstrakt me cilësi të lartë, ultrasonikët Hielscher jo vetëm që përdoren prodhues më të vegjël të ekstrakteve të butikut, por kryesisht në prodhimin industrial të ekstrakteve të shpërndara gjerësisht komerciale dhe suplementeve ushqimore. Për shkak të qëndrueshmërisë së tyre dhe mirëmbajtjes së ulët, procesorët tejzanor Hielscher mund të instalohen, operohen dhe monitorohen lehtësisht.

Protokollimi automatik i të dhënave

Për të përmbushur standardet e prodhimit të suplementeve ushqimore dhe terapeutike, proceset e prodhimit duhet të monitorohen dhe regjistrohen në detaje. Pajisjet dixhitale ultrasonike Hielscher Ultrasonics shfaqin protokollimin automatik të të dhënave. Për shkak të kësaj veçorie inteligjente, të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit si energjia tejzanor (energjia totale dhe neto), temperatura, presioni dhe koha ruhen automatikisht në një kartë SD të integruar sapo pajisja të ndizet. Monitorimi i procesit dhe regjistrimi i të dhënave janë të rëndësishme për standardizimin e vazhdueshëm të procesit dhe cilësinë e produktit. Duke hyrë në të dhënat e procesit të regjistruara automatikisht, mund të rishikoni ekzekutimet e mëparshme të sonikacionit dhe të vlerësoni rezultatin.
Një tjetër tipar miqësor për përdoruesit është kontrolli i largët i shfletuesit të sistemeve tona dixhitale tejzanor. Përmes kontrollit të largët të shfletuesit mund të filloni, ndaloni, rregulloni dhe monitoroni procesorin tuaj tejzanor në distancë nga kudo.
Dëshironi të mësoni më shumë rreth avantazheve të nxjerrjes me ultratinguj? Na kontaktoni tani për të diskutuar procesin tuaj të prodhimit të ekstraktit botanik! Stafi ynë me përvojë të mirë do të jetë i lumtur të ndajë më shumë informacion në lidhje me nxjerrjen me ultratinguj, sistemet tona tejzanor dhe çmimet!

Pse është nxjerrja tejzanor metoda më e mirë?

efikasitet

 • Rendimentet më të larta
 • Procesi i shpejtë i nxjerrjes – brenda disa minutave
 • Ekstrakte me cilësi të lartë – të butë, nxjerrje jo-termike
 • Tretës të gjelbër (ujë, etanol, glicerinë, vajra vegjetale, NADES etj.)

thjeshtësi

 • Plug-and-play - Vendosni dhe veproni brenda disa minutave
 • Lancimi i lartë - Për prodhimin e ekstraktit të shkallës së madhe
 • Funksionimi në seri ose i vazhdueshëm
 • Instalimi dhe nisja e thjeshtë
 • Portable / Movable - Njësi portative ose të ndërtuara në rrota
 • Shkallë lineare deri - shtoni një sistem tjetër tejzanor paralelisht për të rritur kapacitetin
 • Monitorimi dhe kontrolli në distancë - nëpërmjet PC, telefonit të zgjuar ose tabletës
 • Nuk kërkohet mbikëqyrje e procesit - Vendosja dhe funksionimi
 • Performancë e lartë - e projektuar për prodhim të vazhdueshëm 24/7
 • Fuqia dhe mirëmbajtja e ulët
 • Cilesi e larte – projektuar dhe ndërtuar në Gjermani
 • Ngarkesë dhe shkarkim i shpejtë midis shumë
 • Lehtë për t'u pastruar

siguri

 • Thjeshtë dhe të sigurt për të kandiduar
 • Ekstraktimi pa tretës ose i bazuar në tretës (ujë, etanol, vajra vegjetale, glicerinë, etj)
 • Asnjë presion i lartë dhe temperatura
 • ATEX-certifikuar sistemet e eksplodimit të disponueshme
 • Lehtë për të kontrolluar (edhe nëpërmjet telekomandës)

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Literatura / Referencat

Solvents and Their Polarity

The table below lists the most common solvents arranged in order from lowest to highest polarity.

tretës formula boiling point (degC) melting point (degC) density
(g/mL)
tretshmëria in H2O   (g/100g) relative
polariteti
Cikloheksani C6H12 80.7 6.6 0.779 00,005 0.006
pentani C5H12 36.1 -129.7 0.626 0.0039 0.009
heksani C6H14 69 -95 0.655 0.0014 0.009
heptani C7H16 98 -90.6 0.684 0.0003 0.012
carbon tetrachloride CCl4 76.7 -22.4 1.594 0.08 0.052
carbon disulfide CS2 46.3 -111.6 1.263 0.2 0.065
p-xylene C8H10 138.3 13.3 0.861 00,02 0.074
toluen C7H8 110.6 -93 0.867 0.05 0.099
benzene C6H6 80.1 5.5 0.879 0.18 0.111
ether C4H10O 34.6 -116.3 0.713 7.5 0.117
methyl t-butyl ether (MTBE) C5H12O 55.2 -109 0.741 4.8 0.124
diethylamine C4H11n 56.3 -48 0.706 M 0.145
dioxane C4H8O2 101.1 11.8 1.033 M 0.164
N,N-dimethylaniline C8H11n 194.2 2.4 0.956 0.14 0.179
chlorobenzene C6H5Cl 132 -45.6 1.106 0.05 0.188
anisole C 7H8O 153.7 -37.5 0.996 0.10 0.198
tetrahydrofuran (THF) C4H8O 66 -108.4 0.886 30 0.207
acetat etil C4H8O2 77 -83.6 0.894 8.7 0.228
ethyl benzoate C9H10O2 213 -34.6 1.047 0.07 0.228
dimethoxyethane (glyme) C4H10O2 85 -58 0.868 M 0.231
diglyme C6H14O3 162 -64 0.945 M 0.244
methyl acetate C 3H 6O2 56.9 -98.1 0.933 24.4 0.253
chloroform CHCl3 61.2 -63.5 1.498 0.8 0.259
3-pentanone C5H12O 101.7 -39.8 0.814 3.4 0.265
1,1-dichloroethane C2H4Cl2 57.3 -97.0 1.176 0.5 0.269
di-n-butyl phthalate C16H22O4 340 -35 1.049 0.0011 0.272
cyclohexanone C6H10O 155.6 -16.4 0.948 2.3 0.281
pyridine C5H5n 115.5 -42 0.982 M 0.302
dimethylphthalate C10H10O4 283.8 1 1.190 0.43 0.309
klorur metilen CH2Cl2 39.8 -96.7 1.326 1.32 0.309
2-pentanone C 5H 10O 102.3 -76.9 0.809 4.3 0.321
2-butanone C4H8O 79.6 -86.3 0.805 25.6 0.327
1,2-dichloroethane C2H4Cl2 83.5 -35.4 1.235 0.87 0.327
benzonitrile C7H5n 205 -13 0.996 0.2 0.333
aceton C3H6O 56.2 -94.3 0.786 M 0.355
dimethylformamide (DMF) C3H7NO 153 -61 0.944 M 0.386
t-butyl alcohol C4H10O 82.2 25.5 0.786 M 0.389
aniline C6H7n 184.4 -6.0 1.022 3.4 0.420
dimethylsulfoxide (DMSO) C2H6OS 189 18.4 1.092 M 0.444
acetonitrile C2H3n 81.6 -46 0.786 M 0.460
3-pentanol C 5H 12O 115.3 -8 0.821 5.1 0.463
2-pentanol C 5H 12O 119.0 -50 0.810 4.5 0.488
2-butanol C4H10O 99.5 114.7 0.808  18.1 0.506
cyclohexanol C 6H 12O 161.1 25.2 0.962 4.2 0.509
1-octanol C 8H 18O 194.4 -15 0.827 0.096 0.537
2-propanol C3H8O 82.4 -88.5 0.785 M 0.546
1-heptanol C 7H 16O 176.4 -35 0.819 0.17 0.549
unë-butanol C4H10O 107.9 -108.2 0.803 8.5 0.552
1-hexanol C 6H 14O 158 -46.7 0.814 0.59 0.559
1-pentanol C 5H 12O 138.0 -78.2 0.814 2.2 0.568
acetyl acetone C5H8O2 140.4 -23 0.975 16 0.571
ethyl acetoacetate C6H10O3 180.4 -80 1.028 2.9 0.577
1-butanol C4H10O 117.6 -89.5 0.81 7.7 0. 586
benzyl alcohol C 7H 8O 205.4 -15.3 1.042 3.5 0.608
1-propanol C3H8O 97 -126 0.803 M 0.617
acid acetik C2H4O2 118 16.6 1.049 M 0.648
2-aminoethanol C2H7NO 170.9 10.5 1.018 M 0.651
etanol C2H6O 78.5 -114.1 0.789 M 0.654
diethylene glycol C4H10O3 245 -10 1.118 M 0.713
metanol CH4O 64.6 -98 0.791 M 0.762
etilen glikol C2H6O2 197 -13 1.115 M 0.790
glicerinë C3H8O3 290 17.8 1.261 M 0.812
ujë, i rëndë D2O 101.3 4 1.107 M 0.991
ujë H2O 100.00 0.00 0.998 M 1000


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.