Disintegrimi tejzanor i manave të kafshëve para tretjes së anerobisë

Dezintegrimi tejzanor rrit metanin (CH4), zvogëlon kohën e qëndrueshme të mbajtjes (SRT) dhe përmirëson performancën e përgjithshme të tretjes anaerobe. Ky është rezultat i shpërbërjes së biokollatave dhe qelizave bakteriale në plehun e kafshëve dhe lirimin e komponentëve intracellulare për shkak të solubilizimit të lëndës së grimcuar. Reaktorët Hielscher tejzanor për pretreatment të manures kafshëve të çojë në më shumë metan (biogazit) dhe më shumë të tretshme Kërkesa oksigjen kimike (SCOD) në tretje anaerobe.

Digjimi Anaerobik i Manureve të Kafshëve

Mbetjet e kafshëve treten anaerobisht për të reduktuar përmbajtjen e lëndës organike, për reduktimin e erërave dhe për të reduktuar emetimet e gazrave serrë nga sistemet e mbuluara. Një përfitim tjetër i mundshëm është ulja e patogjenëve të plehut organik. Mbeturinat tipike të kafshëve për tretje janë plehrat e derrit (plehun e derrit, plehun derri), plehun e qumështit ose plehun e mishit të gjedhit, plehun e pulave, plehun e gjeldetit, koren e gropës, plehun e lëngët, rrjedhjen e kafshëve dhe rrjedhjen e plehut organik.

Shpërndarja tejzanor

Cavitation tejzanor disintegrates solids organike dhe rrit sasinë e substrate organike të tretur, si dhe shkalla e degradimit dhe tretshmëria e biosolids gjatë procesit të tretjes anaerobe. Kjo pretreatment e bën më shumë sipërfaqe të disponueshme për tretjen anaerobe të mëvonshme. Rezultati është një konvertim i përmirësuar i grimcave biosolid të biogazit. Kjo rrit biodegradueshmërinë, rrit prodhimin e biogazit dhe rrit kërkesën e tretshme të oksigjenit kimik (SCOD).

Disintegrimi tejzanor i manave të kafshëve para tretjes së anerobisë

Plehra e bagëtive të qumështit për biogazë nga tretja anaerobe - fotolia-61947623-creativenature.nl

Reaktorët tejzanor

Hielscher furnizon disintegratorët tejzanor për përpunimin paraprak të linjave të vogla dhe të mëdha. Të gjithë reaktorët tejzanorë janë projektuar për të vazhduar vazhdimisht (24 orë / 7d / 365d) për shfrytëzimin maksimal të pajisjeve. Në varësi të faktorëve, siç është përbërja e mbeturinave, TS ose koha e qëndrueshme e mbajtjes në digester, kapaciteti i kërkuar i pajisjeve varion nga 2 deri në 10 kW për 1 m3/ orë për shumicën e instalimeve. Sondat ultravjollcë Hielscher dhe geometries reaktorit janë të optimizuar bazuar në shumë vite përvojë praktike në pretreatment e mbeturinave dhe llum para tretjes. Kjo është e rëndësishme, pasi konfigurimi i parametrave të sonikimit dhe dizajnit hidraulik ka një ndikim të rëndësishëm në efektin e shpërbërjes. Reaktorët Hielscher tejzanor lejojnë përpunimin e materialit më të trashë (më pak të holluar) për efikasitet më të lartë të procesit. Gjithashtu, pajisjet Hielscher tejzanor të shfaqë një efikasitet të pazgjidhura elektrike më të madhe se 81% – duke rezultuar në një performancë më të lartë të shpërbërjes. Përdorimi i një maceratori para sonikimit redukton grimcat dhe fibrat më të mëdha dhe përmirëson uniformitetin e hyrjes në sistemin tejzanor.

Energjia me ultratinguj ndihmon proceset kimike siç janë kataliza, sinteza dhe reagime të tjera. Në këtë mënyrë, sonication mund të aplikohet me sukses për proceset e kullimit, nxjerrjes ose hidrodesulfurizimit.

48kW Përpunuesit tejzanor
për rrymat e volumit të lartë

Disintegrator tejzanor Inline

Disintegrator tejzanor Inline

Ndërthurja e Përzierjeve të Mbeturinave

Përfitimet e shpërbërjes tejzanor para tretjes shtrihen përtej plehut të kafshëve. Ultrasonication përmirëson hidrolizën e bashkë-tretje e plehrave me mbeturinat e ushqimit, llumit komunal të ujërave të zeza ose edhe glicerinë të papërpunuar nga prodhimi i biodieselit. Disintegrimi tejzanor si një pretreatment më parë për bashkë-tretje mesofilike ose thermophilic tregon dukshëm më të lartë jep metan volumetrike, më të ulët H2S (erë) dhe amoniak i rrjedhshëm më i ulët se materiali jo-sonicated. Sasi të vogla të glicerinë (4 deri në 6%) të shtuara në plehun përpara se shpërbërja tejzanor të çonte në një rritje të ndjeshme në prodhimin e biogazit.

Përfitimet e Ultrasonication

Një efekt i dukshëm i shpërbërjes tejzanor është rritja e rendimentit të biogazit. Megjithatë, kursime edhe më të mëdha rezultojnë nga shpenzimet më të ulëta të kamionëve dhe shpenzimet më të ulëta për shkak të reduktimit të mbeturinave pas tretjes materiale. Kohët e mbajtjes më të shkurtër përmirësojnë kapacitetin e furrës dhe mund të ndihmojnë në shmangien e instalimit të një furrë shtesë. Më pak erë për shkak të H ulët2S dhe më pak amoniak i rrjedhshëm janë me rëndësi mjedisore.

Instalimi dhe retrofitting

Reaktorët tejzanorë Hielscher lehtë mund të integrohen në projekte të reja ose të përshtaten me digesters anaerobe ekzistuese. Ju mund të provoni efektet për materialin tuaj të mbeturinave në shkallë të vogël, p.sh. duke përdorur një UIP2000 (20kHz, 2000 vat) sistem me sonda cascatrode dhe reaktori i qelizës së rrjedhjes. Dizajni modular i sistemeve tejzanor te kapacitetit te larte (p.sh. 10x UIP4000, 40 kilovat) lejon instalimin fleksibël dhe përmirësimin gradual. Në veçanti, kur retrofitting digesters ekzistuese, shpenzimet për pajisje sonication shpejt amortizohen nga kursimet e kostos dhe të ardhurat nga biogazi. Ju lutemi të na kontaktoni për informacion falas!

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


biogas – Energjia e Rinovueshme

Biogas është një energji e ripërtëritshme miqësore me mjedisin. Derisa bionaftë dhe Bioetanol kryesisht prodhohen nga kultura ushqimore ose jo ushqimore, biogazi nga plehu përdor një produkt të mbeturinave bujqësore. Biogas nuk kërkon energji të distilimit të fortë ose kimikate agresive dhe ka gjurmë shumë të vogël të karbonit. Tretja anaerobike e asistuar ultrasonically prodhon energji të pastër, të gjelbër dhe të ripërtëritshme për shumë operacione blegtorale me një kosto konkurruese me ose nën çmimet komerciale të gazit natyror.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.