Agrochemicals tejzanor Prodhim industrial

 • Formulimi i agrochemicals përfshin shpërndarjen, shpërndarjen, emulsification, dhe homogjenizimin e komponimeve. Ultratinguj është një teknikë e besueshme e përzierjes për suspendime kimike me cilësi të lartë.
 • Disperzimi dhe shpërndarja me tejzanor lejon të prodhohen formulime të ngarkesës së lartë me shpejtësi të lartë të shpërndarjes.
 • Formulimi tejzanor mundëson përgatitjen dhe modifikimin e përbërësve aktivë, siç janë grimcat nano dhe polimere.

Prodhimi tejzanor i kimikateve bujqësore

Procesi i prodhimit të agrochemicals – të tilla si plehra (p.sh. azot dhe fosfor) dhe pesticidet për mbrojtjen e bimëve (p.sh. herbicidet, insekticidet, fungicidet, rodenticidet) si dhe agrochemicalet e tjera substanca aktive – kërkon mulliri të besueshëm, shpërndarje, shpërndarje dhe emulsifikim të përbërësve të produktit përfundimtar. Power-ultratinguj siguron besueshmëri përzierje, homogjenizimit dhe përzierja me cavitation- Forca të mëdha qethëse të gjeneruara.

Tejzanor Formulimi i Agrochemicals:

Cilësia dhe efektshmëria e agrochemicals varet shumë nga përqendrimi, madhësia dhe forma e substancave aktive dhe aditivëve, si dhe ndërveprimi i tyre. Kjo do të thotë se dispersioni, emulsioni ose pezullimi i aditivëve dhe i substancave aktive ndikon dukshëm në karakteristikat e dëshiruara të një pleh ose pesticid. Për të prodhuar kimikate specialiteti me cilësi të lartë si agrochemicals, grimcat e lëngshme ose të ngurta duhet të përpunohen me besueshmëri: Tejzanor bluarje dhe homogenizing rezulton në dispersione të qëndrueshme dhe në fund në produkte kimike me cilësi të lartë.
Gama e Hielscher e dispersers tejzanor dhe homogenizers ofron të përshtatshme “punë-kalë” për aplikimin tuaj!

Formulimet Agrochemical

na2co3_in_isopropanol_0250_010x_1.9x_p0200Përveç aditivëve, agrochemicals zakonisht përbëhet nga një ose më shumë substanca aktive të cilat japin formulimin pronat e dëshiruara. Në varësi të llojit të produktit, agrochemicals janë formuluar si dispersione, emulsione, pezullime, mikroemulsione, dhe sisteme të ndryshme të kontrolluara me lirim. Kontrolli i forcave të ndërveprimit midis pikave ose grimcave është thelbësor për të siguruar formulime afatgjata të qëndrueshme.
Si tejzanor jep forca të lartë qethje fuqi, ajo është një mjet shumë i besueshëm për të shpërndaj pluhurat, për të përziej vajra dhe dylli, për të mulli grimcat në madhësinë e shënjestruar (nën-mikron ose nano), në tretet kripërat dhe elektrolitë, dhe për të përzierje produkti përfundimtar në një formulim uniform. Përveç përzierjes dhe homogjenizimit, energjia-ultratinguj mundëson për shumë reagime kimike të tilla si sintezë, catalysis (p.sh. PTC), polimerizim si dhe për sintezën dhe funksionalizimin e grimca nano.

Llojet e formulimit agrokimik përfshijnë:

 • Pluhurat e lagur (WP)
 • Granulat e Dispergjencës së Ujit (WDG)
 • Flowables të thata (DF)
 • Flowables ose Concentrates Pezullimi (SC)
 • Koncentrate emulsifikueshme (KE)
 • Koncentrate të lëngshme të lëngshme (SLC)
 • Granulat e tretshme në ujë (WSG)

Përpunimi tejzanor

Zbatimi i valëve tejzanor në proceset e lëngëta është një metodë e provuar e intensifikimit të procesit. Hielscher furnizon pajisjet tejzanor të procesit për çdo shkallë – nga laborator homogjenizues dhe pilot ultrasonicatorsmakineri industriale tejzanor për sonication inline të rrjedhave të mëdha të vëllimit. Ultrasonicators Hielscher janë ndërtuar për të i fortë aplikacionet në mjedise kërkuese dhe janë të besueshme në 24/7 operacion. Të gjitha proceset mund të jenë linearisht lart-shkallëzuar nga R&D në nivelin e prodhimit komercial. Mirëmbajtja e ulët, funksionimi i sigurt dhe mundësia retrofitting janë avantazhe të mëtejshme.

Avantazhet e Përpunimit Kimik Tejzanor:

Ultrasonikë të energjisë për mulliri, shpërndarje, emulsifikim dhe sonokemi. (Kliko per te zmadhuar!)

Përpunimi tejzanor

Kërkesë informacioni

Disperuesit me ultratinguj janë shumë efikas dhe shpesh i tejkalojnë agitatorët tradicionalë dhe miksera.

Dispersers tejzanor industriale

Letërsi / Referencat

 • Pimentel, David (2002): Encyclopedia of Pest Management. CRC Press 2002.
 • Tadros, Tharwat (2013): Formulimet Agrochemical. në: Enciklopedia e Colloid dhe Interface Science. Springer 2013. 3-80.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Komponentet e Agrochemicals

Formulat agrokimike përbëhen nga komponente të ndryshme. Përbërësit më të rëndësishëm përfshijnë substancat aktive (siç janë hidrokarburet e klorit, p.sh. DDT, 2,4-D, 2,4,5-T), organofosfate p.sh. paration dhe malation, karbamatet p.sh. karbaryl dhe carbofuran, triazinë p.sh. atrazinë dhe simazinë) polimeret, grimcat nano, elektrolitet (p.sh. kripërat e glyphosate, fomesafen, glufosinate, paraquat), kristale të lëngët surfactant, intermediates (p.sh. 2,2-Dimethoxypropane), sistemet xhel, transportuesit (p.sh. lëngjet hidrokarbure) & tensili jo-jonik, adjuvant, vajra, stabilizues dhe emulsifikues. Këto përbërës duhet të përpunohen në mënyrë të besueshme për të formuluar një produkt bujqësor efektiv që mbron bimët dhe kulture nga dëmtuesit e dëmshëm, patogjenët dhe sëmundjet.
Hielscher Ultrasonics’ homogjenizuesit janë pajisjet e preferuara për përzierjen e kimikateve me cilësi të lartë. cavitational forcat qethëse të ultrasonicators të fuqishëm të Hielscher shkëlqejnë metodat tradicionale të përzierjes. Ultrasonikë industriale, të tilla si UIP10000 ose UIP16000, merren me rryma të volumit të volumit të lartë me ritme të larta rrjedhëse. Për përpunimin e substancave kritike, Atex-vlerësuarat ultrasonicators janë në dispozicion.Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.