Sinteza tejzanor e grimcave Nano fluoreshente

  • Grimcat artificiale sintetizuara nano fluoreshente kanë aplikime të shumëfishta potenciale në prodhimin e elektrooptikëve, ruajtjen optike të të dhënave, si dhe për aplikime biokimike, bioanalizuese dhe mjekësore.
  • Sonication është një metodë efektive dhe e besueshme për të sintetizuar grimca fluoreshente nano me cilësi të lartë në shkallë industriale.
  • Sinteza tejzanor e grimcave fluoreshente nano është e thjeshtë, e sigurt, e riprodhueshme dhe e shkallëzueshme.

Përgatitja tejzanor e grimcave Nano fluoreshente

Zbatimi i valëve tejzanor ndaj materialeve nano është i njohur për efektet e saj të dobishme, të cilat përfshijnë sintezën sonochemike të grimcave nano, funksionalizimin dhe modifikimin e tyre. Përveç këtyre aplikacioneve sonochemical, ultratinguj është teknikë e preferuar për një shpërndarje të besueshme dhe efektive dhe deagglomeration e suspendimeve të qëndrueshme nano.

Përgatitja tejzanor e nanopartikulleve fluoreshente

Ultrasonication është një mjet i provuar përmirësimin e sintezës koloidale të nanopartikulleve uniforme dhe shumë kristalore me vetitë fluoreshente, efikasitetin e lartë kuantik dhe stabilitetin.
Tejzanor ndihmon gjatë:

Nano-pjesëzat e karbonit të tretshëm në ujë me konvertim të fluorescencës

Li et al (2010) kanë zhvilluar një hap tejzanor metoda për të sintetizuar monodispersed fluoreshent i tretshëm në ujë nanopartikalet e karbonit (CNPs). Grimcat fluoreshente u sintetizuan drejtpërsëdrejti nga glukoza nëpërmjet një trajtimi tejzanor me alkalin ose acid të asistuar me një hap. Sipërfaqet e grimcave ishin të pasura me grupe hidroksil, duke i dhënë ato të larta hydrophilicity. CNPs mund të lëshojnë i ndritshëm dhe i gjallë fotoluminescence që mbulon të gjithë spektrin e spektrit të dukshëm në afërsi të infra të kuqe (NIR). Për më tepër, këto CNPs gjithashtu kishin shkëlqyer up-konvertimit fluoreshent Vetitë.
Procesi i një reagimi tejzanor me një hap është një metodë e gjelbër dhe e përshtatshme duke përdorur pararendësit natyrorë për të përgatitur CNP me madhësi të vogël duke përdorur glukozën si burim karboni. CNP-të shfaqin të qëndrueshme (>6 muaj) dhe PL i fortë (rendimenti kuantik ∼7%), veçanërisht dy veti të shkëlqyera fotolumineshente: Emetimi NIR dhe vetitë fotolumineshente deri në konvertim. Kombinimi i shpërndarjes falas në ujë (pa asnjë modifikim sipërfaqësor) dhe vetive tërheqëse fotoluminante, këto CNP janë premtuese për një lloj të ri të shënuesve të fluoreshencës, bio-sensorët, imazhet biomjekësore dhe shpërndarjen e ilaçeve për aplikime në bioshiencë dhe nano-bioteknologji.

Përpunimi i nanopartikulleve të karbonit fluoreshent të tretshëm në ujë nga glukoza me një trajtim tejzanor me alkalin ose acid të asistuar me një hap. (Kliko per te zmadhuar!)

(a) imazhi TEM i CNP-ve të përgatitura nëpërmjet sonikimit nga glukoza me diametër më të vogël se 5 nm; (b), (c) Fotot e dispersionit të CNP-ve në ujë me rrezet e diellit dhe ndriçimin UV (365 nm, qendra) respektivisht; (dg) Imazhe mikroskopike fluoreshente të CNPs nën ngacmim të ndryshme: d, e, f, dhe g për 360, 390, 470 dhe 540 nm respektivisht. [Li et al. 2010]

Particle Fluorescent Porphyrin Nano

Grupi hulumtues i Kashani-Motlagh ka sintetizuar me sukses porfirinë fluoreshente nanoparticles nën ultrasonication. Prandaj, ata u kombinuan reshje dhe sonication. [Tetrakis (para-chlorophenyl) porphyrin] TCPP nanoparticles ishin qëndrueshme në zgjidhje pa aglomeraturë për të paktën 30 ditë. Asnjë grumbullim i vetes i kromoforeve përbërës të porfiirit nuk është vërejtur. Nanoparticulat TClPP ekspozuan vetitë optike interesante, veçanërisht një pjesë të madhe bathochromic ndryshim në spektrin e absorbimit.
Kohëzgjatja e tejzanor trajtimi ka efekte të thella në madhësinë e grimcave të nanopartikulave të porfirines. Në kohët më të shkurtra të sonifikimit, nanopartikalet e porfirines kanë maja më të mprehta dhe absorbime më të forta; kjo tregon se duke rritur kohën e sonication, numri i porphyrin Nanogrimca bëhet më shumë dhe numri i porphyrins për çdo njësi të nanoparticle rritet.

Përgatitja tejzanor e grimcave fluoreshente nano. (Kliko per te zmadhuar!)

Grupi hulumtues i Kashani-Motlagh (2010) gjeti një ultratinguj të thjeshtë reshje rruga për të sintetizuar grimca fluoreshente të prophyrin nano.

Homogenizuesit tejzanor përdoren për sintezën e grimcave fluoreshente nano

Kërkesë informacioni

Ultratinguj me energji nxit reagimet sonochemike (Kliko për ta zmadhuar!)

Reaktor xhami tejzanor për sonochemistry

200 watt homogjenizues tejzanor me sonotrode

Pajisja tejzanor mbajtëse me dorë UP200H

Sinteza e Nanocomposites Magnetic / Fluorescent

Ultrasonically ndihmon sintezën e nanocomposites përbërë nga magnetik nanopartikalet dhe fluoreshent pikat kuantike (QDs) me një shtresë të shell silicë. Këto përbërës janë bifunktionalë, duke paraqitur përparësitë e të dy QD-ve dhe grimcave magnetike nano. Pikat kuantike të CdS u sintetizuan me procedurën e mëposhtme: Në fillim, dy ml të nëntitrave të filmit të nukleacioneve që përmbajnë magnetofluid të hekurit dhe 0.5 ml pika kuantike CdS 1 mol / L u përzier nën tejzanor nxitje, 2 mL PTEOS (tetraethylorthosilicate para-polimerizuar) u shtua pastaj në përzierje e mëparshme, dhe në fund 5 mL amoniak ishte shtuar.
Për më tepër, tejzanor emulsification lejon për përgatitjen e nanopartikaleteve të reja shumë-ngjyra të lartë fluoreshente-superparamagnetike duke përdorur nanopartikalet e QT (quantam dots) dhe nanoparticles magnetit dhe polifonik amfifilik (akrilati tertbutil akrilati-bashkë-metakrilik) copolymer tribloc për kapsulimin.

Nanopartikele fluoreshente në pezullim

Letërsi / Referencat

  • Li, Jimmy Kuan-Jung; Ke, Cherng-Jyh; Lin, Cheng-An J .; Cai, Zhi-Hua; Chen, Ching-Yun; Chang, Walter H. (2011): Metoda e Lehtë për Aromatik Nanocluster Sinteza dhe Kontrolli Fluoreshent Përdorimi i Toluenit dhe Ultrazërit. Gazeta e Inxhinierisë Mjekësore dhe Biologjike, 33/1, 2011. 23-28.
  • Li, Haitao; Ai, Xiaodie; Liu, Yang; Huang, Hui; Lian, Suoyuan; Lee, Shuit-Tong; Kang, Zhenhui (2011): Sinteza ultrasonike me një hap e nanopartikujve të karbonit të tretshëm në ujë me veti të shkëlqyera fotolumineshente. Karboni 49, 2011. 605-609.
  • Kashani-Motlagh, Mohamad Mehdi; Rahimi, Rahmatollah; Kachousangi, Marziye Javaheri (2010): Metoda tejzanor për përgatitjen e nanopartikulave organike të porfyrinës. Molekulat 15, 2010. 280-287.
  • Zhang, Ri-Chen; Liu, Ling, Liu; Xiao-Liang, Xu (2011): Sinteza dhe karakteristikat e nanokompoziteve magnetike-fluoreshente Fe3O4-SiO2-CdS multifunksionale. Fizika kineze B 20/8, 2011.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.