Tejzanor Përgatitja e serumit të pasur të trombociteve

  • Platforma me plazmë të pasur (PRP) është plazma e gjakut që është pasuruar me trombocitet, e cila përdoret për trajtime mjekësore dhe estetike.
  • Lizat tejzanor dhe kondicionimi janë një metodë shumë efektive për përgatitjen e plazmës së pasur me platelet.
  • Hielscher Ultrasonics ofron sisteme të ndryshme tejzanor që përputhen me kërkesat e trajtimit të gjakut (p.sh. për përgatitjen brenda dhe jashtë dhomës së pastër).

Serum të pasur të trombociteve

Sonication është një metodë e besueshme dhe e lehtë për të lezionuar trombocitet në serumin e gjakut autolog për të çliruar faktorët e rritjes. Fraksionet e rrjedhura nga tromboza – i njohur edhe si serum i kushtëzuar autolog (ACS) – përdoren për riparimin e indeve ose trajtimet estetike. Për të marrë rezultate optimale, PRP është pasuruar para injektimit.
Për të përgatitur plazma të pasuruar me faktorë të rritjes së qelizave, sonikimi është një metodë shumë efektive dhe efikase për të lyer membranat qelizore dhe për të liruar pothuajse faktorët e plotë të rritjes së qelizave nga trombocitet. Nga liza ultratinguj dhe kondicionimi, mund të përdoren edhe gjakun anti-koagulues.
Kushtëzimi i PRP nëpërmjet sonication është një mënyrë e përshtatshme dhe me kosto efektive për të dhënë në faktorët e koncentruar të rritjes.

Përgatitja tejzanor e plazmës së pasur me platelet (PRP) © Fortunato, TM et al. (2016)

Liza tejzanor e plazmës së pasur me platelet (PRP)

Efektet tejzanore të lizës

Trajtimi tejzanor i serumit të gjakut rezulton në një lizë homogjene të trombociteve në mënyrë që të lirojnë faktorët e rritjes së mbërthyer (faktori i rritjes AB (PDGF-AB), faktori i rritjes AA (PDGF-AA), faktori i rritjes BB (PDGF-BB), vaskular faktor i rritjes endoteliale (VEGF), faktor i rritjes së transformatorit β (TGF-β), faktori i rritjes epidermale (EGF), faktori rritës i rritjes së insulinës (IGF), faktori i rritjes së qelizave epiteliale ECGF dhe faktori i rritjes fibroblastik (FGF)). Trombocitet dhe granulat e tyre alfa janë ndërprerë nga sonication, duke përdorur fenomenin e cavitation akustike. Përdorimi i cavitation tejzanor për lysis trombocitës zvogëlon ndikimin e mundshëm negativ në aktivitetin e faktorit të rritjes të metodës së përsëritur ngrirje-shkrirje.

Kërkesë informacioni

Protokolli për Përgatitjen e PRP Tejzanor

Prova-tip insonifier UP200St për lizëPërafërsisht. 16mL e mostrës së freskët të gjakut të mbledhur autolog është kthyer butësisht 8-10 herë në një tub në mënyrë që gjaku dhe antikoagulantët të jenë të përziera mirë. Më pas, mostra është centrifuguar në 1800 g për 20 minuta në temperaturën e dhomës. Pas centrifugimit, trombocitet dhe qelizat mononukleare krijojnë një shtresë të bardhë në pjesën e poshtme të shtresës së plazmës, e cila njihet si plazma e pasur me platelet (PRP). Shtresa e sipërme njihet si plazma e dobët e trombociteve (PPP). Qelizat mononukleare mund të hiqen ose të mbeten në mostër. Shpesh, qelizat mononukleare mbeten në mostrën PRP për të shmangur hapat shtesë, të cilët mbajnë rrezikun e kontaminimit.
Shënim: Trajtimi tejzanor i PRP autologe duhet të kryhet nën kushte sterile.
PRP dhe PPP janë të ndara dhe të mbledhura. Për PPP, 1.5mL 10% zgjidhje klorur kalciumi është shtuar, ndërsa për PRP 0.5mL 5% etanol është shtuar. Të dy suspendimet janë të shqetësuar lehtë dhe lejohen të qëndrojnë për 5 minuta në temperaturën e dhomës. Së fundmi, 1mL PPP shtohet në suspendimin e PRP dhe lejohet të qëndrojë deri në formimin e koagulës fibrine.
Trajtim tejzanor: Meqë xheleti i trombociteve formohet si një rezervuar për faktorët e rritjes së çliruar, xhelja e fibrinës duhet të ndërpritet për të çliruar faktorët e rritjes në dispozicion. Parametrat për lirimin tejzanor dhe lirimin e faktorit të rritjes janë si më poshtë: Sonicate me një UP200Ht ose UP200St (200W, 26kHz) me sonotrode S26d2 mostrën në tub. Për të shmangur mbinxehjen e mostrës së gjakut, sonikimi mund të kryhet në cikle pulsimi (p.sh. 10 sekonda, 30 sekonda off). Mostra duhet të vendoset në akull për ftohje në mënyrë që temperatura të mbahet në mënyrë optimale ndërmjet 2 – 5 ° C. Pas sonication, mostër është centrifuguar në 16000 g për 5 min. në temperaturën e dhomës. Supernatanti mblidhet dhe mund të ruhet në -70 ° C.
Përqendrimi i trombociteve në fraksionin e PRP u pasurua 1.7 – 4.5 herë në metodën sonicated kur krahasohet me literaturën mesatare të trombociteve në gjakun e plotë.

PRP është kombinuar me terapinë e qelizave burimore me origjinë prej dhjamit (qeliza staminale autologe të lëshuara ultrasonically nga indi dhjamor, të përzier me PRP, dhe injektuar përsëri në indet e pacientit për riparim).

Pajisje tejzanor

Pajisja tejzanor VialTweeter mundëson përgatitjen e njëkohshme të mostrës deri në 10 shishka nën të njëjtat kushte procesi. (Kliko per te zmadhuar!)Hielscher Ultrasonics është ekspert për teknologji të sofistikuar dhe të besueshëm tejzanor. Pajisjet tona tejzanor përdoren në mbarë botën për lizë, nxjerrje dhe përgatitje mostre – nga direkt dhe indirekt. Autoclavable si dhe i disponueshëm pajisje sigurojnë një ndotje-free trajtimi i mostrave të gjakut autolog. Shumica e sistemeve tona mund të përdoren për lizën tejzanor të qelizat burimore dhe PRP, që i bën pajisjet tona tejzanor ekonomikisht edhe më efikas.
Kjo tabelë më poshtë liston pajisjet tona tejzanore, të cilat janë të përshtatshme për përgatitjen e plazmës së pasur me platelet dhe volumin e tyre të rekomanduar të mostrës, respektivisht. Gjithashtu janë të disponueshëm edhe ultrasonicators më të mëdhenj dhe sisteme të përshtatur.

pajisje Fuqia [W] Freq. [KHz] lloj Sasia [ml]
VialTweeter 200 26 vete 0.5 1.5
UP50H 50 30 dore apo të montuar 00,01 250
UP100H 100 30 dore apo të montuar 00,01 500
UP200Ht 200 26 dore apo të montuar 0.1 1000
UP200St 200 26 standmounted 0.1 1000
UP400St 400 24 standmounted 5.0 2000
UP200St-SonoStep 200 26 vete 30 500
GDmini2 200 26 qelizë rrjedhin ndotje-free

Ju lutemi të na kontaktoni sot! Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë të gjeni pajisjen optimale tejzanor!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


GDmini2 në UP200St-TD Transducer (200 watts) për sonication pa ndotje

GDmini2 në UP200St-TD Transducer (200 watts)

Letërsi / Referencat

  • Fortunato, TM; Beltrami, Ch .; Emanueli, C .; De Bank, PA :; Pula, G. (2016): xhel lysate trombociteve dhe progenitorët endotelial stimulojnë formimin e rrjetit mikrovaskular in vitro: implikimet e inxhinierisë së indeve. Sci. Rep 6, 2016.
  • Hamid, MSA; Yusof, Ashril; Ali, Mohamed Razif Mohamed (2014): Platforma me Plotë të Plehrave (PRP) për plagë akute të muskujve: Një Shqyrtim Sistematik. PLOS ONE Vëllimi 9, Issue 2, 2014.


Fakte të vlefshme

Platelet Plasma Plotë

Platforma e pasur me trombocitet përmban faktorin e rritjes së trombociteve AA (PDGF-AA), faktorin e rritjes së trombociteve BB (PDGF-BB), faktorin e rritjes endoteliale vaskulare (VEGF), transformimin e faktorit të rritjes β (TGF (IGF), faktori i rritjes së qelizave epiteliale ECGF dhe faktori i rritjes fibroblastik (FGF), të cilat janë stimulantë të rëndësishëm për rritjen dhe rinovimin e qelizave.

Serum Kondicionuar Autolog (ACS)

Plasma e Kondicionuar Autologe (ACP) është një plazmë e pasur me trombotë që është nxjerrë nga gjaku autolog, i cili përdoret për të mbështetur rigjenerimin në një sërë kushtesh ortopedike dhe procedurave kirurgjikale. Serumi i kushtëzuar përgatitet duke e ndarë plazmën nga komponentët e tjerë të gjakut (të tilla si eritrocitet) dhe koncentrohen. ACP është një plazmë e pasur me platelet (PRP). PRP është një term i përgjithshëm për një lloj plazme që përmban një përqendrim shumë më të lartë të trombociteve kur krahasohet me tërë gjakun. Është nxjerrë nga gjaku i plotë. Komponentët kryesorë të ACP përfshijnë trombocitet (trombocitet), dhe disa faktorë të rritjes që luajnë një rol të rëndësishëm në procesin e shërimit. Ndryshe nga formulimet e tjera të plazmës me plazme të pasura, ACP dallohet nga një përqendrim i ulët i qelizave të bardha të gjakut si granulocitet neutrofile që mund të dëmtojnë procesin e shërimit kur janë të pranishme në përqëndrime të larta.

Injeksione plazme të pasura me plazma

Platforma e pasur me trombocitet përdoret si injeksion në mjekësinë rigjeneruese, si dhe në procedurat kozmetike. Aplikimi i PRP premton përshpejtim të ndjeshëm të shërimit të muskujve dhe rimëkëmbjen e muskujve. Për më tepër, ajo përdoret me sukses për të trajtuar inflamacionin, artriti, dhimbjet, plagët, shërimin e ngadaltë të plagëve të hapura dhe djegiet serioze të lëkurës. PRP përmban një nivel të lartë të faktorëve të rritjes, të cilat stimulojnë dhe mbrojnë qelizat shëruese ao që riparohen indet e dëmtuara.
Për treamentet kozmetike, PRP është treguar e efektshme për të stimuluar rritjen e flokëve, rinovimin e lëkurës (e njohur edhe si trajtim vampir).

Faktorët e rritjes së trombociteve (PDGF)

Termi faktor i rritjes së trombociteve (PDGF) i referohet faktorëve PDGF-A, PDGF-B, PDGF-C dhe PDGF-D. Ky është një rrjet sinjalizues i katër ligandëve (PDGF-A, PDGF-B, PDGF-C dhe PDGF-D), dhe dy receptorë, PDGFR-alfa dhe PDGFR-beta.
Faktorët e rritjes, ose proteinat, rregullojnë rritjen dhe ndarjen e qelizave. Si mitogjen kryesor që gjendet në serumin e gjitarëve, i cili lirohet nga trombocitet gjatë formimit të koagulimit, luan një rol të rëndësishëm në formimin e enëve të gjakut (angiogjenezën), rritjen e enëve të gjakut nga indet ekzistuese të enëve të gjakut.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.