Ultrasonication dhe karburante të rinovueshme

Biodiesel, bioethanol dhe biogas janë tre mënyra për të kthyer materialin organik në lëndë djegëse të gjelbërta. Ultrasonication përmirëson rendimentin e energjisë dhe efikasitetin e konvertimit.

Karburantet e rinovueshme gëzojnë kërkesa në rritje ndërsa çmimet e naftës shënojnë lartësi të reja. Aplikimi i teknologjisë tejzanor në prodhimin e karburanteve të gjelbër, si bionaftë, bioetanol dhe biogaz përmirëson efikasitetin teknik dhe komercial.

Bionaftë nga vajra vegjetale dhe yndyra e kafshëve

Reaktorët tejzanor të përzierjes për biodelizën

Bionaftë është një lëndë djegëse e rinovueshme që mund të përdoret në motorët me naftë si një alternativë për naftën e prodhuar nga nafta. Bionaftë është bërë nga transesterifikimi nga burime, të tilla si vajra vegjetale, yndyrna shtazore ose yndyrat. Më të zakonshmet janë lëndët ushqyese si soja, raphe ose vaj algash. Prodhimi i bionaftës përfshin reaksion katalitik me alkool (metanol ose etanol). Përzierja tejzanor e vajit, yndyrës ose yndyrës me alkoolin përmirëson shpejtësinë e reagimit dhe rendimentin në mënyrë të konsiderueshme. Kjo redukton kostot e investimeve dhe operacionale.

Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth reaktorëve përzierës tejzanor për bionaftë!

Bioetanol nga amidon dhe sheqeri

Disintegrimi i qelizave tejzanor

Bioetanoli përdoret si një alternativë e gjelbër ndaj benzinës. Është bërë nga misri, gruri, patatet, kallami i sheqerit, orizi dhe drithërat e tjera me fermentim. Maja përdoret për të fermentuar niseshtën dhe sheqernat që gjenden në këto kultura në etanol. Shpërndarja tejzanor e strukturave qelizore dhe nxjerrja e materialit intracellular zvogëlon madhësinë e grimcave dhe ekspozon një sipërfaqe shumë më të madhe të enzimave gjatë lëngëzimit. Kjo përmirëson bioavailability e niseshte dhe sheqer dhe rezulton në fermentim të shpejtë dhe më të plotë që çon në më shumë etanol.

Kliko këtu për të lexuar më shumë Shpërbërja Cell dhe ekstraktim!

Biogas nga mbeturinat dhe llumrat

Ultrasonication përmirëson tretjen e llumit.

Mbetjet organike komunale, llumrat e zeza, plehrat dhe plehrat shërbejnë si burim i biogazit. Përpunimi i një materiali të tillë në digestorët aerobe ose anaerobe konverton materialin organik në biogas. tejzanor shpërbërja e materialit organik para tretjes ndryshon strukturën materiale, dhe liron dhe aktivizon enzimat. Kjo përmirëson tretjen e materialit organik që çon në përpunim më të shpejtë, më shumë gaz dhe më pak llum mbetje. Kjo nga ana tjetër rrit kapacitetin e digestorëve ekzistues dhe redukton kostot e largimit.

Kliko këtu për të lexuar më shumë dezintegrimi i llumit tejzanor!

Bilanci i Energjisë tejzanor

Përpunimet e përmendura më lart nuk kërkojnë energji shumë tejzanore. Në përgjithësi energjia e tepërt si rezultat sonication përbën për energjinë e përdorur për të gjeneruar ultratingull. Pajisjet Hielscher tejzanor kanë një të përgjithshme efikasiteti i më shumë se 85%. Kjo do të thotë se më shumë se 85% e energjisë elektrike konvertohet dhe dërgohet tek lëngu me anë të energjisë mekanike. Kërkesa aktuale e energjisë e një procesi mund të përcaktohet në shkallë të vogël duke përdorur një procesor ultravjollcë 1kW në shkallë të lartë. Të gjitha rezultatet nga gjykimet e tilla mund të jenë shkallëzuar lehtë. Hielscher furnizon pajisjet industriale të përpunimit tejzanor, në mbarë botën. Me përpunuesit tejzanor deri në Fuqia 16kW për një pajisje të vetme, nuk ka asnjë kufizim në madhësinë e bimëve apo kapacitetin përpunues.

Kërkoni më shumë informacion!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë lidhur me përdorimin e ultrazërit në prodhimin e lëndëve djegëse të rinovueshme.
Ju lutem tregoni informacionin, që dëshironi të merrni, më poshtë:
Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.