Riciklimi i gomës së gomave me ultratinguj me performancë të lartë

Goma e gomave të mbeturinave është një material toksik, jo biodegradues që e bën depozitimin e tij një problem mjedisor dhe ekonomik. Devulcanization tejzanor është një metodë e shpejtë dhe efikase për të ricikluar gomën e gomave të mbeturinave duke lejuar ripërdorimin e gomave të mbeturinave. Riciklimi i gomës tejzanor të gomave është një proces relativisht i thjeshtë, i cili është testuar me sukses. Shkallëzimi i procesit linear të riciklimit të gomave tejzanor bën që të bëhet e mundur trajtimi i vëllimeve të mëdha në shkallë industriale me kosto ekonomike.

Problemi i mbeturinave të gomës

Goma e gomave të mbeturinave shkakton një problem të rëndësishëm mjedisor për shkak të toksicitetit dhe mos degradueshmërisë së tyre. Struktura dhe toksiciteti i tyre i valkanezuar i karbonit ndërlidhës e bën depozitimin një barrë mjedisore. Teknika konvencionale e riciklimit të gomës është joekonomike, jo miqësore me mjedisin, dhe materiali i ri i gomës i prodhuar me gomë të ricikluar tregon cilësi të ulët pasi zinxhirët kryesorë polimerikë të gomës së mbeturinave ndryshohen dhe dobësohen.
Meqenëse gomat janë pjesë e burimeve më problematike të mbetjeve, kërkohen metoda miqësore me mjedisin dhe ekonomia ose riciklimi. Piroliza dhe devulcanization janë proceset më të suksesshme të riciklimit për goma. Progresi në riciklimin e gomave të mbeturinave është thelbësore për të ndaluar ngarkesën mjedisore të gomave të gomave dhe ndihmon në zvogëlimin e gomave të hedhjes në deponi.

Trajtimi tejzanor mund të intensifikojë dhe përmirësojë të dy proceset moderne të riciklimit të gomave, pirolizën dhe devulcanization.

Përpunues ultrasonik me performancë të lartë 2KW UIP2000hdT i kombinuar me ekstruder me dy vida për dekstrimin e gomës së vulcanizuar

Sistemi tejzanor për devulcanization e gomës së mbeturinave

Bllok ekstruder i personalizuar për të çiftuar ultratinguj të fuqisë në proceset e nxjerrjes

Bllok i ekstruderit të personalizuar në zërit të çiftit në elastomer të nxehtë

Kërkesë informacioni

Devulcanization tejzanor e gomës së gomave

Me devulkanizimin tejzanor, lidhjet kimike të squfurit dhe squfurit-karbonit në goma janë dekompozuar, gjë që rezulton në shkrirjen e gomës së butë. Kjo shkrirje gome ultrasonike e gjeneruar mund të përpunohet dhe të formohet në produkte të reja gome, p.sh. goma të reja. Një avantazh i madh i devulcanization tejzanor është nxehtësia dukshëm më e ulët e kërkuar. Së pari, pjesët e gomave të mbeturinave nxehen përafërsisht. 400ºF ose 200ºC, më pas ushqehen me një ushqyes vidhos përmes një qelize rrjedhese, ku goma e mbeturinave është e sinjalizuar me ultrasonikë me performancë të lartë nën presion të lartë. Gjatë devulcanization tejzanor gome është shndërruar nga gjendja e saj e mëparshme e fortë në një çështje shumë viskoze. Ultrasonifikimi intensiv prish shpejt rrjetin tre-dimensionale të elastomereve të vullkanizuara. Trajtimi tejzanor i dekstruksionit të lidhjeve kimike zgjat vetëm disa sekonda. Shkrirja e gomës së zërit mund të përforcohet me agjentë shërues dhe mbushës dhe të formohet në produkte të reja gome.

Përmirësimi tejzanor i mbetjeve pirolitike

E zeza e karbonit mund të prodhohet me trajtimin tejzanor të mbetjeve pirolitike nga goma e gomave të mbeturinaveMbetjet pirolitike mund të azhurnohen duke zonalizuar ato në acide klorhidrike dhe hidrofluorike në mënyrë që të përftohen karboni pirolitik i zi. Trajtimi tejzanor mund të përmirësojë me sukses mbetjet pirolitike nga gomat e mbeturinave në të zezën e karbonit komercial me vlerë të lartë. Trajtimi tejzanor pas pirolizës në këtë mënyrë përmirëson ndjeshëm efikasitetin e përgjithshëm të pirolizës së gomave të mbeturinave.

Ultrasonicators me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics është partneri juaj me përvojë kur bëhet fjalë për proceset tejzanor me performancë të lartë. Devulcanization tejzanor kërkon përpunues tejzanor industrial me fuqi të lartë, të cilat mund të funksionojnë në kushte të presionit të lartë dhe temperaturës së lartë. Një parakusht tjetër është shpërndarja e amplitudave shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtë vazhdimisht në operacionin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë të disponueshme Sonotrode të personalizuara tejzanor. Sonotrodet me presion të lartë / temperaturë të lartë të Hielscher janë prodhuar dhe akorduar për kushtet e kërkuara të procesit të devulcanization. Me vdesin të personalizuar, briri tejzanor (Sonotrode) futet në fuçinë ekstruder. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara. Performanca e lartë dhe besueshmëria shndërrojnë ultrasonikuesit Hielscher në kalin e punës të reklamimit të gomës!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me përpunuesit tanë tejzanor për riciklimin e gomave të mbeturinave. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja! Merrni më shumë informacion dhe çmime tani!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Fakte të vlefshme

Vulcanization / Devulcanization

Vulcanization është një proces për të bërë gome natyrale, e cila ka qëndrueshmëri dhe fleksibilitet të ulët, më të fortë dhe të qëndrueshëm. Prandaj, gome natyrale nxehet dhe me shtimin e kryqëzimit të squfurit midis polimerëve. Duke ndërlidhur molekulat e gomës polimerike, të ashtuquajturat polisoprenë, janë të lidhura me njëra-tjetrën nga atomet e squfurit. Nëpërmjet vulcanization prodhohet e ashtuquajtura gome vullkanizuese, e cila ofron performancë më të lartë dhe qëndrueshmëri. Gome e vullkanizuar mund të gjendet në goma, çorape gome, thembra këpucësh, lodra etj.

Devulcanization është një teknikë ku struktura e kryqëzimit, konkretisht lidhjet e squfurit-squfuri dhe / ose karboni-squfuri janë copëtuar. Kjo mund të bëhet me metoda të ndryshme të tilla si mekaniko-kimike, kimike, biologjike, dhe duke përdorur ultrasonication me fuqi të lartë.

gomë

Gome njihen edhe si elastomere. Elastomeri është një shkurtim për polimer elastik. Elastomet shfaqin karakteristika viskelastike: Janë polimere ngjitëse, shumë elastike. Termi gome përdoret shpesh për të dalluar grupin e elastomereve që duhet të jenë të vullkanizuara ose të kurohen që të jenë të dobishme.

Arefarë janë prej gome të gomave?

Goma e gomave (anglisht amerikane) ose goma e gomave (anglisht britanike) janë bërë nga disa komponentë, duke përfshirë gome, mbushës dhe aditivë të tjerë. Goma e gomave mund të përbëhet nga gome natyrale, e bërë nga supa e latex, e cila sekretohet nga lëvorja e pemës së gomës, ose nga goma sintetike. Gomat sintetike bëhen nga nafta. Format më të zakonshme të gomës sintetike janë goma e stiren-butadenit (SBR), gome polibutadiene dhe gome butilike. Ndërsa goma është përbërësi kryesor i gomave, mbushësit dhe aditivët janë të integruar për të ndërtuar një material më funksional të gomave. Karboni i zi dhe / ose silica janë mbushës gomash shumë të zakonshëm të shtuar për të forcuar kompleksin e gomave. Karboni i zi dhe silica forcojnë rrokjet, gomat e meshkujve më rezistente ndaj punkcioneve dhe zvogëlojnë rezistencën e petëzimit të gomave. Antioksidantët, antiozonantët dhe agjentët kundër plakjes janë aditivë të tjerë, të cilët përmirësojnë cilësinë e gomave dhe zgjasin jetën e gomave.