Teknologjia e ultrazërit Hielscher

Tema Utrasonike: "Nxjerrja tejzanor për polisakaridet me cilësi të lartë"

Polisakaridet, të njohur edhe si glikane, janë një formë e karbohidrateve me zinxhir të gjatë (p.sh. niseshte, celulozë, glukogjen) molekulat e së cilës përbëhen nga një numër molekulash sheqeri (monosakaride) të lidhura së bashku. Numri i monosakarideve mund të ndryshojë shumë: Polisakaridet mund të përbëhen nga 10 deri në disa mijëra monosakaride (molekula sheqeri) të rregulluara në zinxhirë. Monosakaridet më të zakonshëm në polisakaridet janë glukoza, fruktoza, galaktoza dhe manozat. Duke qenë karbohidrate polimerike, polisakaridet mund të shfaqin struktura lineare deri në shumë të degëzuara.
Polisaharidet gjenden më së shumti në bimë, p.sh. si niseshte në drithëra, patate dhe bishtajore. Fijet dietike si pektina, inulin ose celuloza janë kryesisht të pranishme në drithëra, bishtajore, perime dhe fruta. Por gjithashtu në ushqime që rrjedhin nga kafshët mund të gjenden sasi të vogla të polisakarideve, p.sh. glikogjen në butak dhe mëlçi të kafshëve. Chitin e indit të padepërtueshëm dhe kitozani i tij derivativ është një komponent kryesor në predha të krustaceve, siç janë gaforret dhe karkalecat.

Polisaharidet janë një përbërës i rëndësishëm në të ushqyerit. Disa polisaharide janë një burim i dendur energjie (p.sh. glukozë), të tjerët janë të njohur për vetitë e tyre anti-inflamatore dhe moduluese të imunitetit (p.sh. beta-glukans, glukomanans, arabinoxylans).
Për të formuluar ilaçet farmaceutike, shtojcat dietike dhe ilaçet, polisakaridet duhet të nxirren nga lënda e parë (p.sh. grurë, kërpudha medicinale, barishte) dhe të përqendrohen në një produkt të pasur me polisaharide. Për të marrë një ekstrakt polisaharid të një cilësie të lartë, metoda e ekstraktimit është një faktor kryesor për izolimin e polisaharideve bimore.
Nxjerrja tejzanor është një teknikë izolimi jo-termike, e cila përdoret gjerësisht në industrinë e ushqimit dhe farmacisë. Sonication thyen muret e qelizave dhe liron polisaharidet e ruajtura. Polisakaridet nga kërpudha medicinale, kokrra, alga, xhensen, psyllium dhe shumë perime dhe fruta të tjera tashmë janë nxjerrë me sukses duke përdorur nxjerrësit tejzanor.
Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme të fuqishme ekstraktimi tejzanor në shkallë laboratori, top dhe në shkallë industriale. Të gjithë procesorët tejzanor Hielscher janë të fuqishëm, të ndërtuar për funksionimin 24/7 dhe të lehtë & të sigurt për të vepruar.
Lexoni më shumë rreth asaj se si nxjerrja tejzanor mund të përmirësojë prodhimin tuaj polisaharid!

Ultrasonic lab dismembrators UP100H and UP400StUltrasonic lab dismembrators UP100H and UP400St

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

The ultrasonicator UIP4000hdT is a powerful extractor for industrial pectin production.

Rendimentet më të larta të pektinës me nxjerrjen tejzanor

Nxjerrja tejzanor rezulton në rendimente të larta të pektinave me cilësi superiore. Duke përdorur zërit, pektina të vlefshme mund të prodhohen në mënyrë efikase nga mbeturinat e frutave (p.sh., nënproduktet nga përpunimi i lëngjeve) dhe lëndë e parë biologjike. Nxjerrja tejzanor e pektinës shkëlqen në teknikat e tjera të nxjerrjes nga…

https://www.hielscher.com/higher-pectin-yields-with-ultrasonic-extraction.htm
UP400St - Homogenizues tejzanor

Tejzanor Nano-Emulsification për Mikrokapsulim para Spray-Tharje

Në mënyrë që të mikroencapsuloni përbërësit aktivë përmes tharjes me llak, duhet të përgatitet një mikro- ose nanoemulsion i qëndrueshëm me madhësi të imët. Emulsifikimi tejzanor është një teknikë e lehtë dhe e besueshme për të prodhuar mikro dhe nano-emulsione të qëndrueshme Si surfactant alternative, biopolimerë çamçakëza të tillë arabi ose…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-nano-emulsification-for-microencapsulation-before-spray-drying.htm
Komponimet promovuese të rrënjëve Astragalus mund të nxirren në mënyrë efikase nga ultrasonication.

Nxjerrja tejzanor e polisaharideve nga rrënja Astragalus Membranaceus

Rrënjët e Astragalus membranceus (i quajtur edhe Astragalus propinquus) përmbajnë cikloastragenol saponin, i cili mund të aktivizojë telomerazën dhe në këtë mënyrë të zgjasë gjatësinë e telomereve. Gjatësia e telomeres shoqërohet me jetëgjatësi. Nxjerrja tejzanor është teknikë superiore për të izoluar cikloastragenol…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-polysaccharides-from-astragalus-membranaceus-root.htm
UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8L

Nxjerrja tejzanor e komponimeve bioaktive nga pjepërat e hidhura

Pjepër i hidhur (i njohur edhe si mollë e hidhur, mish i hidhur, kungull i hidhur, dardhë balsam) është një frut i lartë me përbërës të dobishëm për shëndetin si antioksidantë, flavonoide, fitosterole dhe saponins. Sonication është i njohur mirë për intensifikimin e nxjerrjes së substancave bioaktive nga botanikët.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-bioactive-compounds-from-bitter-melon.htm
The Hielscher Ultrasonics SonoStation is an easy-to-use ultrasonic high-shear mixer setup for production scale. (Click to enlarge!)

Nxjerrja tejzanor me ujë të ftohtë nga Mogrosides nga frutat e murgut

Ekstrakti i frutave të murgut (S. grosvenorii) dhe veçanërisht mogrosidi V i përbërë i tij përdoret si një ëmbëlsues natyror jo-kalorik. Mogrosides. Nxjerrja tejzanor është një metodë e thjeshtë, e shpejtë, e riprodhueshme dhe e besueshme e ekstraktimit e aplikuar me sukses për të prodhuar ëmbëlsues natyror jo-kalorik nga murgu…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-cold-water-extraction-of-mogrosides-from-monk-fruit.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.