Tema Utrasonike: "Si të prodhoni aromë natyrale nga botanikët"

Aroma është karakteristika më e rëndësishme e ushqimit dhe pijeve. Aromë është përvoja e kombinuar e shijes dhe aromës.
Whatfarë është shija? Shija i referohet shqisave që përjetohen brenda gojës duke përfshirë gjuhën.
Dhe çfarë është aroma? Aroma është përvoja që perceptohet brenda hundëve, të lidhura posaçërisht me sensin e erës.

Për të krijuar ushqime aromatike dhe pije, është thelbësore që përbërësit e aromës së përbërësve të lëshohen dhe të paraqiten në një përbërje të shijshme. Kjo mund të bëhet gjatë gatimit, kur përbërësit e papërpunuar të një pjate përgatiten në kushtet më të dobishme (p.sh. nxehtësia, macerimi, kombinimi i përbërësve të ushqimit), si dhe duke shtuar erëza dhe barishte, që janë bartës të aromave të forta.
Në prodhimin e ushqimit industrial, aditivët e aromës (p.sh. ekstrakte aromash ose vajra esencialë) përdoren për të kompozuar një shije unike dhe profilin e aromës.

Nxjerrja tejzanor është një teknikë inovative për të prodhuar aromë natyrale nga botanikët. Kavitacioni tejzanor thyen matricën e qelizave në botanik, në mënyrë që molekulat e aromës të bllokuara të lirohen. Nxjerrja tejzanor përdoret gjerësisht për të izoluar vajrat thelbësorë (p.sh. nga livando, trëndafil, bergamot, portokall, anis, menthe ose rozmarinë), si dhe komponime të tjera aromash (duke përfshirë edhe paqëndrueshmëri si terpenes, alkoole, aldehide, estere, ketone, furanone).

Duke qenë një metodë e nxjerrjes jo termike, nxjerrja tejzanor parandalon degradimin termik të komponimeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë dhe mbron aromën, si dhe vlerën ushqyese të përbërjeve bioaktive. Përparësitë e mëtutjeshme të ekstraktuesve tejzanor janë rendimenti më i plotë i ekstraktit, përpunimi i shpejtë dhe funksionimi i sigurt. Nxjerrja tejzanor është e pajtueshme me shumicën e tretësve dhe zërit shpesh lejon përdorimin e tretësve më të butë, jo toksikë (siç janë uji, alkooli, etanoli, glicerina, vajrat vegjetale, etj.).
Hielscher Ultrasonics është me përvojë të gjatë në zhvillimin e pajisjeve për nxjerrjen tejzanor për përdorim industrial. Nxjerrjet tejzanor mund të përdoren si teknikë e nxjerrjes më vete ose mund të kombinohen me metoda të tjera ekstraktimi siç janë hidrodistilimi ose infuzioni.

Lexoni më shumë rreth përfitimeve të nxjerrjes tejzanor të komponimeve të aromës!

Nxjerrja e nikotinës nga gjethet e duhanit të tharë me ultrasonicator UP400St

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Ekstraktues tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen me fuqi të lartë të lëndëve botanike, p.sh. për të prodhuar ekstrakte kurkumine

Prodhimi i efektshëm i ekstrakteve të HOPS-it nga Sonication

Ekstraktet e hopit dhe hopit janë përbërës thelbësorë për prodhimin e birrës. Alfa-acidet a-kariofileni (humuloni) dhe beta-kariofileni (humuleni) janë komponime të rëndësishme aromë, të cilat i japin birrës hidhërimin e saj dhe kontribuojnë në aromën, strukturën e shkumës dhe qëndrueshmërinë mikrobiologjike. Nxjerrja tejzanor…

https://www.hielscher.com/efficient-production-of-hops-extracts-by-sonication.htm
Nxjerrja e nikotinës nga gjethet e duhanit të tharë me ultrasonicator UP400St

Nxjerrja e duhanit tejzanor

Nxjerrja konvencionale e duhanit është një proces i ngadalshëm, që kërkon kohë, i cili përfshin përdorimin e tretësve toksikë në temperatura të larta, gjë që e bën procesin të rrezikshëm. Nxjerrja e alkaloideve nga duhani me ndihmën tejzanor mund të kryhet duke përdorur ujë ose tretës të butë në një mënyrë të shpejtë.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-tobacco-extraction.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.