Tema Utrasonike: "Nxjerrja tejzanor e terpenit nga botanikët"

Terpenet janë një klasë e madhe dhe e larmishme e përbërjeve organike, të prodhuara nga një larmi bimësh, veçanërisht halorë, dhe nga disa insekte. Terpenet shfaqin aromë, aromë dhe erë unike, por ato kanë shumë karakteristika të tjera specifike, të cilat i bëjnë ata një substancë të vlefshme që përdoret në ushqim, kozmetikë, farmaceutikë, si dhe në bioteknologji ose si pesticide natyrale bujqësore. Shumica e terpeneve shfaqin veti antimikrobike, të cilat u mundësojnë atyre të luftojnë bakteret dhe viruset potencialisht të dëmshëm. Shumë terpen, p.sh. beta-kariofileni, njihen gjithashtu si anti-inflamator dhe qetësues i dhimbjes, gjë që i bën ata një alternative analgjezike.
Nxjerrja tejzanor është teknikë e preferuar për lirimin e terpeneve nga matrica qelizore e botanikëve (p.sh. kanabis, HOPS, neem, mentol etj). Nxjerrja tejzanor bazohet në parimin e kavitacionit akustik, i cili prish qelizën bimore dhe rrit transferimin në masë ndërmjet brendshme të qelizës dhe tretësit përreth. Përparësitë kryesore të nxjerrjes tejzanor janë një ekstraktim më i plotë, dhe procesi i shpejtë, i butë, jo-termik.

Larmia e madhe e Terpenes
Aktualisht, ka më shumë se 20,000 terpenë të identifikuar.
Terpenet shumë të spikatur dhe të njohur janë caryophyllene, limonene, pinene, linalool, humulene, dhe myrcene.
Caryophyllene është një sesquiterpene që është gjerësisht e pranishme në shumë vajra thelbësorë, veçanërisht vaji esencial i Cannabis sativa, karafil, rozmarinë dhe HOPS. Isshtë përgjegjës për aromën pikante ose speca dhe përdoret më së shumti për efektet e tij tretëse, analgjezike dhe antibakteriale.
Humulene është një terpene që gjendet në HOPS, karafil dhe borzilok, e cila përdoret për efektet e saj anti-inflamatore dhe antibakteriale.
limonene është një monoterpenë ciklike, dhe përbërësi kryesor në vajin e lëvozhgave të frutave agrume. Përdoret gjerësisht si përbërës aromash, shtesë dietash dhe tretës në agjentët e pastrimit.
pinene, i gjetur p.sh. në rrëshirat e shumë konifereve të tjera, përdoret si përbërës për parfumeritë, si dhe në industrinë kimike.
linalool, që gjendet në pemët e nenexhikut, dafinës, thuprave, është një aromë dhe përbërës aromatik i përdorur gjerësisht.
Myrcene është një monoterpene, e cila mund të gjendet p.sh. në kanabis dhe HOPS. Për shkak të aromës së saj të këndshme, është një ndërmjetës i rëndësishëm që përdoret në industrinë e parfumerive.

Dismembratorë laboratorike tejzanor UP100H dhe UP400St për përgatitjen e kampionit (homogjenizim, lizë, ekstraktim) për përgatitjen e kampionit.

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Nxjerrja e grupit tejzanor të alkaloideve nga materiali bimor duke përdorur sondën tejzanor UP400St.

Nxjerrja e alkaloideve duke përdorur një sonda-tejzanor

Alkaloidet janë komponime bioaktive, të cilat mund të nxirren në mënyrë efikase nga bimët duke përdorur ultratinguj. Alkaloidet shfaqin një gamë të gjerë efektesh biologjike dhe në këtë mënyrë përdoren si farmaceutikë dhe terapeutikë. Ekstraktimi me ultratinguj është teknika e preferuar për të prodhuar alkaloide me cilësi të lartë…

https://www.hielscher.com/alkaloid-extraction-using-a-probe-ultrasonicator.htm
Sonda tejzanor UP400St për nxjerrjen e artemisininës nga Artemisia annua trichomes.

Nxjerrja shumë efikase e artemisininës me sonifikim

Artemisinina mund të nxirret në mënyrë efikase duke përdorur sonikacion me performancë të lartë. Nxjerrja me ultratinguj jep rendiment shumë të lartë të artemisininës duke përdorur tretës të butë. Procesi i nxjerrjes duke aplikuar ultratinguj është përshpejtuar në mënyrë drastike. Kushtet e përpunimit në nxjerrësit tejzanor janë saktësisht të kontrollueshme, gjë që lejon…

https://www.hielscher.com/highly-efficient-artemisinin-extraction-with-sonication.htm
Ultratingulli është një metodë shumë efikase për prodhimin e skizofilanit me peshë të ulët molekulare të shkallës farmaceutike.

Strategjitë për rendimentet më të larta në nxjerrjen botanike

Për të prodhuar ekstrakte të cilësisë premium nga botanikë me efikasitet të lartë, dmth me rendiment të lartë të ekstrakteve të cilësisë premium brenda një kohe të shkurtër nxjerrjeje, kërkohet një teknikë ekstraktimi me performancë të lartë. Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë që intensifikon procesin, e cila lejon përdorimin…

https://www.hielscher.com/strategies-for-higher-yields-in-botanical-extraction.htm
Ekstraktues tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen me fuqi të lartë të lëndëve botanike, p.sh. për të prodhuar ekstrakte kurkumine

Prodhimi i efektshëm i ekstrakteve të HOPS-it nga Sonication

Ekstraktet e hopit dhe hopit janë përbërës thelbësorë për prodhimin e birrës. Alfa-acidet a-kariofileni (humuloni) dhe beta-kariofileni (humuleni) janë komponime të rëndësishme aromë, të cilat i japin birrës hidhërimin e saj dhe kontribuojnë në aromën, strukturën e shkumës dhe qëndrueshmërinë mikrobiologjike. Nxjerrja tejzanor…

https://www.hielscher.com/efficient-production-of-hops-extracts-by-sonication.htm
Nxjerrja e nikotinës nga gjethet e duhanit të tharë me ultrasonicator UP400St

Nxjerrja e duhanit tejzanor

Nxjerrja konvencionale e duhanit është një proces i ngadalshëm, që kërkon kohë, i cili përfshin përdorimin e tretësve toksikë në temperatura të larta, gjë që e bën procesin të rrezikshëm. Nxjerrja e alkaloideve nga duhani me ndihmën tejzanor mund të kryhet duke përdorur ujë ose tretës të butë në një mënyrë të shpejtë.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-tobacco-extraction.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.