Tema Utrasonike: "Ultrasonics për prodhimin e shtojcave"

Shtojcat dietike ose ushqyese janë produkte që ndihmojnë në sigurimin e ushqyesve në mënyrë që të ekuilibroni marrjen e ushqyesve nga dieta e rregullt. Shtojcat e zakonshme dietike përfshijnë vitamina, minerale, proteina, aminoacide, antioksidantë, barishte ose substanca të tjera ushqyese.

Ekzistojnë dy aplikacione kryesore për përpunuesit tejzanor në prodhimin e shtojcave dietike:

  • nxjerrjen ose sintezën e ushqyesve, dhe
  • formulimi i produktit plotësues përfundimtar.

Nxjerrja tejzanor e ushqyesve

Në hapin e parë, ushqyesit për shtesë duhet të përgatiten. Kjo mund të ndodhë ose me nxjerrjen e kompleksit nga një produkt natyral, p.sh. një bimë, ose duke sintetizuar përbërësin kimikisht.
Nxjerrja tejzanor është një teknikë e fuqishme, e cila thyen muret e qelizave dhe lëshon komponimet bioaktive. Avantazhi kryesor i nxjerrjes tejzanor është shkalla e saj e jashtëzakonshme e ekstraktimit, shpejtësia e shpejtë e nxjerrjes, përdorimi i tretësve jeshil (p.sh. ujë, etanol, vajra bimore etj.), Siguria dhe mirëdashësia ndaj përdoruesit. Duke qenë një metodë e nxjerrjes jo termike, nxjerrja tejzanor parandalon degradimin termik të materialeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë dhe rezulton në cilësi superiore të ekstraktit. Ekstraktet tipike të prodhuara nga sonication përfshijnë kurkumin, lipidet e algave, antioksidantët, kanabinoidet (CBD, THC, CBG, terpenes etj.), Vitaminat dhe flavonoidet.
Për sintezën, intensifikimi Sonokimik i reaksioneve mund të shpejtojë shkallën e konvertimit dhe të rrisë rendimentet. Përgatitja Sonokimike e aminoacideve në zgjidhje ujore është një shembull i mirë, ku ultrasonicatorët aplikohen me sukses në prodhimin e lëndëve ushqyese.

Formulimi i suplementit tejzanor

Ultratinguj është një teknikë e fuqishme e përzierjes, shpërndarjes dhe emulsifikimit. Për të formuluar shtesat dietike, lëndët ushqyese aktuale duhet të përpunohen një formë e disponueshme bio, p.sh. nano-pikat. Mikserët tejzanor ndihmojnë në shpërndarjen e përbërësve aktivë në mënyrë të njëtrajtshme në të gjithë formulimin, i cili më pas përpunohet në pilula, kapsula, pluhurat, pllakat xhel, ekstrakte ose lëngje. Shumë përbërës bioaktivë si kurkumin, kanabidiol ose resveratrol nuk janë të tretshëm në ujë dhe shfaqin një bioisponibilitet të ulët natyror. Formulimet liposomale, ku përbërësi aktiv është i kapsuluar në një bilayer fosfolipidesh, rrisin ndjeshëm bio-disponueshmërinë e komponimeve të tilla. Përpunuesit tejzanor janë teknika e preferuar për të formuar lëndë ushqyese në liposome të qëndrueshme, me madhësi nano, përfshirë vitaminën liposomale C, CBD, ose resveratrol për të përmendur vetëm disa.
Përzierja dhe shpërndarja tejzanor përdoret gjithashtu për të krijuar formulime të tilla si pezullime dhe shpërndarje me madhësi nano, nano-emulsione, emulsione marrëse dhe xhel.

Përpunuesit tejzanor janë të vendosura mirë në industrinë ushqimore dhe farmaceutike. Hielscher Ultrasonics ofron pajisje ultrasonike të performancës së lartë nga madhësia laboratorike dhe karriget deri në shkallën industriale komerciale të plotë me kapacitete të përpunimit të disa tonë në orë.

Lexoni më shumë rreth asaj se si procesorët tejzanor mund të përmirësojnë prodhimin e shtojcave ushqyese.

UIP2000hdT - tejzanor 2kW për procese të lëngshme-solide.

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Nxjerrja me ultratinguj është një strategji e thjeshtë dhe efikase për të prodhuar rendimente më të larta të ekstrakteve premium nga botanikët.

Nxjerrja me ultratinguj e Komponimeve Aktive nga Nënproduktet e Rrushit dhe Verës

Rrushi (Vitis vinifera), nënproduktet e hardhisë dhe verës janë të pasura me polifenole dhe substanca të tjera bioaktive, të cilat janë përbërës të vlefshëm për prodhimin e suplementeve medicinale dhe ushqimore. Nxjerrja me ultratinguj lejon izolimin e thjeshtë dhe shumë efikas të rrushit dhe…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-active-compounds-from-grape-and-wine-by-products.htm
Homogjenizuesit e ushqimit tejzanor me performancë të lartë përdoren për të shpërndarë dhe stabilizuar qumështin e arrës dhe zëvendësuesit e tjerë të qumështit me bazë bimore.

Efikasitet dhe Cilësi Superiore në Prodhimin e Arrës së Qumështit me Ultrasonikë

Qumështi i arrës dhe alternativat e qumështit me bazë bimore janë një segment ushqimor në rritje. Për prodhimin e qumështit të arrës dhe analogëve të qumështit me bazë bimore, ekstraktimi dhe homogjenizimi me ultratinguj ka treguar përparësi të mëdha ndaj teknikave konvencionale. Ekografia me fuqi të lartë rrit rendimentin, stabilitetin e produktit, përmbajtjen e lëndëve ushqyese dhe në përgjithësi…

https://www.hielscher.com/superior-efficiency-and-quality-in-nutmilk-production-with-ultrasonics.htm
Rezervuar tejzanor i trazuar për përpunimin e serisë

Miksera me rreptësi të lartë për prodhimin e kafshëve shtëpiake

Prodhimi i ushqimit për kafshët shtëpiake kërkon pajisje të besueshme përzierjeje me prerje të lartë për të përgatitur përzierje homogjene të përbërësve të ndryshëm. Përzierësit tejzanor sigurojnë forca prerëse ultra të larta që mund të përpunojnë llucë dhe brumë shumë viskozë. Për më tepër, miksera tejzanor përdoren për të prodhuar nano-emulsione të qëndrueshme dhe për të…

https://www.hielscher.com/high-shear-mixers-for-pet-food-manufacturing.htm
Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupor të përzier përdoret për formulimin e produkteve farmaceutike si sprej për hundët, shpëlarësit e gojës, tinkturat, pikat e syve etj.

Prodhimi biosintetik i Oligosakarideve të Qumështit Njerëzor

Biosinteza e oligosakarideve të qumështit të njeriut (HMOs) nëpërmjet fermentimit ose reaksioneve enzimatike është një proces kompleks, konsumues dhe shpesh me rendiment të ulët. Ultratingulli rrit transferimin e masës midis substratit dhe fabrikave të qelizave dhe stimulon rritjen dhe metabolizmin e qelizave. Në këtë mënyrë, sonication intensifikon fermentimin…

https://www.hielscher.com/human-milk-oligosaccharides.htm
Hielscher ultrasonicator UP400St për emulsione vaj në ujë

Molekula bioaktive të kapsuluara liposomale me ultratinguj

Ultratingulli është i njohur mirë se është shumë efikas në përgatitjen e formulimeve liposomale. Formulimet tipike të liposomeve përmbledhin vitaminën C, CBD, kurkuminën, kuercitinën, astaksantinën, peptidet dhe manipulojnë komponime të tjera bioaktive duke përdorur ultratinguj. Kapsulimi tejzanor i liposomeve është i thjeshtë, i shpejtë dhe…

https://www.hielscher.com/liposomal-encapsulated-bioactive-molecules-with-ultrasonics.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.