Tema Utrasonike: "Përpunimi tejzanor inline"

Përpunimi ultrasonik i lëngut mund të kryhet në dy mënyra të ndryshme: qoftë si grup ose si proces inline. Ndërsa për përpunimin e serisë, sonotroda, e njohur edhe si sondë tejzanor, futet në një enë të hapur ose të mbyllur (p.sh. pjepër, grumbull, fuçi), për sinjalizimin e brendshëm mediumi ushqehet vazhdimisht përmes një reaktori qelizash tejzanor të rrjedhës, ku lëngu ose slurry është i përzier nga stresi intensiv i qethjes hidraulike që gjenerohet nga kavilacioni akustik. Në një reaktor ultrasonik brenda, mediumi ushqehet drejtpërdrejt përmes pikës së nxehtë kavitacionale, ku lëngu është intensivisht dhe i përqendruar trajtuar me ultratinguj të energjisë. Kjo e bën trajtimin tejzanor në linjë shumë të njëtrajtshëm dhe siguron një cilësi të vazhdueshme të procesit.
Sonication inline mund të drejtohet si me një kalim ose në recirkulim, ku lëngu kalon shumë herë nëpër fushën e kavitacionit tejzanor.
Hielscher Ultrasonics është partneri juaj me përvojë për proceset tejzanor me performancë të lartë në grupe, si dhe në modalitetin e vazhdueshëm. Procesorët e fuqishëm tejzanor të Hielscher shkojnë nga laboratori dhe pankina në shkallë të plotë-industriale. Një gamë e gjerë aksesorësh siç janë reaktorët e qelizave të rrjedhës, Sonotrodet dhe brirët përforcues lejojnë konfigurimin ideal të ultrasonicatorit duke synuar një përbërje optimale për kërkesat specifike të procesit.
Lexoni më shumë rreth përpunimit tejzanor të brendshëm dhe avantazheve të tij!

Procesori tejzanor me reaktorin e qelizës tejzanor të rrjedhës, pompën, dhe rezervuarin për mbajtje të vazhdueshme inline.

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Sistem ultratinguj me fuqi të lartë për trajtimin e brendshëm të ujërave të zeza dhe llumrave të ujërave të zeza. Sonication promovon shpërbërjen e biomasës për tretje më të mirë anaerobe të llumit dhe rikuperim të lëndëve ushqyese (p.sh., fosfor, azot, magnez, kalium, kalcium etj.)

Zgjidhje të ndryshme për rikuperimin e fosforit nga llumi i ujërave të zeza komunale

Fosfori është një mineral i burimeve kritike, furnizimi natyror i të cilit po zvogëlohet me shpejtësi. Për rrjedhojë, qeveria gjermane miratoi me dekret që nga viti 2029 fosfori duhet të rikuperohet në masë të madhe nga llumi i ujërave të zeza. Zbatimi i ultrazërit të fuqisë hap opsione të ndryshme për t'u intensifikuar…

https://www.hielscher.com/various-solutions-for-phosphorus-recovery-from-municipal-sewage-sludge.htm
Reaktor i rrjedhës tejzanor për degazimin e vazhdueshëm të linjës dhe deaerimin e lëngjeve si lëngjet ftohëse, vajrat hidraulikë etj. Ultratingulli intensifikon dhe përshpejton largimin e gazrave dhe ajrit të padëshiruar nga lëngjet në mënyrë efikase.

De-ajrimi shumë i efektshëm i lëngjeve duke përdorur Ultrasonics

Përderisa heqja e gazit ose shkarkimi i gazit është shpesh një hap procesi që kërkon shumë kohë, ultratingulli mund të përshpejtojë bashkimin e flluskave të gazit dhe ngritjen e tyre në mënyrë të konsiderueshme. Derdhja e gazit tejzanor mund të përdoret në grupe dhe instalime inline dhe mund të kombinohet gjithashtu me konvencionale…

https://www.hielscher.com/highly-efficient-de-aeration-of-liquids-using-ultrasonics.htm
Rezervuar tejzanor i trazuar për përpunimin e serisë

Miksera me rreptësi të lartë për prodhimin e kafshëve shtëpiake

Prodhimi i ushqimit për kafshët shtëpiake kërkon pajisje të besueshme përzierjeje me prerje të lartë për të përgatitur përzierje homogjene të përbërësve të ndryshëm. Përzierësit tejzanor sigurojnë forca prerëse ultra të larta që mund të përpunojnë llucë dhe brumë shumë viskozë. Për më tepër, miksera tejzanor përdoren për të prodhuar nano-emulsione të qëndrueshme dhe për të…

https://www.hielscher.com/high-shear-mixers-for-pet-food-manufacturing.htm
SonoStation - një konfigurim i plotë i rezervuarit tejzanor i përbërë nga ultrasonikë të tipit sondë (këtu 2x UIP2000hdT), agjitator dhe pompë Fotografia tregon konfigurimin e grupit tejzanor SonoStation, i cili përfshin ultrasonikë të tipit sondë, një rezervuar sonikimi, agjitator dhe pompë. SonoStation është një instalim i gatshëm për përzierje, shpërndarje dhe nxjerrje. www.hielscher.com

SonoStation – Vendosja e zgjidhjes së pompës tejzanor të Hielscher

Proceset tejzanor përdoren gjerësisht në industritë e shumëfishta për përzierjen, shpërndarjen, homogjenizimin dhe nxjerrjen. Ndërsa vëllimet e vogla mund të sonikohen lehtësisht në modalitetin e grupit, për proceset me volum më të madh rekomandohet një konfigurim i sofistikuar në linjë. SonoStation është plotësisht i pavarur…

https://www.hielscher.com/sonostation-hielschers-ultrasonic-pump-solution-setup.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.