Tema Utrasonike: "Si të nxjerrim botanikët në mënyrë ultrasonike"

Botanicals është një term tjetër për bimët. Botanikët janë të pasura me përbërës bioaktivë (të ashtuquajturat fitokimikalë), të cilat përdoren p.sh. për të prodhuar shtesa ushqimore që nxisin shëndetin, aditivë të ushqimit dhe pijeve, ilaçe ose përbërës aktivë në produkte kozmetikë. Përbërësit botanikë mund të prodhohen nga pjesë të ndryshme të bimëve, p.sh. barishte, rrënjë, lule, fruta, gjethe, fara ose leh.
Për të ndarë përbërësin aktiv nga bima, kërkohet një metodë ekstraktimi. Përbërjet bioaktive si vitamina, minerale, polifenole, flavonoide, terpen etj., Mund të nxirren me teknika të ndryshme të ekstraktimit si infuzion, distilim i avullit, makerim ose nxjerrje e tretësit. Këto procese të nxjerrjes shpesh janë kohë, të paefektshme ose përfshijnë kimikate toksike.
Ultrasonifikimi me performancë të lartë është një teknikë intensifikuese e procesit, e cila përshpejton nxjerrjen e fitokimikanëve, rrit rendimentin e nxjerrjes dhe lejon shpesh përdorimin e tretësve më të butë, jo toksikë (p.sh. ujë, etanol, glicerinë, vajra bimore etj.). Si një metodë jo termike, nxjerrja tejzanor parandalon degradimin termik të komponimeve të ndjeshme ndaj temperaturës dhe rezulton në ekstrakte me cilësi të lartë.
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes tejzanor dhe avantazheve të saj!

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

High-performance ultrasonic food homogenizers are used to disperse and stabilize nutmilks and other plant-based milk substitutes.

Efikasitet dhe Cilësi Superiore në Prodhimin e Arrës së Qumështit me Ultrasonikë

Mishë arrë dhe alternativat e qumështit me bazë bimore janë një segment ushqimor në rritje. Për prodhimin e qumështit të arrave dhe analogëve të qumështit me bazë bimore, nxjerrja dhe homogjenizimi tejzanor ka treguar përparësi të mëdha ndaj teknikave konvencionale. Ekografia me fuqi të lartë rrit rendimentin, qëndrueshmërinë e produktit, përmbajtjen e lëndëve ushqyese dhe…

https://www.hielscher.com/superior-efficiency-and-quality-in-nutmilk-production-with-ultrasonics.htm
Ultrasonic probe deice UP400St for the extraction of artemisinin from Artemisia annua trichomes.

Nxjerrja shumë efikase e artemisininës me sonifikim

Artemisinin mund të nxirret në mënyrë efikase duke përdorur sonifikim me performancë të lartë. Nxjerrja tejzanor jep rendimente shumë të larta të artemisininës duke përdorur tretës të butë. Procesi i nxjerrjes duke aplikuar ultrazërit përshpejtohet në mënyrë drastike. Kushtet e përpunimit në nxjerrësit tejzanor janë saktësisht të kontrollueshme, gjë që lejon…

https://www.hielscher.com/highly-efficient-artemisinin-extraction-with-sonication.htm
Ultrasonic Extraction of Botanicals: a highly effiicent extraction technique to produce premium extracts

Strategjitë për rendimentet më të larta në nxjerrjen botanike

Në mënyrë që të prodhohen ekstrakte me cilësi premium nga botanikët me efikasitet të lartë, dmth rendimente të larta të ekstrakteve me cilësi premium brenda një kohe të shkurtër të nxjerrjes, kërkohet një teknikë e nxjerrjes me performancë të lartë. Nxjerrja tejzanor është një teknikë që intensifikon procesin, e cila lejon të…

https://www.hielscher.com/strategies-for-higher-yields-in-botanical-extraction.htm
Rezervuar tejzanor i trazuar për përpunimin e serisë

Miksera me rreptësi të lartë për prodhimin e kafshëve shtëpiake

Prodhimi i ushqimit për kafshët shtëpiake kërkon pajisje të besueshme të përzierjes me qethje të lartë për të përgatitur përzierje homogjene të përbërësve të ndryshëm. Mikserët tejzanor sigurojnë forca me rreze ultrase të lartë që mund të përpunojnë slurries dhe brumë shumë viskoz. Për më tepër, miksera tejzanor përdoren për të prodhuar nano-emulsione të qëndrueshme dhe…

https://www.hielscher.com/high-shear-mixers-for-pet-food-manufacturing.htm
Nxjerrja tejzanor UP400St në një grup 8L

Kërkesë informacioni

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
(function ($) { const $searchForms = $('form[role="search"].hi-sf'); $.each($searchForms, function (index, searchForm) { const $searchForm = $(searchForm); const label = $searchForm.find('.hi-sf__lab').text(); $searchForm.find('.hi-sf__in').attr('placeholder', label); }); }(jQuery));