Tema Utrasonike: "phytochemicals"

Fitokimik është një term ombrellë për rrjedhin nga bimët (fjala greke “fito” nënkupton kimikate bimore, që përfshin një larmi përbërësish që ndodhin natyrshëm në bimë. Shumë fitokimikanë janë të njohur për efektet e tyre të dobishme në shëndetin e njeriut dhe për këtë arsye janë komponime të vlerësuara shumë të të ushqyerit. Terpenet, phytosterols, izothiocyanates, organosulfides, stylbenes, izoflavonoids, alkaloids, acide fenolike dhe anthocyanides janë nëngrupet më të rëndësishme të fitokimikanëve, të cilat përfshijnë fitokimikale të shumta si kafeina dhe theobromine (alkaloide); allicin, glutathione dhe sulfhorafane (organosulfides); ptherostilbene dhe resveratrol (stylbenes); ose epicatechin, naringin dhe quercitin (flavonoids) për të përmendur vetëm disa.
Për të përdorur fitokimikatet si ilaçe ose shtesa ushqimore, kimikatet bimore duhet të izolohen nga matrica e qelizave. Nxjerrja tejzanor është një metodë e fuqishme dhe e besueshme për të lëshuar fitokimikatet nga bimë si perime, barishte, fruta, rrënjë dhe leh. Pajisjet për nxjerrjen tejzanor përdoren në shkallë të vogël dhe të madhe, p.sh. për prodhimin e terpenes nga kërpi dhe kanabisi, kuercetinë nga mollët, çajin dhe qepën, allicin nga hudhra, kafeinën nga kafeja, theobromin formojnë fasule kakao ose acid elagjik nga shegë.
Valët ekstreme me ultratinguj përdoren për të krijuar kavilje akustike, forcat e saj të qethjes prishin muret e qelizave dhe shpërndajnë fitokimikët nga brendësia e qelizës në tretës. Si një metodë jo termike, nxjerrja tejzanor parandalon degradimin termik të komponimeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë dhe rezulton në ekstrakte me cilësi të lartë. Efikasitet i lartë i ekstraktimit, (thuajse) nxjerrje e plotë, përpunimi i shpejtë dhe funksionimi i sigurt janë avantazhe të mëtejshme të ekstraksionit tejzanor.
Lexoni më shumë rreth përpunuesve tejzanor dhe përdorimit të tyre në nxjerrjen fitokimike!

UIP2000hdT (2kW) është një nxjerrës me performancë të lartë për nxjerrjen e grupeve në shkallë të gjerë të vajit të kërpit dhe ekstrakteve CBD. Nxjerrja me ultratinguj mund të kryhet në modalitetin e rrjedhës së grumbullit dhe të vazhdueshëm. UIP2000hdT mund të përdoret për tërheqje të grupeve të mëdha (p.sh. fuçi 120L) ose në modalitetin e rrjedhjes së vazhdueshme (p.sh. 4L/min.). Kjo e bën UIP2000hdT një nxjerrës të fuqishëm industrial të vajit të kërpit për prodhimin komercial të barnave dhe suplementeve CBD me cilësi të lartë.

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Ultrasonic extraction is known for its superior efficiency: higher yields / complete extraction; mild yet efficacious release of molecules; rapid process; reproducible results

Video: Nxjerrja botanik

Kjo video shpjegon nxjerrjen botanik. Mësoni rreth sfidave të prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë të kapërceni këto sfida. Nxjerrja botanik duke përdorur ultratinguj Kjo video shpjegon procesin e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë duke përdorur…

https://www.hielscher.com/video-botanical-extraction.htm
MultiSonoReactor për përpunimin efikas të barërave të këqija të pellgjeve Azolla duke përdorur ultratinguj me fuqi të lartë.

Valorizimi i barërave të këqija të pellgut Azolla duke përdorur sonication

Azolla, një fier i vogël ujor, ka tërhequr vëmendje të konsiderueshme për shkak të potencialit të tij të jashtëzakonshëm si një burim i qëndrueshëm për aplikime të ndryshme, duke përfshirë ushqimin, ushqimin për bagëtinë, suplementet e polifenolit, plehrat dhe biokarburantet. Ky artikull eksploron dobinë e ndryshme të Azolla dhe sqaron…

https://www.hielscher.com/valorize-azolla-pond-weed-using-sonication.htm
Sonicator industrial i tipit sonda për nxjerrjen e kërpudhave medicinale në shkallë të gjerë

Nxjerrja e kërpudhave në shkallë të gjerë duke përdorur sondimin e grupit të sondave

Nxjerrja e komponimeve bioaktive nga kërpudhat për qëllime prodhimi përfshin një kombinim të prerjes, bluarjes ose shtypjes së kërpudhave, nxjerrjes me tretës me ndihmën e ultrazërit dhe izolimit pasues të përbërjeve bioaktive si beta-glukanet. Këtu është një udhëzim praktik për nxjerrjen e kërpudhave me ultratinguj…

https://www.hielscher.com/large-scale-mushroom-extraction-using-probe-type-batch-sonication.htm
Ultrasonikator UIP2000hdT i tipit sondë (2000 watts) në një reaktor çeliku inox të klasës farmaceutike.

Nxjerrja e silymarinës nga gjemba e qumështit – Më efikase me ultratinguj

Silymarin është një ekstrakt i standardizuar nga farat e gjembaçit të qumështit dhe përmban kryesisht disa flavonolinjanë si silibina. Silymarin është i njohur për efekte të ndryshme medicinale dhe në këtë mënyrë përdoret në farmaceutikë dhe suplemente. Ekstraktimi me ultratinguj është provuar të jetë më i madhi…

https://www.hielscher.com/silymarin-extraction-from-milk-thistle-most-efficient-with-ultrasonication.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.