Tema Utrasonike: "Si të nxirrni flavonoide dhe kimikate të tjera fitokimike"

Flavonoidet janë një grup fitokimikalësh, të cilët vlerësohen si përbërës të rëndësishëm në ushqim dhe ilaç. Si metabolitët e bimëve, ata dihen se janë të dobishëm për shëndetin duke vepruar si antioksidantë dhe duke shfaqur efekte anti-inflamatore. Për shkak të këtyre efekteve të dobishme për shëndetin, flavonoidet përdoren në prodhimin ushqyesor, farmaceutik, medicinal dhe kozmetik. Molekulat flavonoide gjenden në një larmi frutash, perimesh, kokrra, rrënjë, rrjedhin, gjethe, lule dhe leh.
Për të përpunuar flavonoidet si shtesa ushqimore, farmaceutike ose si përbërës aktivë në ushqim ose kozmetikë, flavonoidet duhet të lirohen nga matrica e qelizave bimore. Prandaj kërkohet një metodë e fuqishme, efikase dhe e besueshme e nxjerrjes. Nxjerrja tejzanor është një teknikë izolimi jo-termike, e cila përdoret në R&D dhe industria për të prodhuar ekstrakte flavonoide me cilësi të lartë. Duke qenë një metodë e nxjerrjes jo termike, nxjerrja tejzanor parandalon dekompozimin termik të komponimeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë. Për më tepër, sonication është e njohur të jetë një metodë e intensifikimit të procesit, duke rezultuar në efikasitet dhe shkallë shumë të lartë të ekstraktimit, përpunim të shpejtë dhe funksionim të sigurt. Nxjerrjet tejzanor mund të ekzekutohen me një përzgjedhje të gjerë të tretësve, duke përfshirë ujë, etanol, metanol, miks ujë-etanol, glicerinë, vajra vegjetal, heptan, heksan, izopropanol etj.
Hielscher Ultrasonic është partneri juaj me përvojë afatgjatë për proceset e nxjerrjes botanike nga shkallë të vogla në të mëdha. Duke mbuluar gamën e plotë të sistemeve tejzanor nga ultrasonicators laboratorë të montuar me dorë dhe të vendosur në procesorë ultrasonikë plotësisht industrialë për trajtimin inline të vëllimeve shumë të mëdha, Hielscher Ultrasonics mund t'ju ofrojë pajisjen optimale tejzanor për procesin tuaj.

Lexoni më shumë rreth përfitimeve të nxjerrjes tejzanor të flavonoideve dhe fitokimikanëve të tjerë nga bimët!

Dismembratorë laboratorike tejzanor UP100H dhe UP400St për përgatitjen e kampionit (homogjenizim, lizë, ekstraktim) për përgatitjen e kampionit.

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Nxjerrja e grupit tejzanor të alkaloideve nga materiali bimor duke përdorur sondën tejzanor UP400St.

Nxjerrja e alkaloideve duke përdorur një sonda-tejzanor

Alkaloidet janë komponime bioaktive, të cilat mund të nxirren në mënyrë efikase nga bimët duke përdorur ultratinguj. Alkaloidet shfaqin një gamë të gjerë efektesh biologjike dhe në këtë mënyrë përdoren si farmaceutikë dhe terapeutikë. Ekstraktimi me ultratinguj është teknika e preferuar për të prodhuar alkaloide me cilësi të lartë…

https://www.hielscher.com/alkaloid-extraction-using-a-probe-ultrasonicator.htm
Nxjerrja me ultratinguj është një strategji e thjeshtë dhe efikase për të prodhuar rendimente më të larta të ekstrakteve premium nga botanikët.

Nxjerrja me ultratinguj e Komponimeve Aktive nga Nënproduktet e Rrushit dhe Verës

Rrushi (Vitis vinifera), nënproduktet e hardhisë dhe verës janë të pasura me polifenole dhe substanca të tjera bioaktive, të cilat janë përbërës të vlefshëm për prodhimin e suplementeve medicinale dhe ushqimore. Nxjerrja me ultratinguj lejon izolimin e thjeshtë dhe shumë efikas të rrushit dhe…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-active-compounds-from-grape-and-wine-by-products.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.