Tema Utrasonike: "Prodhimi tejzanor i ekstrakteve"

Ekstraktet janë substanca, të cilat janë lëshuar nga një lëndë e parë përmes një procesi të nxjerrjes. Nxjerrja tejzanor (gjithashtu sono-ekstraktimi) është një teknikë shumë efikase, e shpejtë, e sigurt dhe miqësore për përdoruesin për të nxjerrë komponimet bioaktive nga botanikët si bimët, farat, frutat, perimet, lulet, rrënjët dhe lehja. Për procesin e nxjerrjes kërkohet një tretës. Një avantazh i nxjerrjes tejzanor është zgjedhja e gjerë e tretësve që zgjidhen nga: Ekstraktimi tejzanor funksionon me tretës të zakonshëm (p.sh. etanol, metanol, heptan, heksan etj.), Por edhe tretës shumë të butë, jeshilë si uji, vajrat vegjetale, glicerina etj. janë të përshtatshme për nxjerrjen tejzanor nga shumë lëndë të para.
Ekstraktet janë në dispozicion si tinktura, absolut ose në formë pluhuri. Ekstraktet shpesh përdoren në industrinë ushqimore, farmaceutike dhe ushqyese, ku ekstraktet përdoren si aditivë aromash ose si përbërës bioaktiv me efekte medicinale ose ushqyese.

UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8L

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Homogjenizuesit e ushqimit tejzanor me performancë të lartë përdoren për të shpërndarë dhe stabilizuar qumështin e arrës dhe zëvendësuesit e tjerë të qumështit me bazë bimore.

Efikasitet dhe Cilësi Superiore në Prodhimin e Arrës së Qumështit me Ultrasonikë

Qumështi i arrës dhe alternativat e qumështit me bazë bimore janë një segment ushqimor në rritje. Për prodhimin e qumështit të arrës dhe analogëve të qumështit me bazë bimore, ekstraktimi dhe homogjenizimi me ultratinguj ka treguar përparësi të mëdha ndaj teknikave konvencionale. Ekografia me fuqi të lartë rrit rendimentin, stabilitetin e produktit, përmbajtjen e lëndëve ushqyese dhe në përgjithësi…

https://www.hielscher.com/superior-efficiency-and-quality-in-nutmilk-production-with-ultrasonics.htm
Ultrasonikatori UIP4000hdT është një nxjerrës i fuqishëm për prodhimin industrial të pektinës.

Rendimentet më të larta të pektinës me nxjerrjen tejzanor

Nxjerrja me ultratinguj rezulton në rendimente të larta të pektinave me cilësi të lartë. Duke përdorur sonikacion, pektina të vlefshme mund të prodhohen në mënyrë efikase nga mbetjet e frutave (p.sh., nënproduktet nga përpunimi i lëngjeve) dhe lëndë të tjera të para biologjike. Nxjerrja me ultratinguj e pektinës i kalon teknikat e tjera të nxjerrjes duke prodhuar…

https://www.hielscher.com/higher-pectin-yields-with-ultrasonic-extraction.htm
UP400St për shpërndarjen e nanogrimcave në nanofluide.

Sinteza tejzanor e polimerëve të shtypur molekularisht (MIP)

Polimeret e ngulitur në mënyrë molekulare (MIPs) janë receptorë të projektuar artificialisht me një selektivitet dhe specifikë të paracaktuar për një strukturë të caktuar molekule biologjike ose kimike. Ultratingulli mund të përmirësojë rrugë të ndryshme sinteze të polimereve të stampuar molekularisht duke e bërë polimerizimin më efikas dhe të besueshëm. Çfarë…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-synthesis-of-molecularly-imprinted-polymers-mips.htm
Rezervuar tejzanor i trazuar për përpunimin e serisë

Miksera me rreptësi të lartë për prodhimin e kafshëve shtëpiake

Prodhimi i ushqimit për kafshët shtëpiake kërkon pajisje të besueshme përzierjeje me prerje të lartë për të përgatitur përzierje homogjene të përbërësve të ndryshëm. Përzierësit tejzanor sigurojnë forca prerëse ultra të larta që mund të përpunojnë llucë dhe brumë shumë viskozë. Për më tepër, miksera tejzanor përdoren për të prodhuar nano-emulsione të qëndrueshme dhe për të…

https://www.hielscher.com/high-shear-mixers-for-pet-food-manufacturing.htm
Hielscher ultrasonicator UP400St për emulsione vaj në ujë

Molekula bioaktive të kapsuluara liposomale me ultratinguj

Ultratingulli është i njohur mirë se është shumë efikas në përgatitjen e formulimeve liposomale. Formulimet tipike të liposomeve përmbledhin vitaminën C, CBD, kurkuminën, kuercitinën, astaksantinën, peptidet dhe manipulojnë komponime të tjera bioaktive duke përdorur ultratinguj. Kapsulimi tejzanor i liposomeve është i thjeshtë, i shpejtë dhe…

https://www.hielscher.com/liposomal-encapsulated-bioactive-molecules-with-ultrasonics.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.