Tema Utrasonike: "Si të përdorni ultrasonicators"

Ultrasonicators janë pajisje tejzanor të llojit të sondës, të cilat përdoren për aplikime të shumëfishta, duke përfshirë homogjenizimin, shpërndarjen, mullirin e lagësht, emulsifikimin, nxjerrjen, lizën, shpërbërjen dhe reagimet kimike.
Parimi i punës së një ultrasonicator bazohet në fenomenin e kaviljes akustike. Kur valët e ultrazërit intensiv janë bashkuar në një të lëngshme, ciklet e tensionit të alternuar / me presion të ulët udhëtojnë nëpër lëng. Gjatë cikleve të presionit të ulët, valët tejzanor krijojnë flluska vakum minuskul, të cilat rriten gjatë disa cikleve të presionit. Kur flluskat me vakum arrijnë një vëllim në të cilin ata nuk mund të thithin energji të mëtejshme, ato futen dhunshëm gjatë një cikli me presion të lartë. Shkurtimisht, kavitacioni është rritja dhe kolapsi i flluskave vakum ose kavitetit. Gjatë shpërthimit të flluskave, krijohet një fushë jashtëzakonisht e dendur energjetike. Në një fushë akustike të kavitetit, kushte ekstreme – përfshirë diferencat e temperaturës dhe presionit shumë të lartë, turbullirat, forcat qethëse dhe avionët e lëngshëm – mund të matet. Këto forca kavitacionale intensive përdoren për të përmbushur aplikimet e shumëfishta të përmendura më lart.
Ultrasonicators krijojnë kavitacion për ta zbatuar atë me qëllim të lëngjeve, slurries dhe gazit në mënyrë që të arrihet reduktimi i madhësisë së grimcave, përzierja e fazave të naftës / ujit, përçarjes së qelizave ose për të nxitur reaksione kimike.
Sonication (gjithashtu ultrasonication) përshkruan procesin e aplikimit të energjisë me ultratinguj në një lëng ose slurry. Hielscher Ultrasonics harton, prodhon dhe shpërndan ultrasonicators me intensitet të lartë, me frekuencë të ulët nga laboratori & tabelë në shkallë plotësisht industriale.
Lexoni më shumë rreth ultrasonicators dhe aplikimet e tyre!

UIP1000hdT mund të përdoret për sonikimin me gota si dhe me reaktorin e qelizës së rrjedhës (Kliko për ta zmadhuar!)

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Reaktor i trazuar tejzanor për aplikime sonokimike duke përfshirë reaksionet kimike të klikimit.

Kliko Kimi – Si të përmirësoni reagimet e klikimeve me sonication

Reaksionet kimike të klikimit, të tilla si reaksionet e cikloadditimit azid-alkin të katalizuar nga bakri (CuAAC) mund të përfitojnë shumë nga aplikimi i ultrazërit të fuqisë. Efektet sonokimike rrisin rendimentin dhe shkallën e konvertimit. Për më tepër, efikasiteti i përgjithshëm i reaksioneve kimike të klikimeve është përmirësuar. Si teknikë e…

https://www.hielscher.com/click-chemistry-how-to-enhance-click-reactions-with-sonication.htm
Ultrasonikët me performancë të lartë janë eksfolim i besueshëm dhe shumë efikas i nanofletave të paprekura si grafeni, monoshtresat e oksidit të rutenit dhe borofeni në prodhim të vazhdueshëm në linjë.

Lubrifikantë me funksione të përmirësuara nga nano grimcat

Vajrat lubrifikues mund të përfitojnë shumë nga nano-aditivët, të cilët ndihmojnë në reduktimin e fërkimit dhe konsumit. Sidoqoftë, është thelbësore që nano-aditivët si nanogrimcat, monoshtresat e grafenit ose nanosferat e lëvozhgës së bërthamës të shpërndahen në mënyrë uniforme dhe të vetme në lubrifikant. Dispersioni tejzanor është vërtetuar…

https://www.hielscher.com/lubricants-with-nanoparticle-improved-functionalities.htm
Thërrimi dhe shpërndarja me tejzanor është një metodë efikase për të prodhuar njollat uniforme të nanogrimcave.

Nanodiamantet e shpërndara në suspension ujor me sonication

Dispersionet e nanodiamantit janë efikase dhe prodhohen shpejt duke përdorur dispersues tejzanor. Deagregimi tejzanor dhe shpërndarja e nanodiamanteve mund të kryhet në mënyrë të besueshme në një suspension ujor. Teknika e dispersionit tejzanor përdor kripën për modifikimin e pH dhe në këtë mënyrë është e lehtë, e lirë dhe…

https://www.hielscher.com/nanodiamonds-dispersed-in-aqueous-suspension-with-sonication.htm
Sistemet e ultrazërit me fuqi të lartë pasi Hielscher SonoStation janë tretës të besueshëm për prodhimin e dispersioneve dhe tretjeve të ngurta

Shpërbërja: Tretës me performancë të lartë

Tretësit tejzanor janë mjete të fuqishme përzierjeje të përdorura në industri të ndryshme për të shpërndarë dhe homogjenizuar pluhurat e lëngshëm pluhur me efikasitet të pashembullt. Ndryshe nga metodat tradicionale të përzierjes, tretësit tejzanor përdorin valë ultratinguj me intensitet të lartë për të krijuar kavitacion intensiv dhe mikro-turbulencë brenda lëngut. Këto efekte…

https://www.hielscher.com/dissolving-high-performance-dissolvers.htm
Nxjerrja me ultratinguj është një strategji e thjeshtë dhe efikase për të prodhuar rendimente më të larta të ekstrakteve premium nga botanikët.

Nxjerrja me ultratinguj e Komponimeve Aktive nga Nënproduktet e Rrushit dhe Verës

Rrushi (Vitis vinifera), nënproduktet e hardhisë dhe verës janë të pasura me polifenole dhe substanca të tjera bioaktive, të cilat janë përbërës të vlefshëm për prodhimin e suplementeve medicinale dhe ushqimore. Nxjerrja me ultratinguj lejon izolimin e thjeshtë dhe shumë efikas të rrushit dhe…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-active-compounds-from-grape-and-wine-by-products.htm
Homogjenizues industrial tejzanor me reaktor me qeliza rrjedhëse për trajtimin paraprak me ultratinguj të shiritave të patates përpara skuqjes. Sonication heq niseshtenë duke prodhuar patate të skuqura dhe patate të skuqura më të freskëta.

Homogjenizues – Parimi i Punës, Përdorimi dhe Zgjerimi

Homogjenizuesit janë një lloj mikserësh, të cilët aplikojnë forca mekanike për të përzier, emulsifikuar, shpërndarë dhe shpërndarë sistemet lëng-lëng dhe solid-lëng. Në varësi të modelit të homogjenizuesit, qethja rrotulluese, hundëzat ose ultrazërit me fuqi të lartë përdoren për të krijuar forcat e nevojshme për t'u shpërbërë…

https://www.hielscher.com/homogenizers-working-principle-use-and-scale-up.htm
Bioreaktor tejzanor me sondë ultrasonike 2000 vat për procese të përmirësuara fermentimi, p.sh. për prodhimin e kombucha-s dhe pijeve të tjera të fermentuara.

Fermentimi i Kombucha i përmirësuar në mënyrë tejzanore

Sonication promovon fermentimin në ushqimet e fermentuara me ultratinguj si kombucha, kimchi dhe perime të tjera të fermentuara duke rritur transferimin e masës, duke ndërprerë qelizat mikrobike, duke aktivizuar enzimat dhe duke përmirësuar homogjenitetin, duke çuar përfundimisht në përshpejtimin e shkallës së fermentimit dhe prodhimin e një produkti me cilësi të lartë.…

https://www.hielscher.com/ultrasonically-improved-kombucha-fermentation.htm
Përgatitja tejzanor e nanosuspensioneve është një teknikë efikase për prodhimin e formulimeve farmaceutike me biodisponibilitet të rritur.

Formulime me sprej hundësh të emulsifikuara me ultratinguj

Spërkatjet e hundës dhe spërkatjet e gojës janë solucione të përdorura gjerësisht për administrimin e barnave për të aplikuar përbërës aktivë në mukozën e frymëmarrjes. Emulsifikimi tejzanor është një teknikë shumë efikase dhe e besueshme për prodhimin e spazmave të hundës dhe të gojës shumë efikase me biodisponibilitet shumë të lartë,…

https://www.hielscher.com/nasal-spray-formulations-emulsified-with-ultrasound.htm
Procesor tejzanor UIP2000hdT për zvogëlimin e madhësisë së skizofilanit (sizofiran, SPG, sonifilan, sizofilan).

Prodhimi me ultratinguj i beta-glukaneve të skizofilanit shumë të pastruar

Skizofialani është një β-glukan mykotik me veti imunomoduluese. Për efekte medicinale shumë aktive, skizofilani duhet të ketë një peshë molekulare të ulët në mënyrë që të tregojë biodisponibilitet të përmirësuar. Është vërtetuar se ultratingulli redukton peshën molekulare të skizofilanit. Si të besueshme dhe…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-production-of-highly-purified-schizophyllan-beta-glucans.htm
Ultratingulli përmirëson sintezën nga poshtë-lart të nanogrimcave.

Sintezë efikase dhe e kontrolluar e nanogrimcave të arit

Nanogrimcat e arit me formë dhe morfologji uniforme mund të sintetizohen në mënyrë efikase nëpërmjet rrugës sonokimike. Reaksioni kimik i promovuar në mënyrë ultrasonike i sintezës së nanogrimcave të arit mund të kontrollohet me saktësi për madhësinë, formën e grimcave (p.sh., nanosferat, nanoshkopinjtë, nanorripat etj.) dhe morfologjinë. Efektive,…

https://www.hielscher.com/efficient-and-controlled-synthesis-of-gold-nanoparticles.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.