Tema Utrasonike: "Sinteza kimike mund të përmirësohet ndjeshëm me anë të sonifikimit"

Sinteza kimike është një reagim kimik me qëllim kthimin e një ose më shumë reaktantëve në një ose produkte të shumëfishtë.
Valët e mëdha të ultrazërit mund të aplikohen për të përmirësuar reaksionet kimike (d.m.th. sinteza dhe katalizimi) – një fushë e njohur si Sonokimi. Efekti i ultrazërit në reaksionet kimike bazohet në gjenerimin e kavitetit akustik në lëngje. Sonication fut energji në përzierjen kimike, prodhon kushte ekstreme lokale për shkak të kaviljes dhe promovon transferimin në masë. Në këtë mënyrë, ajo mund të përmirësojë në masë të madhe reagimet kimike, siç janë sinteza (sino-sinteza) dhe katalizmi (Sono-Kataliza). Energjia tejzanor mund të shkaktojë dhe përshpejtojë reagimet, të rrisë shkallën e konvertimit, si dhe të krijojë rrugë alternative sintetike. Si rezultat i kësaj, ultrazërit mund t’i bëjnë reaksionet e sintezës më efikase, më të shpejta dhe më miqësore me mjedisin.
Reagime të sintezës së asistuar ultrasonikisht si Sono-sinteza e hidroksiapatit, nanopartikujve argjendi, Mn3O4nanopartikulat dhe një larmi e madhe e grimcave të guaskës bazë janë studiuar gjerësisht dhe janë shkallëzuar me sukses në prodhimin me madhësi industriale.

UIP4000hdT - Procesor i fuqishëm ultrasonik 4000 watts për ndarjen e katodës dhe shpëlarjen e metaleve gjatë riciklimit të baterive të harxhuara Li-ion.

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Reaktor i qelizave me rrjedhje tejzanor

Qelizat e rrjedhës dhe Reaktorët Inline për Ultrasonicators Lab

Homogjenizuesit laboratorikë tejzanor mund të përdoren për përpunimin në grup dhe në linjë të lëngjeve dhe llumeve. Aplikimet tipike përfshijnë homogjenizimin, shpërndarjen, emulsifikimin, shpërbërjen si dhe reaksionet sonokimike. Për sonikimin e vazhdueshëm inline, qelizat rrjedhëse dhe reaktorët në linjë në madhësi të ndryshme…

https://www.hielscher.com/flow-cells-and-inline-reactors-for-lab-ultrasonicators.htm
Sistem sonoelektrokimik me sondë ultrasonike të izoluar elektrikisht si elektrodë për sintezën e nanogrimcave

Sinteza Sono-Elektrokimike e Nanopjeshtrave

Sinteza elektrokimike e nanogrimcave e promovuar në mënyrë ultrasonike është një rrugë shumë efikase dhe me kosto efektive për të prodhuar nanogrimca me cilësi të lartë në shkallë të gjerë. Sinteza sono-elektrokimike, e njohur gjithashtu si sonoelectrodeposition, lejon përgatitjen e nanostrukturave të materialeve dhe formave të ndryshme. Sinteza Sonoelektrokimike dhe…

https://www.hielscher.com/sono-electrochemical-synthesis-of-nanoparticles.htm
Procesori tejzanor UIP4000hdT, një reaktor ultrasonik i fuqishëm 4kW

Katalizatorët e përmirësuar Fischer-Tropsch me Sonication

Sinteza e përmirësuar e katalizatorëve Fischer-Tropsch me ultratinguj: Trajtimi me ultratinguj i grimcave të katalizatorit përdoret për disa qëllime. Sinteza tejzanor ndihmon në krijimin e nano-grimcave të modifikuara ose të funksionalizuara, të cilat kanë një aktivitet të lartë katalitik. Katalizatorët e shpenzuar dhe të helmuar mund të jenë lehtësisht dhe…

https://www.hielscher.com/improved-fischer-tropsch-catalysts-with-sonication.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.