Tema Utrasonike: "Prodhimi tejzanor i liposomeve dhe përparësitë e tij"

Një liposome është një vezikulë sferike me të paktën një bilayer lipidesh. Liposomat përdoren gjerësisht si mjete për shpërndarjen e ilaçeve dhe lëndëve ushqyese. Për shkak të përbërjes dhe madhësisë së tij, liposomat ofrojnë një bio-disponueshmëri të madhe dhe shkallë të përthithjes në trup. Sonication është teknikë e preferuar për të përgatitur liposome të ngarkuar, siç janë vezikulat e vegjël, unilamelarë (SUV) me diametër në intervalin 15-50nm ose vezikulat multilamelare të mëdha (LMV) me një madhësi prej me një mesatare mesatare prej 120-140nm. Pjesa më e madhe e liposomeve përbëhet nga fosfolipidet, p.sh. fosfatidilkolina, por lipidet e tjera, siç është fosfatidyletanolamina e vezëve, përdoren gjithashtu me sukses, nëse janë në përputhje me strukturën e bilayer-lipideve.
Ultrasonicators Hielscher janë mjete të besueshme për të prodhuar liposome me madhësi nano dhe për të formuluar produkte liposomale. Për të siguruar riprodhueshmërinë dhe standardet më të larta të cilësisë së produkteve liposomale, ultrasonicators Hielscher mund të kontrollohen saktësisht. Parametrat më të rëndësishëm të procesit tejzanor si amplituda, koha, temperatura dhe presioni mund të përcaktohen dhe monitorohen saktësisht. Një kartë SD e integruar protokollon automatikisht parametrat tejzanor dhe lehtëson në këtë mënyrë riprodhueshmërinë dhe kontrollin e cilësisë.
Lexoni më shumë rreth përdorimit të përpunuesve tejzanor për përgatitjen e liposomeve!

Ultrasonication është përdorur për të prodhuar vaksina (Kliko për ta zmadhuar!)

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Sondat tejzanor përdorin forcat e kavitacionit akustik për të prishur qelizat dhe për të nxjerrë molekulat bioaktive nga bimë të tilla si Aloe Vera. I njëjti sonikator mund të përdoret për kapsulimin e mëvonshëm të përbërjeve të Aloe Verës në nanoliposome.

Enkapsulimi tejzanor revolucionarizon kujdesin e plagëve me nanokapsulat Aloe Vera

Në ndjekje të zgjidhjeve të avancuara të veshjes së plagëve, studiuesit kanë zbuluar potencialin e jashtëzakonshëm të nanokapsulave të Aloe vera, duke shfrytëzuar vetitë shëruese të ekstraktit të Aloe vera dhe duke i futur ato brenda pëlhurës së pambukut duke përdorur një nxjerrje dhe kapsulim me ultratinguj shumë efikas.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-encapsulation-revolutionizes-wound-care-with-aloe-vera-nanocapsules.htm
Konfigurimi industrial tejzanor me UIP2000hdT për ultramikronizimin dhe nanozizimin e palmitoylethanolamide (PEA) për biodisponueshmëri superiore dhe efekte promovuese të shëndetit.

Ultramikronizimi dhe Nano-Formulimi i Palmitoylethanolamide (PEA)

Amide acidi yndyror palmitoylethanolamide (PEA) përdoret si ilaç oral i administruar për efektet e tij anti-inflamatore dhe neuroprotektive. Megjithatë, duke qenë një lipid dhe që shpreh një madhësi të madhe grimcash, biodisponibiliteti dhe bioaksesueshmëria e palmitoylethanolamide (PEA) është e kufizuar për shkak të dobët të tij.…

https://www.hielscher.com/ultramicronization-and-nano-formulation-of-palmitoylethanolamide-pea.htm
Ultrasonikët janë të besueshëm dhe efikas në prodhimin e emulsioneve me madhësi nën mikron dhe nano.

Emulsifiers tejzanor

Një emulsion është një sistem dyfazor i dy lëngjeve të papërziershëm, ku njëra fazë, e ashtuquajtura faza e brendshme ose e shpërndarë, shpërndahet si pika të vogla në fazën tjetër, të ashtuquajturën e jashtme ose të vazhdueshme. Për të përgatitur një emulsion, në përgjithësi futet energjia në…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-emulsifiers.htm
Procesor tejzanor UIP1000hdT për nano-strukturimin e antibiotikëve në mënyrë që të rritet efektiviteti i tyre kundër shtameve të baktereve rezistente ndaj antibiotikëve.

Nanostrukturimi tejzanor i Antibiotikëve

Prodhimi i antibiotikëve me ndihmën tejzanor mund të rrisë efektivitetin e tyre, madje edhe kundër baktereve rezistente ndaj ilaçeve: Rritja e numrit të shtameve të baktereve rezistente ndaj antibiotikëve është një problem ende i pazgjidhur duke i bërë infeksionet bakteriale, të cilat janë trajtuar me sukses me antibiotikë gjatë dekadave të fundit, në mbarë botën.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-nanostructuring-of-antibiotics.htm
Rezervuar tejzanor i trazuar për përpunimin e serisë

Miksera me rreptësi të lartë për prodhimin e kafshëve shtëpiake

Prodhimi i ushqimit për kafshët shtëpiake kërkon pajisje të besueshme përzierjeje me prerje të lartë për të përgatitur përzierje homogjene të përbërësve të ndryshëm. Përzierësit tejzanor sigurojnë forca prerëse ultra të larta që mund të përpunojnë llucë dhe brumë shumë viskozë. Për më tepër, miksera tejzanor përdoren për të prodhuar nano-emulsione të qëndrueshme dhe për të…

https://www.hielscher.com/high-shear-mixers-for-pet-food-manufacturing.htm
Hielscher ultrasonicator UP400St për emulsione vaj në ujë

Molekula bioaktive të kapsuluara liposomale me ultratinguj

Ultratingulli është i njohur mirë se është shumë efikas në përgatitjen e formulimeve liposomale. Formulimet tipike të liposomeve përmbledhin vitaminën C, CBD, kurkuminën, kuercitinën, astaksantinën, peptidet dhe manipulojnë komponime të tjera bioaktive duke përdorur ultratinguj. Kapsulimi tejzanor i liposomeve është i thjeshtë, i shpejtë dhe…

https://www.hielscher.com/liposomal-encapsulated-bioactive-molecules-with-ultrasonics.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.