Tema Utrasonike: "Nxjerrja tejzanor e antioksidantëve"

Antioksidantët janë përbërës natyralë që pengojnë oksidimin. Gjatë oksidimit prodhohen radikale të lira, të cilat mund të dëmtojnë qelizat dhe në këtë mënyrë të ndikojnë negativisht në shëndetin dhe gjallërinë.
Antioksidantët veprojnë si pastrues të radikalëve të lirë. Kjo do të thotë se ata mund të parandalojnë ose ngadalësojnë dëmtimin e qelizave të shkaktuara nga radikalet e lira, molekulat e paqëndrueshme që trupi prodhon si një reagim ndaj stresorëve mjedisorë dhe të tjerë.
Burimi kryesor i antioksidantëve janë bimët. Bimët, frutat dhe perimet janë të pasura me antioksidantë dhe prandaj përdoren si lëndë e parë për të nxjerrë antioksidantë. Lëndët ushqyese të bimëve dhe fito-kimikatet si vitamina A, C dhe E, mineralet e bakrit, zinkut dhe selenit, flavonoidet, fenolet, polifenolet dhe fitoestrogjenet janë të njohura antioksidantë të fuqishëm.
Nxjerrja tejzanor përdoret për të izoluar fito-kimikatet antioksiduese nga botanikët në mënyrë që të prodhohen antioksidantë, të cilët përdoren në ushqime shëndetësore, farmaceutike, shtesa dhe si aditivë kozmetikë. Duke qenë një metodë jo termike, nxjerrja tejzanor parandalon degradimin termik të antioksidantëve të ndjeshëm ndaj temperaturës. Për më tepër, sonication jep rendiment të lartë antioksidues në një proces shumë të shpejtë. Lexoni më shumë rreth nxjerrjes së antioksidantëve dhe substancave të tjera bioaktive më poshtë!

Nxjerrja tejzanor e fitokimikanëve bioaktiv jep rendimente më të larta dhe një ekstraktim më të plotë brenda një procesi të shpejtë

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Homogjenizuesit e ushqimit tejzanor me performancë të lartë përdoren për të shpërndarë dhe stabilizuar qumështin e arrës dhe zëvendësuesit e tjerë të qumështit me bazë bimore.

Efikasitet dhe Cilësi Superiore në Prodhimin e Arrës së Qumështit me Ultrasonikë

Qumështi i arrës dhe alternativat e qumështit me bazë bimore janë një segment ushqimor në rritje. Për prodhimin e qumështit të arrës dhe analogëve të qumështit me bazë bimore, ekstraktimi dhe homogjenizimi me ultratinguj ka treguar përparësi të mëdha ndaj teknikave konvencionale. Ekografia me fuqi të lartë rrit rendimentin, stabilitetin e produktit, përmbajtjen e lëndëve ushqyese dhe në përgjithësi…

https://www.hielscher.com/superior-efficiency-and-quality-in-nutmilk-production-with-ultrasonics.htm
Hielscher ultrasonicator UP400St për emulsione vaj në ujë

Molekula bioaktive të kapsuluara liposomale me ultratinguj

Ultratingulli është i njohur mirë se është shumë efikas në përgatitjen e formulimeve liposomale. Formulimet tipike të liposomeve përmbledhin vitaminën C, CBD, kurkuminën, kuercitinën, astaksantinën, peptidet dhe manipulojnë komponime të tjera bioaktive duke përdorur ultratinguj. Kapsulimi tejzanor i liposomeve është i thjeshtë, i shpejtë dhe…

https://www.hielscher.com/liposomal-encapsulated-bioactive-molecules-with-ultrasonics.htm
Emulsifikimi tejzanor përdoret për të prodhuar produkte për kujdesin e lëkurës si kremra dhe losione me një ngarkesë të lartë substancash aktive.

Kremra dhe produkte kozmetikë të emulsifikuar tejzanor

Produktet e kujdesit të lëkurës si kremrat, locionet, hidratuesit, balsamët dhe pomadat bazohen në përgjithësi në emulsione të qëndrueshme me përmasa nën mikron dhe nano. Emulsifikimi tejzanor krijon forca me prerje të lartë dhe është i vendosur mirë si një teknikë e fuqishme dhe e besueshme e përzierjes për kujdesin e lëkurës dhe kozmetikës…

https://www.hielscher.com/ultrasonically-emulsified-cremes-and-cosmetic-products.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.