Tema Utrasonike: "Si të përdorni Cavitation tejzanor"

Kavilacioni ultrasonik, gjithashtu kavilacioni akustik, përshkruan gjenerimin e kavitacionit intensiv me anë të ultrazërit të energjisë. Kur me fuqi të lartë, valët ultratinguj me frekuencë të ulët shoqërohen në lëng, ndodhin ciklet alternative të presionit të lartë / të presionit të ulët. Gjatë atyre cikleve të presionit alternative, gjenerohen flluska minutë vakum ose xhepa gazi. Pas formimit fillestar të flluskës së kavitetit, dinamika e mëvonshme e zgavrës përfshin rritjen dhe më në fund kolapsin e flluskës vakum. Zgavrat rriten gjatë disa cikleve derisa të arrijnë një pikë, kur flluska vakum nuk mund të thithë më shumë energji, në mënyrë që boshllëku të shpërthejë dhunshëm. Gjatë rënies së flluskave, ndodhin kushte ekstreme të dendura të energjisë. Në këto kavitacionale “pikat e nxehta”, temperatura deri në 5000K, presione deri në 2000atm, diferencialisht temperaturë të lartë dhe diferenca presioni, si dhe avionë të lëngshëm me deri në 120m / s.
Këto forca intensive përdoren për aplikime të shumëfishta siç janë homogjenizimi, emulsifikimi i dy a më shumë fazave të padiskutueshme, shpërndarja dhe deagglomerimi i (nano-) grimcave, mulliri i lagësht, qelizat e qelizave, nxjerrja, rrjedhja, reaksionet sonokimike dhe shumë të tjera.
Hielscher Ultrasonics është e specializuar në zhvillimin dhe prodhimin e përpunuesve dhe reaktorëve tejzanor me performancë të lartë. Duke mbuluar tërë gamën nga sistemet ultrasonike laboratorike, top-top dhe industriale, Hielscher mund t'ju ofrojë procesorin më të përshtatshëm tejzanor për aplikimin tuaj dhe objektivin e procesit.
Lexoni më shumë rreth kaviljes akustike dhe aplikimeve të tij në laborator, R&D dhe industria!

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që hap muret qelizore të njohura si lizë (Kliko për ta zmadhuar!)

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Përforcues tejzanor dhe sonda (kaskatrodë) e montuar në bririn e transduktorit tejzanor UIP2000hdT

Zbatimi i ultrazërit të energjisë duke përdorur Brirë tejzanor

Brirët ose sondat tejzanor përdoren gjerësisht për aplikime të shumëfishta të përpunimit të lëngjeve duke përfshirë homogjenizimin, shpërndarjen, bluarjen e lagësht, emulsifikimin, nxjerrjen, shpërbërjen, shpërbërjen dhe de-ajrimin. Mësoni bazat rreth brirëve tejzanor, sondave tejzanor dhe aplikimeve të tyre. Briri tejzanor vs Sonda tejzanor Shpesh,…

https://www.hielscher.com/application-of-power-ultrasound-using-ultrasonic-horns.htm
UIP2000hdT - tejzanor 2kW për procese të lëngshme-solide.

CNT-të shpërndara në mënyrë të njëtrajtshme nga Ultrasonication

Për të shfrytëzuar funksionalitetet e jashtëzakonshme të nanotubave të karbonit (CNT), ato duhet të shpërndahen në mënyrë homogjene. Shpërndarësit tejzanor janë mjeti më i zakonshëm për shpërndarjen e CNT-ve në suspensione ujore dhe me bazë tretës. Teknologjia e shpërndarjes tejzanor krijon energji mjaftueshëm të lartë të prerjes për të arritur…

https://www.hielscher.com/uniformly-dispersed-nanotubes-by-sonication.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.